Pomoc w znalezieniu w skanach aktów zgonów z Niemenczyna

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

MonikaMaru

Sympatyk

Post autor: MonikaMaru »

Witaj, Wiktorze,

Znalazłam Kejbów w Poniewieżu (Ponevezio). Wklepałam na epaveldas "abeceline" i "metriku" i pokazały mi się te księgi litewskie, które mają spisy alfabetyczne. Szukałam Twoich Kierulów i Kejdów. W Kupiszkach (Kupiskio) był Kirdo w 1860-tych, a w Przełajach (Perloja) - Kejza, Kejz.

Pozdrawiam,
Monika
wiktor_jatkiewicz

Sympatyk

Post autor: wiktor_jatkiewicz »

Witaj Moniko!Niestety posprawdzalem i to napewno nie sa moi bliscy krewni.
Pozdrawiam,Wiktor
wiktor_jatkiewicz

Sympatyk

Post autor: wiktor_jatkiewicz »

Witaj Moniko!Czy nie masz pomyslu sakd mogla pochodzic Izabella z Kierulów Perkowa?
Pozdrawiam,Wiktor
bartoszewicz

Post autor: bartoszewicz »

Witam
Szukam informacji na temat krewnych Paweł Bartoszewicz ( zmarł 1943) i Rachela Bartoszewicz (zmarła 1947) . Wiem ,że są pochowani w Taboryszkach a mieszkali w Bigierdach na Litwie . Będę wdzięczna za wszelkie informacje
ArturWilkicki

Sympatyk
Legenda

Post autor: ArturWilkicki »

bartoszewicz pisze:Witam
Szukam informacji na temat krewnych Paweł Bartoszewicz ( zmarł 1943) i Rachela Bartoszewicz (zmarła 1947) . Wiem ,że są pochowani w Taboryszkach a mieszkali w Bigierdach na Litwie . Będę wdzięczna za wszelkie informacje

Witam,

Jest ślub w 1926 w Taboryszkach Pawła Bartoszewicza ze wsi Bigierdy z Weroniką Propokowicz.

https://www.dropbox.com/s/w6izexvblftbn ... 4.JPG?dl=0
bartoszewicz

Post autor: bartoszewicz »

do : Sympatyk
Gdzie można znaleźć takie dokumenty ? To niestety nie oni . Paweł i Rachela byli małżeństwem i pobrali się około 1918 roku. Bardzo proszę o ewentualne źródło . I dziękuję za odpowiedź :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”