nieutworzony akt urodzenia?

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

ElenaGovorushko

Post autor: ElenaGovorushko »

Dzień dobry.

Moje imię i nazwisko: Elena Govorushko (Говорушко). Mieszkam na Ukrainie.

Moja prośba do was: szukam mojego dziadka:
Goworushko (Howoruszko,Говорушко, Goworuszko, Howorushko, Howorusko, Goworusko, Goworucsko, Govorushko...) Adam Pietrowicz urodził się 12 Grudnia 1892 w miejscowości Holeszow, Sławatycze parafii, Biala Powiat, Prowincja (regionu) Warszawska, Polska.

Prosimy Cię, jakie można znaleźć w archiwach danych dotyczących naszych bliskich:
Govorushko (Howoruszko) Adam Pietrowicz 12 Grudnia 1892 Narodziny
Govorushko (Howoruszko) Andriej (Андрей, Andrzej) Pietrowicz - brat Adama
Govorushko (Howoruszko) Joseph (Иосиф, Józef) Pietrowicz - brat Adama
Govorushko (Howoruszko) Piotr (Пётр) - ojciec Adam, Andrzej i Józef
Toparyuk Katarzyna (Топарюк Екатерина) - matka Adam, Andrzej i Józef.

W 1906 roku rozpoczął studia z prywatnym przedsiębiorcą o nazwie Charles Slavinskiy w miejscu dzielnicy Sławatycze, w Polsce, gdzie studiował do 1909 r. Rozpoczął pracę jako kowal we Holeszow w kuźni Trohimuk Adam, pracował przez 2 lata, do 1911 roky.

Od 1911 roku pracował jako kowal w warsztatach Byala, Polska do 1913. W 1913 roku zostałem zabrany do wojska królewskiego, służył w armii przez 4 lata w mieście Bela (Elena: Czy Biała, ale mówi, Bela) 19 artylerii Piechoty, po rozwiązaniu armii, I wyemigrowała do Kungur w 1917 (to w Rosji na Uralu).

Brat mieszka w Polsce, z którym miałem do 1926 roku korespondencji (najczęściej mówimy o Józefa, bo Andrew wcześniej wyemigrował z Polski)

Bardzo prosimy, aby pomóc nam w poszukiwaniu i doceniam twoją pomoc.

Elena, Igor
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”