Poszukuję metryki chrztu Wawrzyńca Jarosz syna Jakuba i Łucji z d. Burek. Wawrzyniec (lat 44, wdowiec) brał ślub 28-07-1875 w miejscowości Łysakówek parafia Czermin z panną lat 22 Katarzyną z d. Janeczek. Wawrzyniec urodził się prawdopodobnie w Mielcu ok. 1831 r. U mormonów na internecie te metryki są nieosiągalne.
Mam świadectwo ślubu z Czermina:
https://drive.google.com/file/d/0B8rJcZ ... sp=sharing
Pozdrawiam
Marek
Wawrzyniec Jarosz syn Jakuba
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- Marek.Podolski

Witam,
dlaczego zakładasz, że urodził się w Mielcu?
Nazwisko Jarosz, Burek i Janeczek /Janecek/ występuje w parafii Dobczyce. Nie mówię, że mam rację, ale można sprawdzić ten trop. Księgi tej parafii są w archiwum diecez w Krakowie.
Gienia
dlaczego zakładasz, że urodził się w Mielcu?
Nazwisko Jarosz, Burek i Janeczek /Janecek/ występuje w parafii Dobczyce. Nie mówię, że mam rację, ale można sprawdzić ten trop. Księgi tej parafii są w archiwum diecez w Krakowie.
Gienia
- Marek.Podolski

Taką mam informację od potomków. Są te dane zapisane na mikrofilmie mormonów dla mnie niedostępnym.
Jednak próbuję dotrzeć do źródła wydanego świadectwa. Do ślubu potrzebne były metryki chrztu - więc może się uda.
Pozdrawiam
Marek
Jednak próbuję dotrzeć do źródła wydanego świadectwa. Do ślubu potrzebne były metryki chrztu - więc może się uda.
Pozdrawiam
Marek
- Marek.Podolski

Pragnę poinformować, że AD w Tarnowie odnalazło mi poszukiwana osobę.
Pozdrawiam
Marek
Pozdrawiam
Marek