Nazwisko: Osiadacz
Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=19545&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
- JanczewskaM

Dzień dobry,
w moim drzewie jest Franciszka Osiadacz druga żona mojego pradziadka Wincentego. Franciszka urodziła się w 1875 w parafii Grodzisk Mazowiecki była córką Józefa i Marianny z Ciesielskich. Józef był synem Kazimierza i Małgorzaty z Rutkowskich. Franciszka ślub brała w dosyć późnym wieku bo miala 38 lat z moim wiekowym prapradziadkiem Wincentym miał 78 lat w parafii św. Krzyża w Kownie w 1914 roku. W akcie zaślubin było napisane, że pochodzi z Warszawy. Jej akt urodzenia znalazłam jednak w metrykach parafii Grodzisk Mazowiecki być może mieszkała później w Warszawie. Chyba mam jej zdjęcie ale nie jestem w 100 % pewna, że to ona.
Monika Janczewska
w moim drzewie jest Franciszka Osiadacz druga żona mojego pradziadka Wincentego. Franciszka urodziła się w 1875 w parafii Grodzisk Mazowiecki była córką Józefa i Marianny z Ciesielskich. Józef był synem Kazimierza i Małgorzaty z Rutkowskich. Franciszka ślub brała w dosyć późnym wieku bo miala 38 lat z moim wiekowym prapradziadkiem Wincentym miał 78 lat w parafii św. Krzyża w Kownie w 1914 roku. W akcie zaślubin było napisane, że pochodzi z Warszawy. Jej akt urodzenia znalazłam jednak w metrykach parafii Grodzisk Mazowiecki być może mieszkała później w Warszawie. Chyba mam jej zdjęcie ale nie jestem w 100 % pewna, że to ona.
Monika Janczewska
Monika Janczewska
-
Gajzler_Michał

- Kontakt:
Rodzina Osiadaczy z Grodziska Mazowieckiego występuje również na moim drzewie genealogicznym. Najodleglejszymi przodkami wśród nich, o których odnalazłem informacje, są Michał i Helena z Sobińskich Osiadacze. Ich dzieci to: Marcin, Mikołaj, Kazimierz, Elżbieta (niewykluczone, że rodzeństwo było liczniejsze). Żoną Marcina była Ewa z Jabinickich, żoną Mikołaja Agnieszka z Batlewskich, a żoną Kazimierza Małgorzata z Rutkowskich.