Karniewo i Szwelice, Czy ktoś ma dostęp do metryk
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Czy ktoś ma dostęp do metryk z parafii Karniewo i Szwelice?
-
Sroczyński_Włodzimierz

Czy ktoś ma dostęp do metryk z parafii Karniewo i Szwelice?
interesuje mnie dostęp do danych z tych samych parafii. Jaki jest zakres lat metryk, do których ma Pan dostęp?
-
Sroczyński_Włodzimierz

czy ja gdzieś twierdziłem, że ja mam dostęp?
tu jest inny zwyczaj przy pytaniu - prośbie o pomoc, działamy nie według "rzucamy hasło, a pomagający pisze elaboraty, a odwrotnie
zadajemy pytanie konkretne
z zakresami dat (jak widać istotne:) i wtedy możemy oczekiwać odpowiedzi / pomocy
tj nie przerzucamy ciężaru dopytywania, rozpisywania się na być może nieinteresujący temat (np dotyczący innego zakresu czasu), pomagamy sobie pomóc
efektywniej ..i ogólnie: lepiej przyjęte prosisz o pomoc: ułatw
tu jest inny zwyczaj przy pytaniu - prośbie o pomoc, działamy nie według "rzucamy hasło, a pomagający pisze elaboraty, a odwrotnie
zadajemy pytanie konkretne
z zakresami dat (jak widać istotne:) i wtedy możemy oczekiwać odpowiedzi / pomocy
tj nie przerzucamy ciężaru dopytywania, rozpisywania się na być może nieinteresujący temat (np dotyczący innego zakresu czasu), pomagamy sobie pomóc
efektywniej ..i ogólnie: lepiej przyjęte prosisz o pomoc: ułatw
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
-
Węgrzyn_Ania

-
Węgrzyn_Ania

Dzięki za informację.
Może ktoś ma możliwość sprawdzenia w AP Płock aktu urodzenia Władysława Dworzyńskiego z par. Karniewo s. Mikołaja ur. ok 1888r. Proszę o wiadomość na priv.
Może ktoś ma możliwość sprawdzenia w AP Płock aktu urodzenia Władysława Dworzyńskiego z par. Karniewo s. Mikołaja ur. ok 1888r. Proszę o wiadomość na priv.
Pozdrawiam Ania
Skap Chawłowscy Kamińscy Zień Popowicz Przybylscy Jakubowscy Dworzyńscy Moch Sawicz Wrześniewscy Milczarek Łuczkowscy Moch Ciurapińscy Godlewscy Mączyńscy Okraszewscy Pampuch Malonek
Skap Chawłowscy Kamińscy Zień Popowicz Przybylscy Jakubowscy Dworzyńscy Moch Sawicz Wrześniewscy Milczarek Łuczkowscy Moch Ciurapińscy Godlewscy Mączyńscy Okraszewscy Pampuch Malonek
- WaldemarChorążewicz

Witam.
Zapraszam do indeksacji skanów ksiąg
USC SZWELICE 1912-1915 I 1916-1935
oraz
USC KARNIEWO1913- 1923 , 1928-1934
Do roku 1915 ur,mał, zg ,a po tych latach zg,małż.
Kontakt przez wiadomości prywatne p.w
Pozdrawiam
Waldemar Chorążewicz
Zapraszam do indeksacji skanów ksiąg
USC SZWELICE 1912-1915 I 1916-1935
oraz
USC KARNIEWO1913- 1923 , 1928-1934
Do roku 1915 ur,mał, zg ,a po tych latach zg,małż.
Kontakt przez wiadomości prywatne p.w
Pozdrawiam
Waldemar Chorążewicz
Wracam po roku z tym samym pytaniem i prośbą - czy jest jakaś dobra dusza, która odwiedzając AD w Płocku (w GenBazie AP Pułtusk nadal nie ma większości wieku XIX) mogłaby zrobić fotkę aktu małżeństwa z parafii Szwelice rok 1816 nr aktu 92 pomiędzy: Jan Skroczyński i Maryanna Polakoska. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję za okazane zrozumienie.
Sławomir Skroczyński, szukam osób które znają osoby noszące nazwiska Skroczyński, Skroczek, Skroczak Skorczyński i osób których bliscy pochodzą z Zaklikowa w XIX, pozdrawiam