Małżeństwa parafii Lgota Wielka lata 1785-1913

Mam listę, wykaz i pomogę w odszukaniu osób z tej listy, tego wykazu

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

krzysztof87

Sympatyk

Post autor: krzysztof87 »

Witam,

w pełni zindeksowałem małżeństwa parafii Lgota Wielka za lata 1785-1913. Jest to dość niestandardowa forma indeksacji, ponieważ oprócz imion i nazwisk młodych mam wypisane również ich wiek, dane dotyczące ich rodziców, miejscowości, z których pochodzą (poza latami 1909-1913). W przypadku wdów i wdowców odnotowywałem również ten fakt.
Gdyby ktoś był zainteresowany poszukiwaniem osób w tej parafii, mogę udzielić wszelkich informacji związanych z tymi indeksami.

Pozdrawiam,
Krzysztof Lasoń
Awatar użytkownika
Kaczmarek_Aneta

Sympatyk
Legenda
Podziękował: 2 times
Otrzymał podziękowania: 14 times

Post autor: Kaczmarek_Aneta »

Witaj Krzysztofie - świetna sprawa!

Jak wiesz, Lgota Wielka to parafia moich przodków.
W sumie wydaje mi się, że bardzo dokładnie znam zawartość tych akt (dostępnych na FS), ale zawsze coś można przeoczyć, dlatego miałabym ogromną prośbę o sprawdzenie występowania nazwiska CHYŁA albo HYŁA, o ile nie sprawi Ci to kłopotu.

W szczególności zależy mi na informacji, czy w latach po 1894 za mąż wychodzi Antonina Chyła.

Pozdrawiam serdecznie,
Aneta
krzysztof87

Sympatyk

Re: Małżeństwa parafii Lgota Wielka lata 1785-1913

Post autor: krzysztof87 »

Kaczmarek_Aneta pisze:Witaj Krzysztofie - świetna sprawa!

Jak wiesz, Lgota Wielka to parafia moich przodków.
W sumie wydaje mi się, że bardzo dokładnie znam zawartość tych akt (dostępnych na FS), ale zawsze coś można przeoczyć, dlatego miałabym ogromną prośbę o sprawdzenie występowania nazwiska CHYŁA albo HYŁA, o ile nie sprawi Ci to kłopotu.

W szczególności zależy mi na informacji, czy w latach po 1894 za mąż wychodzi Antonina Chyła.

Pozdrawiam serdecznie,
Aneta
Oczywiście pamiętam rozmowę z Tobą jak jeszcze zaczynałem swoją przygodę z genealogią:)
Szczerze nie odnalazłem nikogo o tym nazwisku. Jedyne nazwisko powiązane to Machyla, ale występujące w akcie małżeństwa Jana Króla i Katarzyny Kuźnik z 1870 r. jako nazwisko rodowe matki Jana pochodzącego z parafi Jedlno. Chyba, że ja też coś przeoczyłem. W końcu tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi:)

Pozdrawiam,
Krzysztof
Awatar użytkownika
Kaczmarek_Aneta

Sympatyk
Legenda
Podziękował: 2 times
Otrzymał podziękowania: 14 times

Re: Małżeństwa parafii Lgota Wielka lata 1785-1913

Post autor: Kaczmarek_Aneta »

Bardzo Ci dziękuję - z wrażenia pomyliło mi się nazwisko - przepraszam ;)
Chyłowie byli w Kłomnicach, a w Lgocie - Wrońscy!

Dziękuję i pozdrawiam serdecznie,
Aneta
ODPOWIEDZ

Wróć do „Posiadam listę, wykaz”