Posiadam dostęp: Parafia, mikrofilm .. - pomogę
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
Przeglądam Parafię Nowogród,Podlaskie -indeksy na mikrofilm
Pozdrawiam, Michał
Ostatnio zmieniony pt 22 paź 2010, 22:40 przez Michuel, łącznie zmieniany 1 raz.
-
SzotowskaM

Parafia Nowogród, Podlaskie - indeksy
mam prośbę-rok 1844,litera "S" ostatnia pozycja jest rozmazana,czy to może być nazwisko Szotowska?
Parafia Nowogród, Podlaskie - indeksy
1. Michale, zamówiłem niedawno metryki parafii Szczepankowo (6 mikrofilmów). Do Siemiatycz i Makarków mi jednak dość daleko, głownie interesują mnie okolice Łomży.
2.Jolu, nie pomogę ci z Sarnakami
3. Szukalem Szotowskiej na tych zdjęciach ale nie znalazłem. Chodzi ci o zgony czy urodzenia?
Ps: Dziś rano dodałem jeszcze kolejnych 10 zdjęć z parafii Nowogród. (1846)
Pozdrawiam, Michał
2.Jolu, nie pomogę ci z Sarnakami
3. Szukalem Szotowskiej na tych zdjęciach ale nie znalazłem. Chodzi ci o zgony czy urodzenia?
Ps: Dziś rano dodałem jeszcze kolejnych 10 zdjęć z parafii Nowogród. (1846)
Pozdrawiam, Michał
Re: Parafia Nowogród, Podlaskie - indeksy
Jol_Kla pisze:a mnie interesuje parafia Sarnaki - gdybyś przypadkiem mial fotki ksiag - chetnie poindeksuje
Jola
Jola
Witam Michale,
Mam prośbę jak będziesz przeglądał mikrofilmy z parafii Szczepankowo czy miałbyś możliwość sprawdzenia mi dwóch aktów?
Mam prośbę jak będziesz przeglądał mikrofilmy z parafii Szczepankowo czy miałbyś możliwość sprawdzenia mi dwóch aktów?
Pozdrawiam
Łukasz Sokół
Poszukuję: Korytkowski, Połocki, Sokół, Wołyński
http://sites.google.com/site/mojagenealogia/
Łukasz Sokół
Przeglądam Parafię Nowogród,Podlaskie -indeksy na mikrofilm
Chciałem bardzo podziękować Michałowi za przesłanie zdjęć interesujących mnie akt.
Pozdrawiam
Łukasz Sokół
Łukasz Sokół
-
m.rottenberg

- Kontakt:
Mormoni-mam dostęp do mikrofilmów, pomogę
We wrześniu będę miała dostęp do dwóch mikrofilmow z zasobów Mormonów
1.Indeks małżeństw 1856-1944 -- Indeks zgonów 1856-1944 - Zbaraż,
Skoryki
2.,Births, marriages, deaths 1846-1864
3.Births, marriages, deaths 1855-1865
Jeśli ktoś ma coś do sprawdzenia proszę o podanie danych, chętnie pomogę.
Pozdrawiam
Małgorzata
1.Indeks małżeństw 1856-1944 -- Indeks zgonów 1856-1944 - Zbaraż,
Skoryki
2.,Births, marriages, deaths 1846-1864
3.Births, marriages, deaths 1855-1865
Jeśli ktoś ma coś do sprawdzenia proszę o podanie danych, chętnie pomogę.
Pozdrawiam
Małgorzata
Praszka rzkat.koło Wielunia,w CHR we Wrocławiu
Witam serdecznie,
Jestem w trakcie przeglądania mikrofilmów w Centrum Historii Rodziny we Wrocławiu z parafii rzymskokatolickiej w Praszce koło Wielunia, obecnie województwo opolskie. Docelowo przejrzę lata 1808-1884, na razie zamówiłem 1839-1870 (FHL 715833-6, 768053), z czego już sprowadzono 1856-1870 (FHL 715836, 768053). Są to kopie ksiąg metrykalnych z AP w Łodzi i Częstochowie.
Jeśli ktoś potrzebuje sprawdzić jakieś dane z tych ksiąg, proszę pisać, postaram się znaleźć, ale niczego nie obiecuję. Oczywiście, gdyby ktoś chciał pod moją nieobecność sam przeglądać te mikrofilmy, są we Wrocławiu. FHL 768053 zawiera również pozycję, którą nie jestem zainteresowany: „Kopie księg metrykalnych, Akta urodzeń, małżeństw, zgonów 1866-1869 Kościół ewangelicki. Parafja Pożdżenice (Łask)”.
Przymierzam się też do odręcznej indeksacji całości ksiąg, ale pewnie jeszcze nie wiem, na co się porywam, stąd bardzo liczę na pomocne uwagi/b]. Jeśli rozmiar czasowy zadania mnie przerośnie (pracuję do 15, biorę dni z urlopu), rozważam ograniczenie się tylko do własnej rodziny (Baryła, Kalinowski, Lipczak, Kokot), całego Strojca i ewentualnych zapytań z forum.
Aha, dość istotne. Rosyjskiego nie znam, więc lata 1868+ co najwyżej przejrzę z polskich imion i nazwisk (1869+) oraz indeksów (może 1870+?).
Pozdrawiam serdecznie,
MR
PS. (dodane 26.10.2009 o godz. 21:20):
Na moim blogu opisałem moją drogę przez przygotowanie fotografii mikrofilmu do wydruku domowego. Może komuś się przyda, bo mi zajęło to trochę czasu, zanim wpadłem jak to zrobić.
Jestem w trakcie przeglądania mikrofilmów w Centrum Historii Rodziny we Wrocławiu z parafii rzymskokatolickiej w Praszce koło Wielunia, obecnie województwo opolskie. Docelowo przejrzę lata 1808-1884, na razie zamówiłem 1839-1870 (FHL 715833-6, 768053), z czego już sprowadzono 1856-1870 (FHL 715836, 768053). Są to kopie ksiąg metrykalnych z AP w Łodzi i Częstochowie.
Jeśli ktoś potrzebuje sprawdzić jakieś dane z tych ksiąg, proszę pisać, postaram się znaleźć, ale niczego nie obiecuję. Oczywiście, gdyby ktoś chciał pod moją nieobecność sam przeglądać te mikrofilmy, są we Wrocławiu. FHL 768053 zawiera również pozycję, którą nie jestem zainteresowany: „Kopie księg metrykalnych, Akta urodzeń, małżeństw, zgonów 1866-1869 Kościół ewangelicki. Parafja Pożdżenice (Łask)”.
Przymierzam się też do odręcznej indeksacji całości ksiąg, ale pewnie jeszcze nie wiem, na co się porywam, stąd bardzo liczę na pomocne uwagi/b]. Jeśli rozmiar czasowy zadania mnie przerośnie (pracuję do 15, biorę dni z urlopu), rozważam ograniczenie się tylko do własnej rodziny (Baryła, Kalinowski, Lipczak, Kokot), całego Strojca i ewentualnych zapytań z forum.
Aha, dość istotne. Rosyjskiego nie znam, więc lata 1868+ co najwyżej przejrzę z polskich imion i nazwisk (1869+) oraz indeksów (może 1870+?).
Pozdrawiam serdecznie,
MR
PS. (dodane 26.10.2009 o godz. 21:20):
Na moim blogu opisałem moją drogę przez przygotowanie fotografii mikrofilmu do wydruku domowego. Może komuś się przyda, bo mi zajęło to trochę czasu, zanim wpadłem jak to zrobić.
- Dławichowski

- Kontakt:
Praszka rzkat.koło Wielunia,w CHR we Wrocławiu
Cześć kolego!
Pozwoliłem sobie tak przywitać, jako że nazwisko bardzo znane jest w naszym światku. Jeden z "moich" bardzo bliskich Tadeusz Dławichowski poślubił był w Praszce w 1946 urodzoną w 1925 roku w Strojcu - Helenę Modrzejewską. I bardzo interesują mnie JEJ przodkowie. Może trafisz na mało Modrzejewskich w parafii Strojec.
Pozwoliłem sobie tak przywitać, jako że nazwisko bardzo znane jest w naszym światku. Jeden z "moich" bardzo bliskich Tadeusz Dławichowski poślubił był w Praszce w 1946 urodzoną w 1925 roku w Strojcu - Helenę Modrzejewską. I bardzo interesują mnie JEJ przodkowie. Może trafisz na mało Modrzejewskich w parafii Strojec.
Mormoni-mam dostęp do mikrofilmów. pomogę
Proszę o sprawdzenie nazwiska Podczaski. Pozdrawiam serdecznie.
-
m.rottenberg

- Kontakt:
Re: Mormoni-mam dostęp do mikrofilmów. pomogę
podkaz1 pisze:Proszę o sprawdzenie nazwiska Podczaski. Pozdrawiam serdecznie.
Niestety mikrofilmy już zwolniłam
Pozdrawiam
Małgorzata
-
m.rottenberg

- Kontakt:
Mormoni-mam dostęp do mikrofilmów. pomogę
W tej chwili mam dostęp do mikrofilmów z miejscowości Rudki i Podhajczyki od 1789 - 1943. par.gr.kat
Bardzo często powtarzają się nazwiska
Siwak
Berżak,
Kulik,
Chimek,
Dziurman,
Tymków
Jeżeli ktoś ma potrzebuje mogę sprawdzić dane.
Pozdrawiam
Małgorzata
Bardzo często powtarzają się nazwiska
Siwak
Berżak,
Kulik,
Chimek,
Dziurman,
Tymków
Jeżeli ktoś ma potrzebuje mogę sprawdzić dane.
Pozdrawiam
Małgorzata
Mormoni-mam dostęp do mikrofilmów, pomogę
Witam,
w listopadzie i grudniu będę przeglądał u Mormonów następujące mikrofilmy i mogę również dla kogoś coś wynotować:
- parafia Worów (1840-1864),
- parafia Radzanów (Białobrzegi) (1810-1830)
ze względów ograniczonej "mocy przerobowej" mogę pomóc maksymalnie 5 osobom, także kto pierwszy ten lepszy.
zainteresowanych proszę o info na priv.
pozdrawiam
Paweł Witczak
w listopadzie i grudniu będę przeglądał u Mormonów następujące mikrofilmy i mogę również dla kogoś coś wynotować:
- parafia Worów (1840-1864),
- parafia Radzanów (Białobrzegi) (1810-1830)
ze względów ograniczonej "mocy przerobowej" mogę pomóc maksymalnie 5 osobom, także kto pierwszy ten lepszy.
zainteresowanych proszę o info na priv.
pozdrawiam
Paweł Witczak
Re:Mormoni-mam dostęp do mikrofilmów, pomogę...
Witam.
CHR we Wrocławiu, mam zamówiony czytnik w środę (2 grudnia) i piątek (4 grudnia) na trzy sesje.
Czy ktoś , kto ma rezerwację na czwartek (3 grudnia) , mógłby się ze mną zamienić na środę lub piątek?
Pozdrawiam, Ina.
CHR we Wrocławiu, mam zamówiony czytnik w środę (2 grudnia) i piątek (4 grudnia) na trzy sesje.
Czy ktoś , kto ma rezerwację na czwartek (3 grudnia) , mógłby się ze mną zamienić na środę lub piątek?
Pozdrawiam, Ina.