"English version" dla strony głównej genealodzy.pl

Realizowane i pożądane inicjatywy genealogiczne

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie, adamgen

MonikaMaru

Sympatyk

"English version" dla strony głównej genealodzy.pl

Post autor: MonikaMaru »

Z tym tematem przeniosłam się tutaj. Miejsce bardziej odpowiednie.
MonikaMaru pisze:
Przyszła mi taka myśl. Czy nie byłoby dobrze stworzyć dodatkowo stronę główną z "English version". Osoby nie znające języka polskiego czują się zapewne tak, jak my na niektórych stronach litewskich - nie rozumieją nazw poszczególnych forów, składników Menu głównego itp. Zanim oswoją się z zasadami, błąkają się po różnych podforach.

Również prośba o darowizny mogłaby mieć wersję w języku angielskim.
Popkowicz_Bronisław pisze:Moniko, masz rację, wersja angielska przynajmniej tematów wątków ułatwiłaby w bardzo znaczący sposób korzystanie z forum i włączanie się czynnie w różne akcje.

Pozdrawiam
Bronisław
OlaH pisze:
Moniko,
prośba o darowizny jest w języku angielskim już od dość dawna.

http://www.geneszukacz.genealodzy.pl/donate-eng

A jak widzę, również i w języku niemieckim i rosyjskim. Dostać się tam można klikając odpowiednie ikonki z polsko-języcznej prośby o donacje.

Pozdrawiam,
Ola
W porządku. Jest. Wstyd się przyznać, ale zapomniałam, że tam można znaleźć. Jednak ciągle mam wątpliwość, czy osoba nieznająca języka polskiego trafi do tej ostatniej ikonki geneszukacza. Jedna z naszych anglojęzycznych użytkowniczek napisała, że długo powstrzymywała się przed poszukiwaniami przodków w Polsce ze względu na barierę językową.

Wiem z własnego doświadczenia, jakim ułatwieniem jest możliwość przejścia na "English version".

Zaproponowałam jedynie do wzięcia pod rozwagę.

Pozdrawiam,
Monika
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inicjatywy genealogiczne”