Nazwisko: Jóźwicki

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=11293&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Sobieraj_Małgorzata

Sympatyk

Post autor: Sobieraj_Małgorzata »

Witam, bawię się genealogią dla mojego siostrzeńca Piotra Jóźwickiego. Znalazłam jego 4xpradziadków właśnie w Odrzywole. Jego linia pochodzi od Franciszka ożenionego z Małgorzatą Xyta, ich syna Antoniego z Franciszką Mariańską /rodzice Franciszki to Jan i Antonina Niemirska/, ich syna Michała urodzonego w Odrzywole, ale ślub już w Mogielnicy. Czy te dane interesują Cię ? Czy możesz coś uzupełnić? Pozdrawiam Małgorzata Sobieraj.
jmzolt

Sympatyk
Ekspert

Post autor: jmzolt »

Bardzo wielu Jóźwickich mieszkało i mieszka w Łaskarzewie k.Garwolina. Rodzina mojej mamy (właśnie Jóźwiccy) stamtąd pochodzi. To jedno z najpopularniejszych nazwisk w tej miejscowości. Jóźwiccy, Paśniccy, Brzostowscy - te nazwiska przewijają się bardzo często. Na razie nie ma jednak dostępu do akt metrykalnych poprzez www.szukajwarchiwach.
Pozdrowienia,
Joanna Żółtowska
Sobieraj_Małgorzata

Sympatyk

Post autor: Sobieraj_Małgorzata »

"moi" Jóźwiccy pochodzili z Odrzywołu. Poszukuję najstarszych - urodziny Antoniego ok 1813-1814r z Franciszka i Małgorzaty Xyta. i wcześniejszych. Franciszek zmarł w 1826, a Małgorzata w 1855, ale brak ślubu. Może ktoś się spotkał z takimi aktami i może się podzielić tą wiadomością. Będę wdzięczna za każdą pomoc. Pozdrawiam Małgorzata
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”