Wykaz żołnierzy armii austriackiej powiatu Stanisławów
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Batogowski_Sergij

Wykaz żołnierzy armii austriackiej powiatu Stanisławów
Posiadam wykaz akt rewizyjnych żołnierzy armii austriackiej powiatu Stanisławów (współczesny obwód Iwano-Frankowski na Ukrainie) z początku 20-go wieku.
Pozdrawiam
Sergij Batogowski
z Ukrainy
Pozdrawiam
Sergij Batogowski
z Ukrainy
Wykaz żołnierzy armii austiackiej powiatu Stanisławów
Witam serdecznie. Jeśli można proszę o sprawdzenie nazwiska Zarzycki.
Ostatnio zmieniony wt 08 sty 2019, 04:09 przez benyzet, łącznie zmieniany 1 raz.
Z pozdrowieniami Grzegorz
--------------------------------------------------
Szukam informacji o Jerzym Tadeuszu ( Teodorze) Zarzyckim ur. 1745-1760. Legitymował się w Haliczu w 1782 roku.
Szukam informacji o Jerzym Tadeuszu ( Teodorze) Zarzyckim ur. 1745-1760. Legitymował się w Haliczu w 1782 roku.
Wykaz żołnierzy armii austiackiej powiatu Stanisławów
A ja bym bardzo prosiła o sprawdzenie nazwiska - Wierzycki/Wirzycki/Wirżycki..
Co prawda na początku XX w. mogło ich już tam nie być. Wirzycki był w Stanisławowie, żołnierzem, w poł. XVIII w., Józef, miał synów Jana, Antoniego i Macieja, wszyscy urodzeni w Stanisławowie. Teraz nazwisko w formie Wirzycki jest koło Dubna, Równego kilka osób zaledwie. Szwoleżer Napoleona Paweł Wierzycki syn Józefa urodzony w Równem pod koniec XVIII w., nie wiem czy mogą być jakoś połączeni. Ewentualnie jakieś podobne formy nazwiska być może. Wydaje mi się, że skoro Wirzycki w Stanisławowie w poł XVIII w. był żołnierzem to może następne pokolenia także i do początku XX w. doszło (obecnie podobne nazwiska nie są tam notowane).
Pozdrawiam
Łucja
Co prawda na początku XX w. mogło ich już tam nie być. Wirzycki był w Stanisławowie, żołnierzem, w poł. XVIII w., Józef, miał synów Jana, Antoniego i Macieja, wszyscy urodzeni w Stanisławowie. Teraz nazwisko w formie Wirzycki jest koło Dubna, Równego kilka osób zaledwie. Szwoleżer Napoleona Paweł Wierzycki syn Józefa urodzony w Równem pod koniec XVIII w., nie wiem czy mogą być jakoś połączeni. Ewentualnie jakieś podobne formy nazwiska być może. Wydaje mi się, że skoro Wirzycki w Stanisławowie w poł XVIII w. był żołnierzem to może następne pokolenia także i do początku XX w. doszło (obecnie podobne nazwiska nie są tam notowane).
Pozdrawiam
Łucja
- Batogowski_Sergij

Re: Wykaz żołnierzy armii austiackiej powiatu Stanisławów
Zarzycki Karol, rok urodzenia - 1897, miejsce urodzenia - Kończaki Starebenyzet pisze:Witam serdecznie. Jeśli można proszę o sprawdzenie nazwiska Zarzycki.
Dziękuję i pozdrawiam. Grzesiek.
Zarzycki Włodzimierz, rok urodzenia -1878, miejsce urodzenia - Stanisławów
Re: Wykaz żołnierzy armii austiackiej powiatu Stanisławów
Dziękuję serdecznie. Jeszcze raz pozdrawiam.
Grzesiek.
Grzesiek.
Z pozdrowieniami Grzegorz
-
Magdalena_Smolska

- t.dzwonkowski

- Bożena_Kaźmierczak

- Batogowski_Sergij

- Jacek_Górski

- Kontakt: