Gowarczów urodzenia przed 1810
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Gowarczów urodzenia przed 1810
Witam,
czy ktoś coś wie na temat ksiąg urodzenia przed 1810 rokiem z Parafii Gowarczów?
Będę wdzięczny za wszelkie informacje czy w Parafii lub jakiś archiwach są starsze księgi.
Pozdrawiam Łukasz
czy ktoś coś wie na temat ksiąg urodzenia przed 1810 rokiem z Parafii Gowarczów?
Będę wdzięczny za wszelkie informacje czy w Parafii lub jakiś archiwach są starsze księgi.
Pozdrawiam Łukasz
- Michał_Zieliński

- Otrzymał podziękowania: 14 times
Są dostępne na stronie Mormonów:
https://familysearch.org/search/image/i ... %3D1407440
Pozdrawiam,
Michał
https://familysearch.org/search/image/i ... %3D1407440
Pozdrawiam,
Michał
Pozdrawiam,
Michał
Michał
Dziękuję za odpowiedz,
Panie Robercie czy ma Pan dostęp korzystał Pan z tych ksiąg urodzenia sprzed 1810 roku w Parafii Gowarczów? Czy probosz jest przychylnie nastawiony do osób poszukujących przodków?
Ps. Zastanawia mnie dlaczego u mormonów zgony i małżeństwa są od 1763 zaś urodzenia dopiero od 1873 skoro skany u nich dostępne to kopie z ksiąg Parafialnych?
Pozdrawiam
Łukasz
Panie Robercie czy ma Pan dostęp korzystał Pan z tych ksiąg urodzenia sprzed 1810 roku w Parafii Gowarczów? Czy probosz jest przychylnie nastawiony do osób poszukujących przodków?
Ps. Zastanawia mnie dlaczego u mormonów zgony i małżeństwa są od 1763 zaś urodzenia dopiero od 1873 skoro skany u nich dostępne to kopie z ksiąg Parafialnych?
Pozdrawiam
Łukasz
Urodzenia zaczynają się od 1764 roku (pozostałe księgi od 1763). Zapewne został przez FS sfotografowany komplet ksiąg, ale nie wszystkie udostępniono. Podobnie wyrywkowo udostępniono księgi z sąsiedniej parafii w Przysusze.
Kilka lat temu pobieżnie przejrzałem te księgi pod nadzorem proboszcza. Umówiłem się telefonicznie. Od tego czasu do Gowarczowa nie zaglądałem.
Pozdrawiam,
Robert
Kilka lat temu pobieżnie przejrzałem te księgi pod nadzorem proboszcza. Umówiłem się telefonicznie. Od tego czasu do Gowarczowa nie zaglądałem.
Pozdrawiam,
Robert
Potrzebuje pomocy w Parafii Gowarczów prawdopodobnie miejscowość Kraszków.
Poszukuje aktów chrztu:
Sebastiana Synowca urodzony około 1763 syn prawdopodobnie Marcina i Małgorzaty. oraz
Małgorzaty Kozieł (Kozioł) urodzonej ok 1768
rozbieżność dat może być spora z uwagi na rozbieżny wiek podawany ww osób którzy zawarli związek małżeński w 1787roku.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc!
Poszukuje aktów chrztu:
Sebastiana Synowca urodzony około 1763 syn prawdopodobnie Marcina i Małgorzaty. oraz
Małgorzaty Kozieł (Kozioł) urodzonej ok 1768
rozbieżność dat może być spora z uwagi na rozbieżny wiek podawany ww osób którzy zawarli związek małżeński w 1787roku.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc!