Archiwa w Kielcach digitalizacja i indeksacja
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Re: Indeksacja Koniemłoty
Witam P .Kornelio
Mozna wiedziec ,czy parafia w Pawlowie bedzie fotografowana .
pozdrowienia
Hanna D
pozdrowienia
Hanna D
- Kornelia_Major

- Kontakt:
Cały zasób ksiąg metrykalnych z A.P. Kielce będzie sfotografowany w tym Pawłów w I półroczu b.r.hanna_d pisze:Witam P .Kornelio
pozdrowienia
Hanna D
Pozdrawiam,
Kornelia Major
Pani Kornelio, a nie można udostępnić tego co jest już zindeksowane ?Kornelia_Major pisze:Witaj .Bibi pisze:Dzień dobry Pani Kornelio,
chciałam zapytać czy i kiedy będzie dostępny Chmielnik w Genbazie ?
pozdrawiam
Basia
Chmielnik bedzie udostępniony w Genbazie po zindeksowaniu
Na poprzedniej stronie jest informacja, że Chmielnik jest w indeksacji. Nie pospieszamy indeksujących.
Pozdrawiam,
Kornelia Major
pozdrawiam
Basia
- Kornelia_Major

- Kontakt:
Zdjęcia są zrobione prywatnie ze zbioru ksiąg znajdujących się. w parafii. Nie mamy tych zdjęć . Dostaniemy je po zindeksowaniu.Bibi pisze:Pani Kornelio, a nie można udostępnić tego co jest już zindeksowane ?Kornelia_Major pisze:Witaj .Bibi pisze:Dzień dobry Pani Kornelio,
chciałam zapytać czy i kiedy będzie dostępny Chmielnik w Genbazie ?
pozdrawiam
Basia
Chmielnik bedzie udostępniony w Genbazie po zindeksowaniu
Na poprzedniej stronie jest informacja, że Chmielnik jest w indeksacji. Nie pospieszamy indeksujących.
Pozdrawiam,
Kornelia Major
pozdrawiam
Basia
Pozdrawiam,
Kornelia Major
- Stradowski_Jacek

Witajcie,
pozwólcie, że wtrącę się do powyższego tematu. To ja indeksuję od kilkunastu miesięcy księgi parafialne z Chmielnika. Na rok bieżący planuję zindeksować akty urodzonych z lat 1814 - 1874 (późniejsze lata zrobił pan Jabłoński). Zwracam się do Was z zapytaniem i chchciałbym Was zachęcić do zindeksowania małżeństw i zgonów z tej parafii, bo nieprędko sie z tym uporam. Księgi są dobrze czytelne i po polsku większość. To przyspieszyłoby udostępnienie całego zespołu sprzed 1875 roku.
Jacek Stradowski
pozwólcie, że wtrącę się do powyższego tematu. To ja indeksuję od kilkunastu miesięcy księgi parafialne z Chmielnika. Na rok bieżący planuję zindeksować akty urodzonych z lat 1814 - 1874 (późniejsze lata zrobił pan Jabłoński). Zwracam się do Was z zapytaniem i chchciałbym Was zachęcić do zindeksowania małżeństw i zgonów z tej parafii, bo nieprędko sie z tym uporam. Księgi są dobrze czytelne i po polsku większość. To przyspieszyłoby udostępnienie całego zespołu sprzed 1875 roku.
Jacek Stradowski
Jacku
dziękuję za odpowiedź, teraz wszystko jasne. Mnie Chmielnik bardzo interesuje, ale obecnie indeksuję Srock. Zostało mi jeszcze z 10 lat. Jak skończę i temat będzie aktualny to chętnie pomogę.
pozdrawiam
Basia
dziękuję za odpowiedź, teraz wszystko jasne. Mnie Chmielnik bardzo interesuje, ale obecnie indeksuję Srock. Zostało mi jeszcze z 10 lat. Jak skończę i temat będzie aktualny to chętnie pomogę.
pozdrawiam
Basia
-
Przybyla_Agnieszka

Witam,
Chciałabym pomóc panie Jacku w indeksowaniu małżeństw z Chmielnika . Mogę indeskować księgi po polsku i po łacinie. Rosyjski znam niestety kiepsko. Proszę o informacje jak mam to zgłosić formalnie?
pozdrawiam
Agnieszka
Chciałabym pomóc panie Jacku w indeksowaniu małżeństw z Chmielnika . Mogę indeskować księgi po polsku i po łacinie. Rosyjski znam niestety kiepsko. Proszę o informacje jak mam to zgłosić formalnie?
pozdrawiam
Agnieszka
- Stradowski_Jacek

Chęć indeksowania ksiąg z terenu woj. świetokrzyskiego proszę zgłosić do p. Kornelii, do Towarzystwa ŚWIĘTOGEN. Prawdopodobnie uzyska Pani w GenBazie dostęp do katalogu "Parafie_1" zawierającego zdjęcia pofotografowanych ksiąg do zindeksowania. Służę pomocą w razie trudności.Przybyla_Agnieszka pisze:Witam,
pozdrawiam
Agnieszka
Jacek
-
Przybyla_Agnieszka

Witamstradów pisze:Chęć indeksowania ksiąg z terenu woj. świetokrzyskiego proszę zgłosić do p. Kornelii, do Towarzystwa ŚWIĘTOGEN. Prawdopodobnie uzyska Pani w GenBazie dostęp do katalogu "Parafie_1" zawierającego zdjęcia pofotografowanych ksiąg do zindeksowania. Służę pomocą w razie trudności.Przybyla_Agnieszka pisze:Witam,
pozdrawiam
Agnieszka
Jacek
Napisałam maila do ŚWIĘTOGENU czekam na nadanie uprawnień jak tylko je otrzymam zabieram się do indeksowania małżeństw z Chmielnika
pozdrawiam
Agnieszka
parafia Rachwałowice w AP Kielce
Witam Państwa Serdecznie. Chciałbym się zapytać czy planujecie Państwo publikację parafii Rachwałowice z zasobów AP Kielce w GenBazie ?
Z poważaniem
Błażej Targaczewski
Z poważaniem
Błażej Targaczewski
- Kornelia_Major

- Kontakt:
Re: parafia Rachwałowice w AP Kielce
Witam.BłażejT pisze:Witam Państwa Serdecznie. Chciałbym się zapytać czy planujecie Państwo publikację parafii Rachwałowice z zasobów AP Kielce w GenBazie ?
Z poważaniem
Błażej Targaczewski
Planujemy po zdigitalizowaniu w roku 2016 .
Pozdrawiam,
Kornelia Major
Re: parafia Rachwałowice w AP Kielce
Witam, gdzie mogę znaleźć zdjęcia ksiąg parafii Kurzyna z zasobów AP Sandomierz?
-
Sandra_Lauer

- Stradowski_Jacek