Rogala

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
aniaosin

Sympatyk
Mistrz
Kontakt:

Post autor: aniaosin »

Ja rowniez szukam przodkow o tym nazwisku .A konkretnie urodenia Anny Rogali c.Mikołaja i Katarzyny ur ok 1830 -zapisano przy kacie zgonu -urodzona we wsi Kletca w Małopolsce ( byc moze chodzi o wies Klecie par.Brzostek (nie znalazlam danych z tego czasuaby sprawdzic) - a zamieszkała Czaplach Wielkich
Anna Rogala wyszla za maz za Kazimierza Ostrowskiego w roku ok 1860 slub byc moe w okolicach Czapli Wielkich, Proszowic -na razie nie udało sie odszukac

Nazwisko Rogala rowniez wystepuje na Podkarpaciu np.okolice Jezowego ,Runika nad Sanem
Ania B
Pozdrawiam Ania Bernat
par.swietokrzyskie:Łopuszno,Przedbórz,Skotniki,Czermno,Ręczno,małopol.Miechów,Koniusza,Czaple W.,Proszowice,podkarp:Jeżowe,Kamień,Bieliny,Łętownia maz.Jasienica,Jelonki,Czermno,Złorotia
danisha

Nieaktywny
Tytan

Post autor: danisha »

Moi Rogalowie, to Lubelszczyzna-dokładnie wieś Mazanów.Do tej miejscowości przybyli około 1772 roku. Skąd, nie wiem.Podejrzewam obecne świętokrzyskie, ponieważ w tym czasie przybyło do majątku w Mazanowie wielu przybyszów zza Wisły.
Dana
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”