Świeciechów gm. Annopol
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Magdalena_Adach

Świeciechów gm. Annopol
Witam, czy są gdzieś dostępnie akty z par.Świeciechów przed 1850?
pozdrawiam
pozdrawiam
Świeciechów gm. Annopol
w AP Lublin na mikrofilmach - wiem dzięki uprzejmości kolegi.
Choć w mailach AP się do nich nie przyznaje. Są to lata 20-te i wcześniejsze, z lukami.
Pozdrawiam
Kamil
Choć w mailach AP się do nich nie przyznaje. Są to lata 20-te i wcześniejsze, z lukami.
Pozdrawiam
Kamil
-
grzebra.80

Re: Świeciechów gm. Annopol
Są to mikrofilmy z Kurii Biskupiej w Lublinie, ale znajdują się w AP Lublin i tak należy o nie pytać!kamil_360 pisze:w AP Lublin na mikrofilmach - wiem dzięki uprzejmości kolegi.
Inna droga to zamówienie mikrofilmów u mormonów:
https://familysearch.org/search/catalog ... %20Library
http://pomoce.lubgens.eu/articles.php?article_id=150
"Świeciechów, parafia rz. -kar. pow. Kraśnik
ur. 1810-1837 1846-1870
śl. 1811-1825 1836-1870
zg. 1810-1816 1825-1870
ur. . śl. zg. 1812 "
"Świeciechów, parafia rz. -kar. pow. Kraśnik
ur. 1810-1837 1846-1870
śl. 1811-1825 1836-1870
zg. 1810-1816 1825-1870
ur. . śl. zg. 1812 "
-
Magdalena_Adach

Dziękuję za wszystkie informacje, interesuje mnie nazwisko Uranowski i jego pochodne, wiem że moi pochodzą chyba z Sulejowa jak to jest ładnie ujęte "gubernia radomska" ale wżenili się w Świeciechowie, dziękuję i pozdrawiam Magdalena Adach
Sulejów to parafia w Słupi Nadbrzeżnej. Czy cokolwiek zachowało się sprzed 1850,nie mam pojęcia.W AP Sandomierz było tylko to, co jest w Genetece.
Indeksując tę parafię, nie zauważyłam aby tam wielu było Adachów. Nie wiem czy słusznie, ale podejrzewam, że powinnaś zwrócić uwagę na parafię Tarłów, a w szczególności na wszystkie wsie Ciszyce.
Zaczynam indeksować Tarłów lata 1810-1873, więc coś tam może się znajdzie.
Podaj kogo dokładnie szukasz?
Dana
Indeksując tę parafię, nie zauważyłam aby tam wielu było Adachów. Nie wiem czy słusznie, ale podejrzewam, że powinnaś zwrócić uwagę na parafię Tarłów, a w szczególności na wszystkie wsie Ciszyce.
Zaczynam indeksować Tarłów lata 1810-1873, więc coś tam może się znajdzie.
Podaj kogo dokładnie szukasz?
Dana
-
Magdalena_Adach

Witam,
z tego co udało mi się ustalić to moje Adachy a właściwie Jadachy (rodzina męża) pochodzą z par. Głowaczów i Cmolasu lub Chmielowa - Gubernia Radomska - to wiem na chwilę obecną, czy coś więcej..... nie mam pojęcia, teraz pozostaje mi sprawdzić posiadane informacje, nie mogę (może nie umiem) znaleźć Cmolasu.... i Chmielowa (osoba Jakuba Jadach ur ok. 1785r.)
pozdrawiam
Magdalena
z tego co udało mi się ustalić to moje Adachy a właściwie Jadachy (rodzina męża) pochodzą z par. Głowaczów i Cmolasu lub Chmielowa - Gubernia Radomska - to wiem na chwilę obecną, czy coś więcej..... nie mam pojęcia, teraz pozostaje mi sprawdzić posiadane informacje, nie mogę (może nie umiem) znaleźć Cmolasu.... i Chmielowa (osoba Jakuba Jadach ur ok. 1785r.)
pozdrawiam
Magdalena
-
Magdalena_Adach

ponieważ gdzieś komuś coś kiedyś obiło się o uszy, że Jakub mógł urodzić sie w tych miejscowościach.... czy to prawda.... zaczynam się irytować. i chyba na razie odpuszczę sobie na jakiś czas tą część rodziny męża... jakoś mi to tak średnio to pasuje, tu Głowaczów tu Cmolas lub Chmielów, za czym mieli by tak wędrować, by zakończyć podróż w Bełżycach i Chodlu?
pozdrawiam
pozdrawiam
W spisach włościan wsi Cmolas na początku XIXw jest Jakub Jadach
ale czy to ten poszukiwany ?
Dużo ciekawych materiałów do analizy znajdziesz tutaj :
http://bazy.oss.wroc.pl/kzc/index1.php
Wpisz w wyszukiwarkę - Cmolas a otrzymasz w wynikach
—> Akta, opisy i inwentarze wsi Cmolas. XVIII-pocz
—> Ekspensa gruntowe wsi Cmolas z 1777 r.
—> Inwentarz powinności i danin od gromady cmolaskiej
—> Inwentarz trzech części wsi Cmolas
—> Inwnetarz powinności włościan wsi Cmolas
—> Specyfikacja wszystkich realności należących do kościoła we wsi Cmolas z 1803 r.
Powodzenia
Małgorzata Załucka
Dużo ciekawych materiałów do analizy znajdziesz tutaj :
http://bazy.oss.wroc.pl/kzc/index1.php
Wpisz w wyszukiwarkę - Cmolas a otrzymasz w wynikach
—> Akta, opisy i inwentarze wsi Cmolas. XVIII-pocz
—> Ekspensa gruntowe wsi Cmolas z 1777 r.
—> Inwentarz powinności i danin od gromady cmolaskiej
—> Inwentarz trzech części wsi Cmolas
—> Inwnetarz powinności włościan wsi Cmolas
—> Specyfikacja wszystkich realności należących do kościoła we wsi Cmolas z 1803 r.
Powodzenia
Małgorzata Załucka
"Za czym mieli by tak wędrować..."-za chlebem , za lepszym życiem.Czy sprawdziłaś tę wiadomość o urodzeniu Jakuba w Helenowie?I co? Nie ma? A pierwszy ślub Jakuba? Alegaty do obu ślubów?
Szukaj a nie poddawaj się.Na tym polega genealogia,że czasami długo się szuka.Ale jak się znajdzie to ...uch
)
Dana
Dodam jeszcze, że Cmolas to diecezja rzeszowska .
Szukaj a nie poddawaj się.Na tym polega genealogia,że czasami długo się szuka.Ale jak się znajdzie to ...uch
Dana
Dodam jeszcze, że Cmolas to diecezja rzeszowska .
- Kułagowska_Katarzyna

- Otrzymał podziękowania: 3 times
Witaj!Magdalena_Adach pisze:Dziękuję za wszystkie informacje, interesuje mnie nazwisko Uranowski i jego pochodne, wiem że moi pochodzą chyba z Sulejowa jak to jest ładnie ujęte "gubernia radomska" ale wżenili się w Świeciechowie, dziękuję i pozdrawiam Magdalena Adach
Moja pra...babka Marianna Uranowska urodziła się w Wałowicach , parafia Świeciechów, w 1856 roku z ojca Józefa i matki Marianny Gałki. Czy wiesz coś więcej na temat Twoich Uranowskich z Świeciechowa? Może mamy wspólne korzenie?
Pozdrawiam,
Kasia
...najwięcej korzeni mam w Zwoleniu. Na razie...
-
Magdalena_Adach

Witam,
niestety na chwilę obecną nie mam informacji na ten temat, mój pra...dziadek Jan urodził się w Sulejowie około 1789 lub okolicach z Franciszka i Barbary Polak - z tego co jest napisane w akcie zgonu, wiesz coś o rodzicach swojego Józefa? nie wykluczam pokrewieństwa, ale z aktami jest ciężko.
pozdrawiam
Magdalena
niestety na chwilę obecną nie mam informacji na ten temat, mój pra...dziadek Jan urodził się w Sulejowie około 1789 lub okolicach z Franciszka i Barbary Polak - z tego co jest napisane w akcie zgonu, wiesz coś o rodzicach swojego Józefa? nie wykluczam pokrewieństwa, ale z aktami jest ciężko.
pozdrawiam
Magdalena