Nazwisko: Dulewicz

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, Galinski_Wojciech, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=12948&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
ssstokrotkaaa

Sympatyk

Post autor: ssstokrotkaaa »

Poszukuję osób o nazwisku Dulewicz. Ostatnią osobą z mojego drzewa jest Józef Dulewicz (1864-1896), którego ojcem był Tomasz. Pochodzili oni z parafi Sancygniów. Józef miał siostrę Mariannę (ur. w 1861)
Ostatnio zmieniony sob 23 sie 2014, 20:09 przez ssstokrotkaaa, łącznie zmieniany 1 raz.
Ray111

Sympatyk

Post autor: Ray111 »

Nazwisko Dulewicz występuje też w Skarżysku - Kamiennej
ssstokrotkaaa

Sympatyk

występuje też często w Słomnikach i miejscowości Miedzierza. Niestety na tym mój trop się urywa.
Ray111

Sympatyk

Post autor: Ray111 »

Mój dobry kolega tak się nazywa. Przy najbliższej okazji spytam go o to czy wie gdzie sięgają korzenie jego rodziny. Z tego co sobie przypominam to jego nieżyjący dziadek mieszkał gdzieś w okolicach Bliżyna czy Końskich, ale musze się co do tego upewnić. W Skarżysku - Kamiennej mieszkają też inni Dulewiczowie, których z tego co kojarzę mój kolega nie identyfikuje jako rodziny

Pozdrawiam, Rajmund
ssstokrotkaaa

Sympatyk

może ktoś spotkał się z Dulewiczami z parafi Sancygniów ew. Skalbmierz?
annaurgaczszczesna

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: annaurgaczszczesna »

Witam,

kuzynka mojej babci nazywała sie tak z domu, mieszkali w Stępocicach par. Sancygniów. Owa kuzynka była córką bodajże Anieli Dulewicz z domu Suwała. Aniela to siostra mojej prababci, roczniki urodzenia to przełom wieków.

Pozdrawiam
Ania
ssstokrotkaaa

Sympatyk

annaurgaczszczesna dziękuję za wiadomość, bardzo prosiłabym o wiadomość prywatną na ariel1001@wp.pl ponieważ wydaję mi się że może to być dobry trop, pozdrawiam :)

Proszę również o kontakt osoby, które spotkały się z nazwiskiem Dulewicz także na terenie obecnego woj. małopolskiego, mogą to być parafie Słomniki, Słaboszów i inne, które znajdują się w bliskiej odległości od Sancygniowa/Skalbmierza.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”