Czy można uzyskać ponownie (zgubiony) medal wojskowy ?
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
tomasz_kaskow

Witam
Czy jest możliwość uzyskania medali, które mój Dziadek posiadał a utracił w czasie migracji ?
W jednym z dokumentów mam spis medali które miał w posiadaniu.
pozdrawiam
Tomasz
Czy jest możliwość uzyskania medali, które mój Dziadek posiadał a utracił w czasie migracji ?
W jednym z dokumentów mam spis medali które miał w posiadaniu.
pozdrawiam
Tomasz
Poszukuję informacji o rodzinach Kaśków, Małachowskich, Podrez, Weres, Standryt
zwyczajnie kup np. na allegro czy gdzie indziej chyba, że numerowany i zależy Ci na zgodności numeru z legitymacją
Pozdrawiam
Jarek
Jarek
-
tomasz_kaskow

Niestety legitymacji nie mogę znaleźć.. a mam jakąś notkę notarialną, w której jest info o tym jakie medale dziadek miał.
możesz spróbować w CAW - może coś mają o Twoim dziadku
Pozdrawiam
Jarek
Jarek
-
tomasz_kaskow

Napisałem do MON, może chociaż udałoby się otrzymać legitymację do medali jakie posiadał..
Niestety w CAW nic o moim Dziadku nie mają.. podejrzewam, że może informacje jakieś są w dokumentach, które trzeba byłoby szukać ręcznie.. :/ Wcześniej oczywiście potwierdzić swoje pokrewieństwo.
Niestety w CAW nic o moim Dziadku nie mają.. podejrzewam, że może informacje jakieś są w dokumentach, które trzeba byłoby szukać ręcznie.. :/ Wcześniej oczywiście potwierdzić swoje pokrewieństwo.
A ktore to sa lata i czego te medale dotyczyly?
Ja odnalazlam wszystko w CAW i w oficjalnych gazetach po 1945 roku. Medale mojego ojca dotyczyly jego udzialu w II wojnie.
Pozdrawiam,
Bozenna
Ja odnalazlam wszystko w CAW i w oficjalnych gazetach po 1945 roku. Medale mojego ojca dotyczyly jego udzialu w II wojnie.
Pozdrawiam,
Bozenna
-
wiwisniewski

- Kontakt:
Re: Czy można uzyskać ponownie (zgubiony) medal wojskowy ?
To nic nie znaczy. Pisałem do CAW w sprawie swojego pradziadka, odpisali że nic nie mają. Ostatnio udało mi się namierzyć akta Krzyża Niepodległości w... CAWie. Będę pisał do nich jeszcze raztomasz_kaskow pisze:Napisałem do MON, może chociaż udałoby się otrzymać legitymację do medali jakie posiadał..
Szukam informacji o:
- Brudzew/Kiełczew Górny: Wiśniewski / Wiśniewscy
- Warszawa: Wiśniewski / Wiśniewscy | Kasprzykowski / Kasprzykowscy | Strybel | Teleżyński / Teleżyńscy;
- Andrychów (Roczyny): Mrzygłód
- Brudzew/Kiełczew Górny: Wiśniewski / Wiśniewscy
- Warszawa: Wiśniewski / Wiśniewscy | Kasprzykowski / Kasprzykowscy | Strybel | Teleżyński / Teleżyńscy;
- Andrychów (Roczyny): Mrzygłód
-
tomasz_kaskow

Re: Czy można uzyskać ponownie (zgubiony) medal wojskowy ?
Masz na myśli szukanie fizycznie u nich w dokumentach ? Jak znalazłeś.. lub jaką miałeś pewność gdzie i jak szukać ?