Modlitwa za przodków (komentarz)

Ostrowskie Towarzystwo Genealogiczne; Informacje o działalności, spotkania...

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Skomentuj <A HREF="modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=23&ez=2 target=_top"> ten artykuł </A> tutaj:
Awatar użytkownika
tyburski

Członek PTG
Adept

Post autor: tyburski »

Dobre, szczególnie odczytanie nazwisk przodków. Tylko jak poradzić sobie z czasem. Wymienienie moich intencji, to odczytanie ok 250 nazwisk.
Awatar użytkownika
Kuziński_Andrzej

Członek PTG

Post autor: Kuziński_Andrzej »

A mnie ciągle męczy: czy był to Ostrów Wielkopolski czy może Ostrów Mazowiecka?
Rozumiem, że dla autora i czytelników odpowiedź jest oczywista. Gratuluję pomysłu!
Awatar użytkownika
jarymi

Sympatyk
Nowicjusz

Re: Modlitwa za przodków (komentarz)

Post autor: jarymi »

Kuziński_Andrzej pisze:A mnie ciągle męczy: czy był to Ostrów Wielkopolski czy może Ostrów Mazowiecka?
Rozumiem, że dla autora i czytelników odpowiedź jest oczywista. Gratuluję pomysłu!
Na pewno Ostrowa Wielkopolskiego
Pozdrawiam Ryszard Jankielewicz

W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Biedrzycki , Sobolewski, (okolice Brzezin, Piotrkowa, Częstochowy) Mirosław (Lubelskie) , Stożek (Myślenice, Kraków), Jankielewicz, Stabeusz, Garbacz (Warszawa, Wilno, Kowno)
Sawicki_Julian

Sympatyk

Re: Modlitwa za przodków (komentarz)

Post autor: Sawicki_Julian »

Witam, zdjęcia z roku 2006 i ci sami ludzie po 9 latach nadal chętnie służą pomocą w tworzeniu wspólnego dobra dla wszystkich Polaków, to jest jak modlitwa ważne. Widzę tu kolejne zdjęcie członka zarządu Andrzeja i to też oko cieszy, dla mnie ten rok 2006 był tym chyba z góry danym, że zająłem się genealogią mojej rodziny i pokrewnych, a końca jak widać, nie widać ; pozdrawiam - Julian

Ps.- warto wracać do notatek, metryk i innych dokumentów z przed lat, które leżą w szufladzie, bo może się okazać ze tego co szukamy daleko jest blisko, w szufladzie, tylko teraz więcej widać znajomych np. w zapisie po łacinie w metryce pradziadka.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ostrowskie TG”