Nazwisko: Sikora

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=11143&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Awatar użytkownika
jakozak

Sympatyk
Adept

Post autor: jakozak »

Moja kuzynka jest z domu Sikora.
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Anna_Barbara

Post autor: Anna_Barbara »

Witam!
moze niezbyt na temat, ale
od dluzszego czasu szukam mojego dziadka, Wladyslawa Sikora, alias Sikorsky, - nie posiadam zadnych dokumentów stwierdzajacych jego date urodzenia czy date zawarcia malzenstwa z Babcia moja Stanislawa z domu Kün, alias Kin, alias Kunz, alalias Kinz), z tego malzenstwa w 1912 w Minsku Mazowieckim urodzil sie mój ojciec Wiktor Sikora.
(dane mojej babci sa dosc dobrze udokumentowane), ale data urodzenia, malzenstwa i miejsca smierci dziedka szukam od dobrych paru lat w róznych archiwach.
(Znalazlam adnotacje, ze Wladyslaw Sikora zmarl w wojnie bolszewickiej "na chorobe" w Stryju 1920 r.- niestety nic ponadto.)

Posiadam 3 listy dziadka do babci z obozi jenieckiego na Wegrzech w Papa w roku np. 25/2/1917 ?, date trudno odczytac.
Z archiwum w Lublinie otrzymalam przpuszczalne dane dot. Wladyslawa Sikory, ur. w 1895 r, ale róznica 12 lat miedzy malzonkami w tamtych czasach, nie jest bardzo jest prawdopodobna, jak równiez stwierdzila archiwistka.
Bede bardzo wdzieczna za wiadomosc.
Anna_Barbara :)
Slawinski_Jerzy

Sympatyk

Re: Nazwisko: Sikora

Post autor: Slawinski_Jerzy »

Anna_Barbara pisze:Z archiwum w Lublinie otrzymalam przpuszczalne dane dot. Wladyslawa Sikory, ur. w 1895 r, ale róznica 12 lat miedzy malzonkami w tamtych czasach, nie jest bardzo jest prawdopodobna, jak równiez stwierdzila archiwistka.
Tym bym się akurat za bardzo nie sugerował.

pozdrawiam
Jurek
Mietelski_Marek

Re: Nazwisko: Sikora

Post autor: Mietelski_Marek »

Witam
70 lat pan młody 18 lat panna młoda,
18 lat pan młdy 36 lat panna młoda ,bardzo dużo jest przypadków małżeństw
gdzie różnice wieku są duże.Nazwisko Sikora występuje w Par.Miedźno to jest powiat kłobucki
Sikora ,Sikorski par.Mykanów powiat częstochowski.
Pozdrawiam
Marek
Awatar użytkownika
iwomi

Sympatyk
Ekspert

Post autor: iwomi »

Indeksuję obecnie Miszewo Murowane i jest bardzo wiele osób o nazwisku Sikora. Pozdrawiam
Iwona
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”