Sarzyna woj. podkarpackie

Pomoc w poszukiwaniu zasobów i informacji o parafiach i miejscowościach

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Bolesław_Wasielewicz

Sympatyk

Sarzyna woj. podkarpackie

Post autor: Bolesław_Wasielewicz »

Witam serdecznie, to mój pierwszy post, więc proszę wybaczyć ewentualne niedociągnięcia. Poszukuję informacji zawartych prawdopodobnie w metrykach znajdujących się w parafii rzymskokatolickiej pw Św. Sebastiana w miejscowości Sarzyna woj. podkarpackie, stare rzeszowskie pow. leżajski.

Poszukuję informacji na temat chrztów / zgonów / ślubów moich przodków z rodziny Wasielewicz i Zebzda.

Punkty zaczepienia:

Jan Wasielewicz ur. 12.12.1868, Jego rodzice zmarli gdy był w wieku kilku lat, wychowywał go stryj. Być może w/w osoby, potencjalnie rodzeństwo będzie w metrykach.

Odmiany nazwiska, z którymi spotkałem się w żródłach - nie licząc zagranicznych przekręceń to: Wasilewicz, Wasylewicz.

Wiktoria Wasielewicz
z domu Zebzda
Ur. 23 Grudnia 1887 - w jednym z dokumentów osoba ta posiada nazwisko Zabiedow - ale to prawdopodobnie błąd.

Wyżej wymienieni są moimi pradziadkami i w 1902 r wyemigrowali do USA gdzie zawarli związek małżeński. Ten okres mam już zbadany. Interesuje mnie czas po ich powrocie (brak roku), gdzie w Sarzynie mieli kilkoro dzieci
Józef
Edward
Jadwiga -
Wojciech -
Franciszek

Potem wyjechali na Pomorze, gdzie ich losy są już mi znane.

Oczywiście najbardziej chodzi mi o rodziców i dalczych przodków moich pradziadków.

Dziękuję za wszelką pomoc.

Z wyrazami szacunku,

Boleslaw Wasielewicz.
Awatar użytkownika
MariaŁopaciuk

Sympatyk
Mistrz

Re: Metryki z Sarzyny woj. podkarpackie

Post autor: MariaŁopaciuk »

Bolesław_Wasielewicz pisze: Poszukuję informacji zawartych prawdopodobnie w metrykach znajdujących się w parafii rzymskokatolickiej pw Św. Sebastiana w miejscowości Sarzyna woj. podkarpackie, stare rzeszowskie pow. leżajski.

Poszukuję informacji na temat chrztów / zgonów / ślubów moich przodków z rodziny Wasielewicz i Zebzda.
1686 - Od tego roku prowadzone są księgi metrykalne wsi Sarzyna
Księgi są w parafii ... i jak wsztytkie z terenu podkarpackiego, nie były digitalizowane i indeksowane

Kontakt z parafią może rozwiązać Twoje problemy
http://parafie.genealodzy.pl/index.php?op=pr&pid=7486

MariaŁ
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję parafii, miejscowości”