Archiwum Państwowe w Płocku
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Irek_Bartkowski

- Kontakt:
-
Cichon_Krzysztof

Witam serdecznie,
mam ogromną prośbę do osób, które odwiedzają AP w Płocku, o fotokopie aktu małżeństwa- 1901 rok: Aleksander Majkowski/Mańkowski i Józefa Jopek oraz aktu zgonu 1903 rok: Aleksander Majkowski/Mańkowski. Parafia Gostynin (miejscowość Lucień).
Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Z pozdrowieniami
Krzysztof
mam ogromną prośbę do osób, które odwiedzają AP w Płocku, o fotokopie aktu małżeństwa- 1901 rok: Aleksander Majkowski/Mańkowski i Józefa Jopek oraz aktu zgonu 1903 rok: Aleksander Majkowski/Mańkowski. Parafia Gostynin (miejscowość Lucień).
Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Z pozdrowieniami
Krzysztof
APanstwowe w Plocku - prosba
Poszekuje pomoc z poszukanim aktu urodzenia Kazimierz Bauman urodony August 22 1901 w Reczyn pod Bodzanow, albo aktu zgonu. Kazimierz zmarl December 30 1995 w Plocku or Miszewko, Bodzanow. Pochowany w Plocku na Mariawickim Cmentarzu. Poszukuje imion jego rodzicow.
Dzienkuje za pomoc
Dzienkuje za pomoc
prośba o zdjęcie jednego aktu
Witajcie,
czy ktoś w najbliższym czasie wybiera się do AP w Płocku? Zwracam się do Drogich Państwa z prośbą o wykonanie jednego zdjęcia.
Parafia Słubice, akt małżeństwa nr 5 za rok 1882 - Ciołkowski Antoni.
Będę zobowiązany za pomoc!
Ukłony
Marcin
czy ktoś w najbliższym czasie wybiera się do AP w Płocku? Zwracam się do Drogich Państwa z prośbą o wykonanie jednego zdjęcia.
Parafia Słubice, akt małżeństwa nr 5 za rok 1882 - Ciołkowski Antoni.
Będę zobowiązany za pomoc!
Ukłony
Marcin
Witam,
Zwracam się z ogromną prośbą o pomoc w odnalezieniu aktu urodzenia Władysława Olejniczaka, syna Franciszka i Julianny z Sadowskich Olejniczaków urodzonym w Górach, parafia Gąbin około roku 1870-1872, a także ich córki urodzonej także w tej miejscowości dnia 17 grudnia 1865 (nie znam imienia). Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Anna
Zwracam się z ogromną prośbą o pomoc w odnalezieniu aktu urodzenia Władysława Olejniczaka, syna Franciszka i Julianny z Sadowskich Olejniczaków urodzonym w Górach, parafia Gąbin około roku 1870-1872, a także ich córki urodzonej także w tej miejscowości dnia 17 grudnia 1865 (nie znam imienia). Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Anna
-
pepel_magdalena

Witam serdecznie
Mam ogromną prośbę do osób, które miałyby jakikolwiek dostęp do aktów w AP Płock. Potrzebuję aktu ślubu Stanisława Chojnowskiego i Małgorzaty Dworeckiej. To jest akt nr 2 z roku 1872 w parafii Łukomie. Jeśli ktokolwiek mógłby jakkolwiek pomóc będę ogromnie wdzięczna.
Pozdrawiam
Magdalena
Mam ogromną prośbę do osób, które miałyby jakikolwiek dostęp do aktów w AP Płock. Potrzebuję aktu ślubu Stanisława Chojnowskiego i Małgorzaty Dworeckiej. To jest akt nr 2 z roku 1872 w parafii Łukomie. Jeśli ktokolwiek mógłby jakkolwiek pomóc będę ogromnie wdzięczna.
Pozdrawiam
Magdalena
Serdecznie Państwa witam.
Mam wielka prośbę do osób, które odwiedzają Archiwum Państwowe w Płocku. Potrzebuje aktu urodzenia Janiny Ireny Redmer nr 92/1904 parafia Sierpc. To najprawdopodobniej rodzona siostra mojego pradziadka, o którym mimo moich kilkuletnich poszukiwań wciąż niewiele wiem (podobno zginął w Niemczech jako robotnik przymusowy). Niestety od kilkunastu lat nie żyje już nikt z rodziny, kto cokolwiek mógłby mi o nim powiedzieć. Gdybym miał zdjęcie akt chrztu jego siostry (lub choćby jego dane - datę urodzin, imiona rodziców, parafie ich pochodzenia) może udałoby mi się pociągnąć dalej poszukiwania.
Za okazaną pomoc z góry bardzo bardzo dziękuję.
Pozdrawiam, Rajmund
Mam wielka prośbę do osób, które odwiedzają Archiwum Państwowe w Płocku. Potrzebuje aktu urodzenia Janiny Ireny Redmer nr 92/1904 parafia Sierpc. To najprawdopodobniej rodzona siostra mojego pradziadka, o którym mimo moich kilkuletnich poszukiwań wciąż niewiele wiem (podobno zginął w Niemczech jako robotnik przymusowy). Niestety od kilkunastu lat nie żyje już nikt z rodziny, kto cokolwiek mógłby mi o nim powiedzieć. Gdybym miał zdjęcie akt chrztu jego siostry (lub choćby jego dane - datę urodzin, imiona rodziców, parafie ich pochodzenia) może udałoby mi się pociągnąć dalej poszukiwania.
Za okazaną pomoc z góry bardzo bardzo dziękuję.
Pozdrawiam, Rajmund
2 akty z AP Płock
Zwracam sie z serdeczną prośbą o zdjęcia 2 aktów z AP w Płocku:
1. Paweł Komm akt urodzenia 1874, parafia rz-kat w Płocku, nr aktu 229
2. Katarzyna Komm Kurowo , akt urodzenia 1831, nr 50
Joanna Skowron-Szalich
joannask@tlen.pl
1. Paweł Komm akt urodzenia 1874, parafia rz-kat w Płocku, nr aktu 229
2. Katarzyna Komm Kurowo , akt urodzenia 1831, nr 50
Joanna Skowron-Szalich
joannask@tlen.pl
- gosiagosia2

2 akty z AP Płock
Witaj,
Link do urodzenia Pawła:
http://www.szukajwarchiwach.pl/50/155/0 ... 4l-9LFP65A
Pozdrawiam,
Gosia
Link do urodzenia Pawła:
http://www.szukajwarchiwach.pl/50/155/0 ... 4l-9LFP65A
Pozdrawiam,
Gosia
Sarbiewscy (Szemplino Czarne, Zembrzus)
Rudowscy (Wichrowiec, Labiau)
Ćwikła vel Ćwiklińscy (Paterek)
Kaźmierczak vel Kaźmierscy (Rgielsko)
Rudowscy (Wichrowiec, Labiau)
Ćwikła vel Ćwiklińscy (Paterek)
Kaźmierczak vel Kaźmierscy (Rgielsko)
-
Matuszewicz_Wojciech

Przesyłam metryki
Witam,
Mam serdeczną prośbę o sfotografowanie 6 metryk z AP Płock, dotyczących parafii Kurowo:
Akta urodzeń, parafia Kurowo:
1) 1851, akt numer 23 Jan Jasiński
2) 1852, akt numer 36 Józef Jasiński
3) 1855, akt numer 17 Wojciech Jasiński
Akta ślubów, parafia Kurowo:
1) 1855, akt 12 Feliks Jasiński i Wiktoria Dzwonkowska
2) 1849, akt 2 Jan Jasiński i Zofia Gajewska
3) 1851, akt 9 Jan Jasiński i Marianna Jaworski
Pozdrawiam,
Wojtek
Mam serdeczną prośbę o sfotografowanie 6 metryk z AP Płock, dotyczących parafii Kurowo:
Akta urodzeń, parafia Kurowo:
1) 1851, akt numer 23 Jan Jasiński
2) 1852, akt numer 36 Józef Jasiński
3) 1855, akt numer 17 Wojciech Jasiński
Akta ślubów, parafia Kurowo:
1) 1855, akt 12 Feliks Jasiński i Wiktoria Dzwonkowska
2) 1849, akt 2 Jan Jasiński i Zofia Gajewska
3) 1851, akt 9 Jan Jasiński i Marianna Jaworski
Pozdrawiam,
Wojtek
-
Płowik_Hubert

Przesyłam metryki
Napisałem do archiwum w lutym z zamówieniem skanów/kserokopii dwóch aktów metrykalnych sprzed 1800 roku. Do tej pory nie dostałem odpowiedzi. Czy zazwyczaj trzeba tak długo czekać?
Pozdrawiam
Hubert
Hubert
Re: Przesyłam metryki
Może umknął im e-mail albo wcale się nie wysłał. Sprawdzałeś wysłane?Płowik_Hubert pisze:Napisałem do archiwum w lutym z zamówieniem skanów/kserokopii dwóch aktów metrykalnych sprzed 1800 roku. Do tej pory nie dostałem odpowiedzi. Czy zazwyczaj trzeba tak długo czekać?
Mi też raz nie odpisali (albo mi się tak wydawało). Zazwyczaj to 3-4 na odpowiedź, wpłacasz i znowu 3-4 dni u już masz pliki na e-mail.
Pozdrawiam,
Adam
-
2ala030450

Re: Przesyłam metryki
Do Huberta,
jeśli pisałeś o akt sprzed 1800 r. to zapewne do AD a do AP - sprawdź dobrze gdzie wysłałeś? Ten link dotyczy AP w Płocku.
Pozdrawiam - Ala
jeśli pisałeś o akt sprzed 1800 r. to zapewne do AD a do AP - sprawdź dobrze gdzie wysłałeś? Ten link dotyczy AP w Płocku.
Pozdrawiam - Ala