Marciniak_Michał pisze:Jurku,
akurat dzisiaj byłem w Płocku i wstąpiłem do diecezjalnego. Według archiwum, nie mają akt urodzeń z roku 1865.
Pozdrowienia,
Michał
Oczywiście dzięki Michale za info, choć zdziwiło mnie to co nieco, gdyż Pradziad oraz Ks.D.Majewski "Inwentarz Ksiąg Metrykalnych AD w Płocku" podają ten rocznik jako istniejący
No to jestem w kropce.
Pozdrawiam serdecznie
Jurek
Mam dwa pytania dotyczące Uniecka:
- czy sumariusze za lata 1717-1738 są gdzieś zachowane?
- w którym roku wsie Kocięcin Brodowy (i chyba Kocięcin Tworki też) przeszły z par. Unierzyż do par. Unieck? Nie mogę się doszukać aktów.
Pozdrawiam,
Agnieszka
Ostatnio zmieniony wt 12 lip 2016, 15:57 przez Behem, łącznie zmieniany 1 raz.
Agnieszko napisz kogo poszukujesz to sprawdzę. Jeśli chodzi o odpowiedź na postawione pytania to ze starszymi księgami się nie spotkałem a troszkę się naszukałem bo większość mojej rodziny wywodzi się zarówno z Uniecka jak i Kocięcina Brodowego.
Dziękuję Napisałam na pw. Kompletnie nie wiem, jak to z tym Kocięcinem - w XVIII w. był w Uniecku, a potem??? W 1846 r. dziedzic cząstkowy Kocięcina Brodowego chrzci syna w Unierzyżu, chrztów kolejnych dzieci w Unierzyżu brak - wnioskuję, że trzeba szukać w Uniecku. Może nawet przez cały ten czas Kocięcin był w par. Unieck, po prostu ten akurat ojciec ochrzcił syna nie w swojej parafii...
Pozdrawiam,
Agnieszka
Ostatnio zmieniony czw 11 sie 2016, 12:36 przez Behem, łącznie zmieniany 1 raz.
Drodzy Forumowicze czy ktoś wybiera sie do AD może. Potrzebuje skan jednego aktu lub informacje o rodzicach Pana młodego. Chodzi mi o akt małżeństwa Jana BERGER ii Wiktori Majewskiej z 1821 roku z Dobrzynia nad Wisła.Aktu niestety nie ma we Włocławku a jest w Ad w Płocku...
jeżeli ktoś z forowiczów udałby się do AD to mam prośbę o zdjęcie Aktu zgonu Antoniego Gralewskiego, Gąbin - umarł między 1805 a 1809 rokiem.
Ewentualnie jeżeli ktoś by przeglądał małżeństwa w Gąbinie w latach 1770 - 1800 i trafił na akt Antoniego i Zuzanny z Glińskich to też będę wdzięczny za informację.
Chciałabym prosić o pomoc w uzyskaniu informacji z aktu zgonu Stanisława Garbarczyka rok 1846, akt nr 15, parafia Zatory. Chodzi mi o informacje o rodzicach i wieku.
MDGralewski pisze:Witam,
Ewentualnie jeżeli ktoś by przeglądał małżeństwa w Gąbinie w latach 1770 - 1800 i trafił na akt Antoniego i Zuzanny z Glińskich to też będę wdzięczny za informację.
Proszę o pomoc, pozdrawiam Daniel.
23.01.1775 r. Antoni Gralewski poślubił Mariannę Orłowszczankę. Marianna zmarła 4.8.1800 r. w wieku 47 lat . W 1800 i 1801 w parafii Gąbin nie ma ślubu Antoniego Gralewskiego i Zuzanny Glińskiej.
Nie wiem czy zachowały się akta ślubów z lat 1802- 1808. W AP Płock są od 1809. Na mikrofilmie mormonów brakuje 1802-1814 chociaż wg opisu powinny być za okres 1752-1825 . Może ślub był w innej parafii ?
Pozdrawiam Halina
Gdyby ktoś przerzucając karty ksiąg parafii Radziwie z XVIII wieku natknął się na jakiekolwiek akty osób o nazwisku Renda/Reńda uprzejmie proszę o wykonanie zdjęcia. Szczególnie zależy mi na akcie aktu małżeństwa Piotra Renda i Katarzyny Warda. Rok. 1757. Parafia Radziwie. Pozdrawiam i proszę o pomoc!
Czy ktoś z forowiczów, jeżeli byłby w AD mógłby zrobić kopie aktu ślubu Antoniego Gralewskiego i Marii Orłowszczanki. Parafia Gąbin 23.01.1775 rok. Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Witam!
Mam gorącą prośbę do osób które mają dostęp do AD w Płocku. Gdyby ktoś natknął się na nazwisko Kaszewski w par. Gąbin byłabym bardzo wdzięczna za fotkę. Z góry dziękuję i pozdrawiam Iwona
Również chciałabym prosić o pomoc życzliwą osobę o odszukanie i zrobienia skanów poniższych aktów z Oddz.Pułtuska.
Lubiel
M-1810/12 Ludwik Waśniewski-Józefa Królikowska
M-1863/12 Franciszek Piórkowski-Marianna Ludwika Waśniewska
Zg-1855/75 Adam Waśniewski
Zg-1858/4 Józefa Migdalska
Zg-1863/40 Ludwik Waśniewski
Szelków
M-1805/9 Ludwik Waśniewski-Katarzyna Lisiewicz
Zambski
Ur 1840/109 Marianna Ludwika Waśniewska
Ur 1848/52 Rozalia Marianna Waśniewska
Z Pozdrowieniami
Hanna-Iwona
Ostatnio zmieniony pn 22 cze 2015, 14:26 przez Hanna_Iwona, łącznie zmieniany 2 razy.
Czy znajdzie się jakaś dobra duszyczka która wybiera się do AD w Płocku i byłaby gotowa zrobić zdjęcia poniższych aktów?
Parafia Szelków - akt ślubu - 1850 rok, akt nr 23 - Grabowski Michał i Marianna Tarczyńska.
Parafia Szelków - akt urodzenia - 1851 rok, akt nr 107 - Grabowski Antoni
Parafia Lubiel – akt ślubu - 1853 rok, akt 20 - Jan Bursztyn i Marianna Królikiewicz
Parafia Lubiel – akt ślubu - 1852 rok, akt 15 - Antoni Władysław Bursztyn i Rozalia Królikowska
Parafia Lubiel – akt urodzenia - 1856 rok, akt 39 - Zofia Aleksandra Bursztyn
Parafia Lubiel – akt zgonu - 1868 rok, akt 11 - Jan Bursztyn
Osobiście nie mogę udać się do archiwum ponieważ urlop dostaję wtedy gdy w archiwum też jest przerwa urlopowa.
Może ktoś z Was mieszka w Płocku?
Stoję w miejscu i nie mogę ruszyć...