Śliwiński
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Gordziejuk_tanyi

Śliwiński
Witam.
Poszukuję potomków Tomasza Śliwińskiego, który zmarł w 1831 w bitwie pod Olszynką Grochowską. Moja praprababka Aleksandra podobno jest jego wnuczką. Ponieważ jego akt zgonu był zgłoszony na podstawie spisu poległych ze szpitala, nie ma tam informacji o jego wieku, pochodzeniu, rodzicach.
Czy ktoś może ma w rodzinie takiego Śliwińskiego?
Pozdrawiam
Aleksandra
Poszukuję potomków Tomasza Śliwińskiego, który zmarł w 1831 w bitwie pod Olszynką Grochowską. Moja praprababka Aleksandra podobno jest jego wnuczką. Ponieważ jego akt zgonu był zgłoszony na podstawie spisu poległych ze szpitala, nie ma tam informacji o jego wieku, pochodzeniu, rodzicach.
Czy ktoś może ma w rodzinie takiego Śliwińskiego?
Pozdrawiam
Aleksandra
Śliwiński
Hej.
W moim drzewie posiadam dosyć sporą grupę Śliwińskich. Wszyscy wywodzą się z dzisiejszego województwa KUjawsko-Pomorskiego.
Pozdrawiam
Tomasz
W moim drzewie posiadam dosyć sporą grupę Śliwińskich. Wszyscy wywodzą się z dzisiejszego województwa KUjawsko-Pomorskiego.
Pozdrawiam
Tomasz
-
Gordziejuk_tanyi

Śliwiński
Witaj Tomaszu!
Może masz w drzewie Aleksandrę Śliwińską urodzoną w 1863? Jej córka urodziła się we Włocławku, więc może ona też pochodzi z obecnego Kujawsko-Pomorskiego.
Pozdrawiam
Aleksandra
Może masz w drzewie Aleksandrę Śliwińską urodzoną w 1863? Jej córka urodziła się we Włocławku, więc może ona też pochodzi z obecnego Kujawsko-Pomorskiego.
Pozdrawiam
Aleksandra
Śliwiński
Olu
"Moi" Śliwińscy pochodzą z Bruków I (dzisiaj unisławskie), Unisławia, Wybcza.
Katarzyna zd.Pawska i Franciszek Śliwińscy
-Marcin (ur.ok. 1853 +Franciszka zd. Majewska (ur.ok.1853)
-Józef 1876 Wybcz, zm. 1939 w Unisławiu
-Maria ur.1882 w Wybczu
-Paweł ur.1883 w Wybczu, zm. 1940
-Waleria 1886 w Wybczu, zm.1964
-Jadwiga 1888 w Wybczu
-Cecylia 1891 w Wybczu, zm. 1958
-Jan 1894 w Wybczu
-Aleksander 1896 w Wybczu, zm.1964
-Ludwik ur.?, zm.1937
Moja linia to poprzez Marcina Śliwińskiego;Józefa;Stanisława(1900-1963);Edmunda (1928-1981).
Pozdrawiam
Tomasz
"Moi" Śliwińscy pochodzą z Bruków I (dzisiaj unisławskie), Unisławia, Wybcza.
Katarzyna zd.Pawska i Franciszek Śliwińscy
-Marcin (ur.ok. 1853 +Franciszka zd. Majewska (ur.ok.1853)
-Józef 1876 Wybcz, zm. 1939 w Unisławiu
-Maria ur.1882 w Wybczu
-Paweł ur.1883 w Wybczu, zm. 1940
-Waleria 1886 w Wybczu, zm.1964
-Jadwiga 1888 w Wybczu
-Cecylia 1891 w Wybczu, zm. 1958
-Jan 1894 w Wybczu
-Aleksander 1896 w Wybczu, zm.1964
-Ludwik ur.?, zm.1937
Moja linia to poprzez Marcina Śliwińskiego;Józefa;Stanisława(1900-1963);Edmunda (1928-1981).
Pozdrawiam
Tomasz
-
Gordziejuk_tanyi

Śliwiński
Tomku, dziękuję i przepraszam za późną odpowiedź.
Chyba to nie są moi Śliwińscy
Będę szukać
Pozdrawiam
Aleksandra
Chyba to nie są moi Śliwińscy
Będę szukać
Pozdrawiam
Aleksandra
-
Pieczątkiewicz_Krzysztof

Śliwiński
Na moim drzewie jest kilkadziesiąt osób o nazwisku Śliwiński, głównie z Kujaw. Są to miejscowości Brdów, Izbica Kujawska i okolice. Nie ma niestety Tomasza i Aleksandry. Indeksowałem te miejscowości, ponad 35.000 akt ale nie przypominam sobie aby one tam występowały.
Pozdrawiam
Krzysztof Pieczątkiewicz
Pozdrawiam
Krzysztof Pieczątkiewicz
-
Gordziejuk_tanyi

Śliwiński
Witam.
Jeszcze raz dziękuję. Aleksandra Śliwińska wyszła za kolejarza, Kalinika Pradka i ich dzieci rodziły się w rożnych miejscowościach. Ale ona miała pochodzić z Kujawsko-Pomorskiego. Cała ta gałąź mojego drzewa sprawia mi prawdziwe kłopoty. Moze kiedyś mi się uda odnaleźć jakieś dokumenty.
Pozdrawiam
Aleksandra
Jeszcze raz dziękuję. Aleksandra Śliwińska wyszła za kolejarza, Kalinika Pradka i ich dzieci rodziły się w rożnych miejscowościach. Ale ona miała pochodzić z Kujawsko-Pomorskiego. Cała ta gałąź mojego drzewa sprawia mi prawdziwe kłopoty. Moze kiedyś mi się uda odnaleźć jakieś dokumenty.
Pozdrawiam
Aleksandra
Śliwiński
Witam,
w par Wysoka, koło Łańcuta żeni się Tomasz Sliwinski dwa razy. Raz z Jadwigą Rydel w 1820 roku, a po jej zgonie w 1831, żeni się w 1834 roku z Marcjanną Małasik i gdzieś wyjeżdżają, bo tu nie mają dzieci i nie ma ich zgonów po 1834 roku.
Z I żoną Tomasz miał dzieci dwoje, tylko Mariannę i Jakuba. Jakub umarł jako 6 miesięczne niemowlę w 1822 roku.
To pewnie nie Twój Tomasz. Gienia.
w par Wysoka, koło Łańcuta żeni się Tomasz Sliwinski dwa razy. Raz z Jadwigą Rydel w 1820 roku, a po jej zgonie w 1831, żeni się w 1834 roku z Marcjanną Małasik i gdzieś wyjeżdżają, bo tu nie mają dzieci i nie ma ich zgonów po 1834 roku.
Z I żoną Tomasz miał dzieci dwoje, tylko Mariannę i Jakuba. Jakub umarł jako 6 miesięczne niemowlę w 1822 roku.
To pewnie nie Twój Tomasz. Gienia.