Kościelna Wieś,parafia św. Wawrzyńca-Kujawsko Pomorskie
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Nejman_Andrzej

Kościelna Wieś,parafia św. Wawrzyńca- Kujawsko Pomorskie
Dobry wieczór,
moja rodzina pochodzi z Kujaw a część przodków również z rejonu Kościelnej Wsi.
Czy mógłby Pan sprawdzić wszystkie skorowidze z Kościelnej Wsi pod kątem nazwisk Nejman/Neyman/Neuman oraz Matczak/Maćczak? I jeśli pojawiłoby się gdzieś to nazwisko, to czy mógłby Pan wypisać nr aktu i rok wydarzenia? Może w prywatnej wiadomości?
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Andrzej
moja rodzina pochodzi z Kujaw a część przodków również z rejonu Kościelnej Wsi.
Czy mógłby Pan sprawdzić wszystkie skorowidze z Kościelnej Wsi pod kątem nazwisk Nejman/Neyman/Neuman oraz Matczak/Maćczak? I jeśli pojawiłoby się gdzieś to nazwisko, to czy mógłby Pan wypisać nr aktu i rok wydarzenia? Może w prywatnej wiadomości?
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Andrzej
- genealog1981

Koscielna wies, wojewodztwa Kujawsko- Pomorskiego
witam,
Prosilbym o sprawdzenie nazwiska Korzeniewski/(a)
Od kilku lat zajmuje sie historia tej rodziny i pochodzi z kujaw
pozdrawiam,
Sandro
Prosilbym o sprawdzenie nazwiska Korzeniewski/(a)
Od kilku lat zajmuje sie historia tej rodziny i pochodzi z kujaw
pozdrawiam,
Sandro
Koscielna wies, wojewodztwa Kujawsko- Pomorskiego
Witam!
Przejrzałem ksera do roku 1849
nie spotkałem nazwiska Korzeniewski/a oraz Matczak/Maćczak i Neuman/Nejman/Neyman
było Neymanoski
Ciężko się czyta ,litery różnych pisarzy.Jak coś dalej będzie to napiszę.Potem jest wszystko porosyjsku.
Tak na marginesie to w tym rejonie mieska Małgorzata Korzeniewska z domu Szołyga
Pozdrawiam
Ryszard
Przejrzałem ksera do roku 1849
nie spotkałem nazwiska Korzeniewski/a oraz Matczak/Maćczak i Neuman/Nejman/Neyman
było Neymanoski
Ciężko się czyta ,litery różnych pisarzy.Jak coś dalej będzie to napiszę.Potem jest wszystko porosyjsku.
Tak na marginesie to w tym rejonie mieska Małgorzata Korzeniewska z domu Szołyga
Pozdrawiam
Ryszard
-
Nejman_Andrzej

-
DąbrowskiJacek

- Kontakt:
Witam wszystkich
Przepraszam,że nie wszystkim jeszcze odszukałem podane nazwiska.Nazwisk podanych jest dużo a ja mam do ogarniecia 370 stron kser npisanych po rosyjsku (starorosyjsku) do tego niektóre kaligrafy lub inne
mówiac potocznie jak kura pazurą napisane.Wszystko to sprawia mi pewne trudności.Obecnie jestem na etapie skanowania .Powiększam komputerowo i próbuję odczytywać.
pozdrawiam
Ryszard
Przepraszam,że nie wszystkim jeszcze odszukałem podane nazwiska.Nazwisk podanych jest dużo a ja mam do ogarniecia 370 stron kser npisanych po rosyjsku (starorosyjsku) do tego niektóre kaligrafy lub inne
mówiac potocznie jak kura pazurą napisane.Wszystko to sprawia mi pewne trudności.Obecnie jestem na etapie skanowania .Powiększam komputerowo i próbuję odczytywać.
pozdrawiam
Ryszard
-
Barbara_Kubcka

-
Barbara_Kubcka

-
DąbrowskiJacek

- Kontakt: