T: "Przodkowie z parafii Nur, Ceranow, Zuzela i Zareby Koscielne"*
Prosze o kontakt jesli ktos ma przodkow w okolicach parafii Nur, Ceranow, Zuzela i Zareby Koscielne (mazowieckie). U mnie w dzrezwie wystepuja nastepujace osoby ur w tych rejonach i poszujuje ich przodkow, kuzynow i powinowaych:
Jozef Reczka (ur ok. 1803, Nur, syn Tomasza i Franciszki z Kujawskich) -pierwsza zona Marianna Kaminska; mieli syna Tomasza ur 1836; (zm Nur w 1851), ozeniony po raz drugi z z Karolina Swierczewska vel Swierzewska (ur w Nurze w 1828, corka Franciszka Swierczewskiego ur ok 1788, i Tekli Morawskiej ur ok 1782, zm 1856 w Nurze).
Jozef Reczka i Karolina mieli corke Rozalie Franciszke ur 1862.
Pierwszym mezem Karoliny Swierczewskiej byl Franciszek Pulawski ur Przewozie Nurskim, par. Ceranow w 1830, zm w Nurze w 1857, mieli corki- Julianne i Emilie; Rodzice Franciszka Pulawskiego to Piotr Pulawski ur ok 1801 i Agnieszka Zalewska.
Nazwiska Swierczewski/ Swierzewski i Morawski wystepuja bardzo czesto w okolicznych parafiach (sa tam ich gnaizda rodowe) i sa wieloktotnie powiazane z innymi z tych okolic np: Tyminski i Sklodowski (zwlaszcza w par. Zareby Koscielne), a takze Wyszomierski, Godlewski, Dluski, Zawistowski i inne.
Jesli ktostan rowniez prowadzi poszukiwania i posiada w swoim drzewie powiazanie z w/w osobami, prosze o kontakt, moze razem uda nam sie ustalic cos wiecej.
Serdeczne dzieki, Robert
* moderacja tematu [Sianin_1948]
Reczka Józef z par. Nur, Ceranow, Zuzela i in.
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Niewiadomski_Robert

Przodkowie z parafii Nur, Ceranow, Zuzela i Zareby Koscielne
Witam, w mojej rodzinie występują Wyszomierscy, jednakże ja odnalazłam ich jak na razie tylko w Kaczynie Starym. W sumie miejscowości te są nie dlaeko. Mam teżMariannę Godlewską, która wyszła za mąż za Antoniego Moczydłowskiego i zamieszkała w Szymborach Jakubowiętach, jednak nie wiem skąd ona pochodziła. Pozdrawiam. Anna K.
- Niewiadomski_Robert

Zapewne spokrewnieni z tymi z mojego drzewa. Ciekawe tylko jaka to relacja? Wiecej szczegolow mogloby pomoc. Pozdrawiam, Robert
Niestety mam tylko Józefa Wyszomierskiego i jego małżonkę Franciszkę z d. Krajewską oraz ich córkę Janinę. Akt urodzenia Janiny jeszcze niestety nie trafił do AP i ja na tę chwilę nie mam do niego dojścia. Nic więcej nie mam
A napisze mi Pan jakich Wyszomierskich posiada u siebie? Jak coś znajdę więcej to się odezwę. Pozdrawiam. Anna K.