Prośba o pomoc - znam nazwisko i datę dzienną urodzenia
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Dzień dobry,
Proszę o pomoc w odnalezieniu metryki. Znam Imię, nazwisko, datę dzienną urodzenia (rok 1905) i miejsce określone jako ŁÓDŹ.
Widzę, że wiele z tych ksiąg jest zeskanowanych i dostępnych na tym portalu ale pisany tekst rosyjski jest dla mnie trudny do odczytania nie mogę nawet doczytać się dat, które są zapisane chyba słownie.
Proszę pilnie o pomoc. Sprawa pilna. Jestem w stanie umówić się na pokrycie kosztów straconego czasu na pomoc dla mnie.
Pozdrawiam.
Proszę o pomoc w odnalezieniu metryki. Znam Imię, nazwisko, datę dzienną urodzenia (rok 1905) i miejsce określone jako ŁÓDŹ.
Widzę, że wiele z tych ksiąg jest zeskanowanych i dostępnych na tym portalu ale pisany tekst rosyjski jest dla mnie trudny do odczytania nie mogę nawet doczytać się dat, które są zapisane chyba słownie.
Proszę pilnie o pomoc. Sprawa pilna. Jestem w stanie umówić się na pokrycie kosztów straconego czasu na pomoc dla mnie.
Pozdrawiam.
Witam,
Piotrze napisz co wiesz(dane poszukiwanej osoby) a na pewno uzyskasz pomoc. Na naszym forum nie pobieramy opłat za pomoc
pozdrawiam monika
Piotrze napisz co wiesz(dane poszukiwanej osoby) a na pewno uzyskasz pomoc. Na naszym forum nie pobieramy opłat za pomoc
pozdrawiam monika
pozdrawiam monika
>Wanda>Feliksa>Anna>Józefa>Franciszka>Agnieszka>Helena>Agnieszka
>Wanda>Feliksa>Anna>Józefa>Franciszka>Agnieszka>Helena>Agnieszka
Jeśli popełniłem faux pas to przepraszam oto dane:
Anna Tomaszewska. Zmarła w Toruniu 2 grudnia 1974 roku , urodziła się w Łodzi w 1 listopada 1905 roku
(po wyjściu za mąż nazwisko Kucharska)
Sprawa dla mnie gardłowa ponieważ muszę dostarczyć metrykę do sądu (o ile istnieje) w toczącej się sprawie spadkowej.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Anna Tomaszewska. Zmarła w Toruniu 2 grudnia 1974 roku , urodziła się w Łodzi w 1 listopada 1905 roku
(po wyjściu za mąż nazwisko Kucharska)
Sprawa dla mnie gardłowa ponieważ muszę dostarczyć metrykę do sądu (o ile istnieje) w toczącej się sprawie spadkowej.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Piotrek.
W materiałach dostępnych w metrykach nie natknąłem się na Annę Tomaszewską.
Nie jestem pewnie jedyną osobą, która przejrzała/przejrzy te skany. Jeśli ja przegapiłem to ktoś inny zauważy interesujący Cię akt.
Powodzenia
Pozdrawiam
Tomasz
W materiałach dostępnych w metrykach nie natknąłem się na Annę Tomaszewską.
Nie jestem pewnie jedyną osobą, która przejrzała/przejrzy te skany. Jeśli ja przegapiłem to ktoś inny zauważy interesujący Cię akt.
Powodzenia
Pozdrawiam
Tomasz
-
MonikaMaru

Witam, Piotrze,
czy masz jakieś informacje o rodzicach Anny? Tomaszewski to dość popularne nazwisko i imię Anna też. Byłabym jeszcze ostrożna co do roku urodzenia.
Pozdrawiam,
Monika
czy masz jakieś informacje o rodzicach Anny? Tomaszewski to dość popularne nazwisko i imię Anna też. Byłabym jeszcze ostrożna co do roku urodzenia.
Pozdrawiam,
Monika
Pozdrawiam,
Monika
Monika
Niestety nie mam, jedyne co jeszcze posiadam to znalezienie na myheritage ale szczegółów nie mogę podejrzeć bo musiałbym tam zapłacić 80 dolarów.
Wkleiłbym obrazek z tego myheritage ale nie widze opcji wklejenia obrazka na tym forum ?
Czyli na razie zakładam, ze dokument niestety nie istnieje.
Wkleiłbym obrazek z tego myheritage ale nie widze opcji wklejenia obrazka na tym forum ?
Czyli na razie zakładam, ze dokument niestety nie istnieje.
W sprawach MyHeritage polecam skorzystać z tego wątku: http://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopic ... 1860.phtml
Jakaś dobra dusza na pewno pomoże podejrzeć, bez płacenia 80$.
A do wklejenia obrazka polecam np. fotosik.pl, a tu zamieścić link do obrazka.
Pozdrawiam,
Agnieszka
Jakaś dobra dusza na pewno pomoże podejrzeć, bez płacenia 80$.
A do wklejenia obrazka polecam np. fotosik.pl, a tu zamieścić link do obrazka.
Pozdrawiam,
Agnieszka
Tomek czyli ty umiesz przeczytać rosyjską datę napisaną i w księgach z tych kilku parafii łódzkich, które obejmują 1905 rok wszedłeś na stronę gdzie jest dzień 01.11.1905 i nie ma tej osoby ? Dobrze rozumiem co zrobiłeś ?(OCZYWIŚCIE SERDECZNIE DZIĘKUJĘ !!)
Oto rekord z myheritage:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/98c ... cb305.html
Oto rekord z myheritage:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/98c ... cb305.html
Piotrek.
Przejrzałem indeksy alfabetyczne urodzonych za 1905 rok w dostępnych skanach pod literą "T". Znam cyrylicę. Trochę Tomaszewskich jest. Anna nie rzuciła mi się w oczy.
Mam jeszcze pytanie. Nazwisko rodowe Anny to Tomaszewska, czy Kucharska?
Z Twojego posta wynika, że Tomaszewska. Z Myheritage, że Kucharska.
Miłego dnia
Tomasz
Przejrzałem indeksy alfabetyczne urodzonych za 1905 rok w dostępnych skanach pod literą "T". Znam cyrylicę. Trochę Tomaszewskich jest. Anna nie rzuciła mi się w oczy.
Mam jeszcze pytanie. Nazwisko rodowe Anny to Tomaszewska, czy Kucharska?
Z Twojego posta wynika, że Tomaszewska. Z Myheritage, że Kucharska.
Miłego dnia
Tomasz
Dzięki Tomek, a możesz mi tak łopatologicznie wkleić tu link do tego indeksu. To zobaczę o jaki indeks chodzi czy to jest dla Łodzi czy dla parafii etc. Tak żebym wiedział, nie znając cyrylicy na pewno nie znajdę jak ty nie znalazłeś, ale przynajmniej zobaczę gdzie ten indeks.
O kurczę faktycznie z domu KUCHARSKA, ale ze mnie dusza. Tomaszewska po mężu. Czyli w metryce jednak KUCHARSKA. Przepraszam wszystkich.
To szukam Kucharskiej. Nie wiem, czy teraz wszystko przejrzę, bo niedługo muszę lecieć na wykład