Mansfeldow Zofia p.v Ferderung s.v. Piskonow

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
Niewiadomski_Robert

Sympatyk

Post autor: Niewiadomski_Robert »

Moze ktos z Panstwa natknal sie na metryki slubow albo zgonu mojej kuzynki Zofia z Mansfeldow I v. Ferderung II v. Piskonow. Zapewne urodzila sie okolo roku 1808. Jej pierwszym mezem byl August Ferderung, mieszkali w Tomaszowie Mazowieckim a pozniej w Rawie Mazowieckiej. W Tomaszowie w 1830 rodzi sie jej syn August Samuel Edward Ferderung. Jej maz August umiera przed 1845 i Zofia nosi juz nazwisko Piskonow ( zapewne wyszla ponownie za maz przed 1845) W 1856 Zofia wymieniona jest w metryce slubu swojego syna jako zamieszkujaca w miescie Szereszowie (obecna Bialorus). Nie wiem gdzie umiera, prawdopodobnie w Warszawie, bowiem na Powazkach zachowala sie tablica na grobowcu Ferderungow: Baronowna Zofia z Mansfeldow I v. Ferderung II v. Piskonow zm w 1874 roku.
Tutaj info. z Powazek:
http://cmentarze.um.warszawa.pl/pomnik.aspx?pom_id=5504
Jesli ktos z panstwa posiada wiecej informacji na jej temat, prosze o kontakt.
Dziekuje, Robert
zelezny

Sympatyk

Post autor: zelezny »

Robercie,

Poniżej link do aktu zgonu Twojej Zofii (nr 183 z roku 1874) - Akta stanu cywilnego parafii rzymskokatolickiej św. Andrzeja w Warszawie (zespół 72/159/0):

http://szukajwarchiwach.pl/72/159/0/-/8 ... QcBkzlFPIw

Powodzenia w dalszych poszukiwaniach :)

Pozdrawiam

Janek

Ps: Jak zawsze - wyszukanie w/w aktu to dokładnie 0,00zł
Awatar użytkownika
Niewiadomski_Robert

Sympatyk

Post autor: Niewiadomski_Robert »

Dzieki Janku! Tez w tej parafii szukalem, ale jakos nie moglem znalezc? Jak ci sie to udalo? Przez przypadek? Robert
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”