Pfeiffer,Borejko,Wróbel,Wojtasz , Bilakowski
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Poszukuje osob spokrewnionych z
I
Stefanią Pfeiffer zd.Kielar , Adam Pfeiffer , Anna Bez zd. Pfeiffer
II osoby spokrewnione z Władysławem Borejko ( Warszawa ) badz informacji o Marku Borejko
III Informacji dotyczacych Zofii ? zd.Wróbel (okolice Łodzi ) ,
Tadeusza Wróbla oraz Jana Wróbla ( rodzice : Roch i Józefa Wróbel )
IV Osob spokrewnionych z Leonem Wojtaszem badz Mieczysławem ? Bi (E?) lakowskim ( ożenionych z Agatą ) Jeden z panów ma syna który mieszka na Ukrainie
Dziekuje za informacje badz kontakt do osob spokrewnionych z tymi osobami
I
Stefanią Pfeiffer zd.Kielar , Adam Pfeiffer , Anna Bez zd. Pfeiffer
II osoby spokrewnione z Władysławem Borejko ( Warszawa ) badz informacji o Marku Borejko
III Informacji dotyczacych Zofii ? zd.Wróbel (okolice Łodzi ) ,
Tadeusza Wróbla oraz Jana Wróbla ( rodzice : Roch i Józefa Wróbel )
IV Osob spokrewnionych z Leonem Wojtaszem badz Mieczysławem ? Bi (E?) lakowskim ( ożenionych z Agatą ) Jeden z panów ma syna który mieszka na Ukrainie
Dziekuje za informacje badz kontakt do osob spokrewnionych z tymi osobami
-
Sroczyński_Włodzimierz

ad. I, II - jakieś daty do tego?
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Niestety nie posiadam do tych osób dat . Jednakże Stefania została pochowana w Paszowicach
Władysław Borejko był synem Jana i Agaty Borejko , miał brata Jana oraz bodajże jeszce jednego przyrodniego ktory nazywa sie Bil(E)akowski - jego potomkowie mieszkaja do dziś we Lwowie ale nie mam do niego kontaktu oraz problem z jezykiem , gdyz on mówi w jezyku rosyjskim .
Jednakze wszystkie praktycznie osoby urodzily sie w I pol XX w. (chociaz co do Marka nie mam pewnosci )
Władysław Borejko był synem Jana i Agaty Borejko , miał brata Jana oraz bodajże jeszce jednego przyrodniego ktory nazywa sie Bil(E)akowski - jego potomkowie mieszkaja do dziś we Lwowie ale nie mam do niego kontaktu oraz problem z jezykiem , gdyz on mówi w jezyku rosyjskim .
Jednakze wszystkie praktycznie osoby urodzily sie w I pol XX w. (chociaz co do Marka nie mam pewnosci )
.j
Ostatnio zmieniony ndz 21 lis 2010, 22:53 przez ARC, łącznie zmieniany 1 raz.
-
borejko_arek
Witam !
Może przypadkiem posiadacie (bądź natraficie ) na informacje dotyczące Jana Borejko ewentualnie jego ojca Stefana Borejko (jak określano przyjechał z "Kresów" i tyle)
(Jan s. Stefana i Kazimiery z d. Matyjasek - urodzonego 01 listopada 1913 r. w miejscowości Bogusławka).
Prawdopodobne, że może chodzić o Bogusławkę na Wołyniu (Ukraina).
Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
Arek z Łukowa
Może przypadkiem posiadacie (bądź natraficie ) na informacje dotyczące Jana Borejko ewentualnie jego ojca Stefana Borejko (jak określano przyjechał z "Kresów" i tyle)
(Jan s. Stefana i Kazimiery z d. Matyjasek - urodzonego 01 listopada 1913 r. w miejscowości Bogusławka).
Prawdopodobne, że może chodzić o Bogusławkę na Wołyniu (Ukraina).
Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
Arek z Łukowa
Re: Pfeiffer,Borejko,Wróbel,Wojtasz , Bilakowski
Twój dziadek ur. się w BrzuchowicachARC pisze:Witam serdecznie!
W sprawie Twojego zapytania mam tylko taką informację. Mój dziadek Jan Wojtasz ożeniony ze Stanisławą Kowalską syn Aleksandra Wojtasz i Bronisławy Dzielendziak miał rodzeństwo: Stanisława, Władysława, Józefa, Marię i Annę. Pochodzi z okolic Lwowa (Brzuchowice, Tuligłowy, Malinów).
Jeśli uda Ci się wpasować tę część mojej rodziny do drzewa genealogicznego to proszę podziel się informacją.
Powodzenia i pozdrawiam, Arek
Ale fajnie się złożyło
Az uśmiecham sie do monitora (panów)
W końcu się wyjaśniło to ja miałem racje do imienia mojej babki to ARC powinien sprostować,jak bębę coś wiedział o Leonie to dam znać.