Witam,
Poszukuję wszelkich informacji o rodzinie Suskich h. Pomian. Szczególnie interesują mnie potomkowie Walentego Suskiego (ok. 1767-1834) i Józefy Dobrowolskiej, wśród nich m.in.
1. Jan Paweł Suski (1811-1880)
(I) Eleonora Teofila Gargulska
(II) Florentyna Apolonia Marianna Rybicka
1.1. Honorata Józefa Suska (*1843+)
1.2. Paulina Ludwika Suska (1844-1845)
1.3. Józefa Aleksandra Suska (1845-1872)
Teofil Stanisław Życki
1.4. Genowefa Aleksandra Suska (1847-po 1883)
Sylwester Corago vel Korago
1.5. Witold Walenty Grzegorz Suski (1849- po 1876) może żyją potomkowie...
Katarzyna Kwapińska I voto Jóźwik
1.6. Anna Suska (*1853+)
1.7. Zofia Suska (*1854+)
1.8. Bibianna Suska (*1855+)
Będę wdzięczna za kontakt justyna@morawicki.pl
Dziękuję i pozdrawiam
Justyna Krogulska
Suski h. Pomian
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- Morawicka_Justyna

- Kontakt:
-
Sawicki_Julian

Suski h. Pomian
Witam Justynko, spotykałem w lata 1700 takie nazwisko ; Suska w parafii Chęciny, skąd nasz ród, czyli naszych pradziadków i to jest pewne. Cieszę się też że nie opuściłaś jak zamierzałaś to Towarzystwo, tu jest dla wszystkich miejsce, bo każdy miał pradziadka i mam nadzieję ze po wyborze nowych władz PTG, będzie zmiana na mądrych ludzi i znanych Polaków nie mających nic do ukrywania, bu tu jest nasze miejsce i panów jak ja na emeryturze nie mam nad sobą żadnych ; pozdrawiam - Julian
Ps. - jeśli będzie i to wycięte po raz kolejny, to oznacza ze jesteśmy tu prześladowani we własnym kraju, plus do tego codziennie około stu śmieciowych spamów. Przepraszam Justynko i tych co nie wiedzą o co chodzi, ale ja zawsze piszę prawdę i mam rację ze wszystko się robi tu tak by ludzi mądrych stąd wyrzucać, no bo jak widać, tymi drugimi łatwo manipulować. I moje pytanie, kto i komu daje takie prawo i dość tej Administracji złośliwej widmo, albo jest Prezes, albo go nie ma, jak nic nie widzi. I dodam że np. jak piszę swój życiorys rodziny i niczego nie ukrywam, a inni bez nazwiska są tu genealogami, czy obserwatorami w złym znaczeniu tego słowa. Po mojemu nie ma miejsce w genealogii na podszywanie sie pod znaki jakieś - fiu fiu, albo wszyscy jesteśmy sobie równi, albo podział na ludzi i podludzi ; amen
Ps. - jeśli będzie i to wycięte po raz kolejny, to oznacza ze jesteśmy tu prześladowani we własnym kraju, plus do tego codziennie około stu śmieciowych spamów. Przepraszam Justynko i tych co nie wiedzą o co chodzi, ale ja zawsze piszę prawdę i mam rację ze wszystko się robi tu tak by ludzi mądrych stąd wyrzucać, no bo jak widać, tymi drugimi łatwo manipulować. I moje pytanie, kto i komu daje takie prawo i dość tej Administracji złośliwej widmo, albo jest Prezes, albo go nie ma, jak nic nie widzi. I dodam że np. jak piszę swój życiorys rodziny i niczego nie ukrywam, a inni bez nazwiska są tu genealogami, czy obserwatorami w złym znaczeniu tego słowa. Po mojemu nie ma miejsce w genealogii na podszywanie sie pod znaki jakieś - fiu fiu, albo wszyscy jesteśmy sobie równi, albo podział na ludzi i podludzi ; amen