Stachak/Studlik/Malok/Bury (z południowej Polski)

General discussion about genealogy (po angielsku); Diskussion über Genealogie (po niemiecku);
Parlons généalogie (po francusku); Дискуссии о генеалогии (po rosyjsku)

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

jeffzmichigan

Sympatyk
Nowicjusz

Stachak/Studlik/Malok/Bury (z południowej Polski)

Post autor: jeffzmichigan »

Witam,

Nie mówię po polsku. :(

Moja pra-pra-dziadek: Ignacy Stachak. Urodzony: 23 lipca 1873, Polanka Wielka.

Jego rodzice: Jakub Stachak, urodzeni, zmarł 9 kwietnia 1911, w Malec. Agniezska Studlik, urodzony?, Zmarł 18 marca 1923, w Malec.

Dziadkowie: Paweł Stachak, Teresa Malok (od Andrychowa "obszar") ... Sebastian Studlik, Agata Bury (od "strefy" Inwałd).

Skontaktowałem się z parafii w Andrychowie i Inwałd, ale nic nie słychać z powrotem. To wszystko, co wiem. Chcę więcej informacji. Czy ktoś może pomóc?

Dzieki!!
Jeff
:cry:
jeffzmichigan

Sympatyk
Nowicjusz

RE: Stachak/Studlik/Malok/Bury (z południowej Polski)

Post autor: jeffzmichigan »

Aktualizacja: Jakub Stachak, urodzony 16 lipca 1833 w Andrychowie. Ożenił się z Agnieszką Studlik/Stuglik 10 sierpnia 1862 w Andrychowie.

Jakub jest synem Pawła Stachaka (ur. ~1800-1807), zm. 20 maja 1847 r. i Teresa Malok/Malak pobrali się 12 marca 1829 r. w Andrychowie. Teresa jest córką Jana Malaka/Maloka

Agnieszka Studlik/Stuglik jest córką Sebastiena Studlika/Stuglika i Agaty Bury z okolic Inwałdu.

Czy ktoś widział te nazwy? Chętnie otrzymam więcej informacji na temat którejkolwiek z tych osób.

Dzieki!
--------
Dzieki!
Jeff
nazwiska moich przodków: Stachak/Stuglik/Bury/Malok
Iwona02

Sympatyk

Post autor: Iwona02 »

Witaj,

Stuglików jest bardzo dużo w Inwałdzie i tym samym rodzin o tym nazwisku. Daty akt metrykalnych które podałeś będą dostępne w archidiecezji krakowskiej, parafia w Inwałdzie nie ma ich już dostępnych.
pozdrawiam
Iwona
ODPOWIEDZ

Wróć do „General Discussion ( English, German, French, Russian .. inne )”