Granosik z Modlnej
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Marianna_Różalska

- Kontakt:
Granosik z Modlnej
Witam,
Czy ktoś z Państwa natknął się kiedyś w swoich poszukiwaniach na Granosików mieszkających na terenie parafii Modlna, głównie Czerchów? To popularne nazwisko w tych stronach. Chodzi mi o rodzinę Macieja i Antoniny z Klimczaków. Sfotografowane metryki zaczynają się dopiero od 1887 r.
Pozdrawiam
Marysia
Czy ktoś z Państwa natknął się kiedyś w swoich poszukiwaniach na Granosików mieszkających na terenie parafii Modlna, głównie Czerchów? To popularne nazwisko w tych stronach. Chodzi mi o rodzinę Macieja i Antoniny z Klimczaków. Sfotografowane metryki zaczynają się dopiero od 1887 r.
Pozdrawiam
Marysia
-
Białobrzeski_Marek

Granosik z Modlnej
Zwłaszcza, że innych ksiąg w archiwach państwowych z tej parafii nie ma
.
Marek
Marek
-
Stawska_Mirosława

Granosik z Modlnej
Marysiu napisz do Elizy co jest w AD Łowicz. Jeśli nie będzie to pozostaje zobaczenie co jest w AP Łódź z AD Łódź. Swego czasu indeksowałam parafie Solca Wielka, podejrzewam że jest to parafia Klimczaków. W Ozorkowie Klimczakowie mieszkają na ul. Gębickiej. A Gębice należały do par. Solca. Jesli chodzi o Granosików to była dyrektorka Biblioteki Publicznej w Ozorkowie to Jadwiga Granosik mieszkająca na ul Średniej. Pozdrawiam Mireczka
-
Marianna_Różalska

- Kontakt:
Granosik z Modlnej
Marku, owszem, nie ma nic w AP Łódź, ale jest w Archiwum Archidiecezjalnym. Jeśli wejdziesz do Geneteki, to zobaczysz, że są zindeksowane np. urodzenia z lat 1826-1830 i 1855-1864. Z powietrza się nie wzięły 
Mirko, bardzo dziękuję za wskazówki i informacje
Bardzo dużo Granosików mieszka w okolicznych wsiach.
Mirko, bardzo dziękuję za wskazówki i informacje
-
mariuszek69

- Kontakt:
Granosik z Modlnej
Skany mikrofilmów akt z Archiwum Archidiecezjalnego z parafii Modlna są w Archiwum Państwowym w Łodzi. Zgony przed 1885, urodzenia przed 1887, małżeństwa przed 1876. Szukałem tam dzisiaj jednego pana na "C" więc Granosikowie też czasem byli w polu widzenia. Ale na Macieja i Antoninę nie trafiłem. Spośród ślubów z przedziału 1847-60 zanotowałem tylko:
7/1853 Marcin i Tomczak Magdalena
6/1860 Franciszek i Krzewinska Agnieszka
9/1860 Franciszek i Palmowska Antonina
Mariusz Dąbrowski
7/1853 Marcin i Tomczak Magdalena
6/1860 Franciszek i Krzewinska Agnieszka
9/1860 Franciszek i Palmowska Antonina
Mariusz Dąbrowski
-
Sludkowski_Darek

Granosik z Modlnej
Witam
W parafii Góra św. Małgorzaty rok 1896 znajduje się akt ślubu Macieja Granosika wdowca po Antoninie zmarłej w Czerchowie z Marcjanną Mikołajczyk http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... =411&y=651
Pozdrawiam Darek
W parafii Góra św. Małgorzaty rok 1896 znajduje się akt ślubu Macieja Granosika wdowca po Antoninie zmarłej w Czerchowie z Marcjanną Mikołajczyk http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... =411&y=651
Pozdrawiam Darek
- dorocik133

Granosik z Modlnej
Witam!
W Geneoszukaczu można znaleźć indeksy na to nazwisko, nawet z linkami do skanów.
A wszystkie zachowane akta z Modlnej, z dużymu lukami można oglądać na komputerze w AP Łódź na Placu Wolności.
Pozdrawiam
Dorota
W Geneoszukaczu można znaleźć indeksy na to nazwisko, nawet z linkami do skanów.
A wszystkie zachowane akta z Modlnej, z dużymu lukami można oglądać na komputerze w AP Łódź na Placu Wolności.
Pozdrawiam
Dorota
Pozdrawiam
Dorota
Dorota
-
Marianna_Różalska

- Kontakt:
Granosik z Modlnej
Dziękuję Wam za pomoc. Całkiem prawdopodobne, że małżeństwo Macieja i Marcjanny to jego drugi ślub. Muszę tylko znaleźć na to dowody