Prośba o .. MyHeritage ... cz.1

Informacje genealogiczne dostępne w Internecie – linki do zasobów, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalog linków lub w wątkach tematycznych na tym podforum. Przed wysłaniem zapytania o nazwisko lub parafię, proszę sprawdzić wątki na podforum tematycznym: Poszukuję osób, rodzin oraz Poszukuję parafii, miejscowości

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie, adamgen

ahavita

Sympatyk

Czabańscy - Emil, Mikołaj, Mieczysław

Post autor: ahavita »

Do Maciej Kurpiewskiego.
Strona Romana jest niedostępna dla osob niebędących czlonkami witryny. To mi sie pokazalo pod podanym przez ciebie linkiem..
Pozdrawiam, Aska
Poszukuje metryk ewanelikow Kribbe,Kripp,Kriep,ewent.Krübbe.
Pawłowska_Ledke_Elżbieta

Sympatyk
Nowicjusz
Podziękował: 11 times
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Pawłowska_Ledke_Elżbieta »

rybolow pisze:
Dmytryszyn pisze:Bardzo proszę o kontakt z webmasterem witryny http://www.myheritage.pl/site-family-tr ... lyTreeID=5
Znalazłem tam Zygmunta Franciszka Pawłowskiego 1841-1905, którego świadkiem chrztu był Bartłomiej Chorzelski, a matką chrzestną Zofia Chorzelska - moi pra...

Proszę o PW z adresem na który ma nastąpić kontakt.
Witam !

Dziękuję Robercie za pomoc w nawiązaniu kontaktu z Andrzejem, już wymieniliśmy się mailami.

Pozdrawiam.

Elżbieta
Poszukuję akt śl. z Mazowsza:
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1813, Roman Morawski/Murawski i Salomea p.1804, z Podkarpacia, Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna p. 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 Sieniawa
Kurpiewski_Maciej

Re: Czabańscy - Emil, Mikołaj, Mieczysław

Post autor: Kurpiewski_Maciej »

ahavita pisze:Do Maciej Kurpiewskiego.
Strona Romana jest niedostępna dla osob niebędących czlonkami witryny. To mi sie pokazalo pod podanym przez ciebie linkiem..
Pozdrawiam, Aska
Ahvita gdyby było dostępne dla wszystkich to zapewniam Cię nie pisałbym tej prośby. Wiadomo że 9/10 spośród Nas nie ma wykupoionego na "My..." abonentu, stąd zapewne pomysł by w tym temacie mozna było poprosić osoby ktore go mają o pomoc choćby w konakcie z prowadzącymi inne drzewa użytkownikami , stąd ponawiam moją prośbę zawartą trzy possty wyżej.

Pozdrawiam, Maciej.
ahavita

Sympatyk

Do Macieja: Mam. Wydaje mi sie, ze musialbys byc zaproszony przez webmastera witryny, zeby przegladac zawartosc.
Pozdrawiam, Aska
Awatar użytkownika
kleina_anna

Sympatyk

Post autor: kleina_anna »

Witam,

Bardzo zależy mi na skontaktowaniu się administratorem drzewa:

Drzewo genealogiczne 150273834

Jeżeli ktoś mógłby podać mi kontakt - będę bardzo wdzięczna

Pozdrawiam
ahavita

Sympatyk

kleina_anna pisze:Witam,

Bardzo zależy mi na skontaktowaniu się administratorem drzewa:

Drzewo genealogiczne 150273834

Jeżeli ktoś mógłby podać mi kontakt - będę bardzo wdzięczna

Pozdrawiam
Witam,
Wyslalam do ciebie pw. Zajrzyj do skrzynki.
Pozdrawiam
Aska
ZielinskiRajmund

Post autor: ZielinskiRajmund »

Kłaniam się,
bardzo proszę o pomoc w skontaktowaniu się z administratorem witryny : Herm Family Tree.

będę wdzięczny za pomoc
Pozdrawiam
Rajmund
Marek_Wysocki

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Marek_Wysocki »

Witam
Bardzo proszę o podanie informacji na temat rodziny Starszewskich(starczewskich) z drzewa genealogicznego: " Cieszyński Web Site, zarządzana przez Tomasz Cieszyński"
Bardzo proszę o informacje na temat żony i dzieci Stanisława Starczewskiego i daty jeśli są, oraz o Józefie Starczewskim z drzewa pp_140501403 in Murawska, zarządzana przez Henryka Murawska

Z góry dziękuje
Marek W.
Ostatnio zmieniony wt 02 cze 2015, 13:39 przez Marek_Wysocki, łącznie zmieniany 1 raz.
Wojciechowicz_Krzysztof

Sympatyk

Post autor: Wojciechowicz_Krzysztof »

Prośba
Kiedyś włączyłem się do tego tematu, z krytyką MyHeritage.
Od tego czasu ciągle otrzymuję w moim Mail Box powiadomienia o nowych wspisach. Jak je zastopować?

Druga sprawa. Moja krytyka MyHeritage spotkała się z potępieniem. Zarzuty, że chcę otrzymywać informacje za darmo, że uważam moją rodzinę za najważniejszą, itp.
Ale chodziło mi jedynie o to, aby użytkownicy MyHeritage, kolecjonujący przodków z innych stron Internetu, nie kryli się bezpiecznie poza Witryną MyHeritage, dostępną jedynie dla płacących członków.
Na przykład, dane mojej rodzonej prababki są dostępne w drzewach kilku członków MyHeritage - i są to dane nieprawidłowe.
Jeśłi właściciele tych drzew udostępniają publiczny dostęp do swych danych poprzez Wyszukiwarki, powinni także podawać bezplatnie swój kontakt, aby dane takie można było sprostować.
Dla nich moja prababka, czy pradziadek nie są żadną rodziną (sprawdziłem) - jakie więc mają prawo podawać fałszywe o nich informacje i kryć sie za zasłoną regulaminu MyHeritage?

Pozdrawiam

Krzysztof
ahavita

Sympatyk

Marek_Wysocki pisze:Witam
Bardzo proszę o podanie informacji na temat rodziny Starszewskich(starczewskich) z drzewa genealogicznego: " Cieszyński Web Site, zarządzana przez Tomasz Cieszyński"
Bardzo proszę o informacje na temat żony i dzieci Stanisława Starczewskiego i daty jeśli są, oraz o Józefie Starczewskim z drzewa pp_140501403 in Murawska, zarządzana przez Henryka Murawska

Z góry dziękuje
Marek W.
Witam,
Stanislaw: rodzice: Stanislaw i Maria
zona: Henryka zd. Zając
Rodzenstwo: Czesław, Franciszek, Antoni, Władysław, Stefan
Dzieci-prywatne
Dat brak

Jozef: ur 1913 Delejów, pow. rohatyński
Rodzice:Adolf i Franciszka zd. Pasznicka
Rodzenstwo: Wiktor, Stanisław, siostra (prywatne)

Prosba: podawajcie linki do stron, bedzie latwiej :) i swoj adres mailowy ( bez malpy)

Do Krzysztofa:
Nie wiem nawet czy jest opcja umieszczenia swojego maila na mh. Ale masz racje, powielanie blednych informacji jest irytujace i sama sie zastanawialam czy odczytywac innym dane... sama probuje korygowac bledne dane w naszej rodzinie i.... nie mam odpowiedzi na wiadomosci :)
Pozdrawiam, Aska
Awatar użytkownika
dorocik133

Sympatyk
Ekspert

My Heritage - prośba o kontakt

Post autor: dorocik133 »

Witam!

Wiem, że taki wątek już jest, ale nie umiem znaleźć. Prosiłabym o kontakt z Małgorzatą Strzelczyk z My Heritage, która ma w drzewie Teofilę Frykowską z domu Stefanowską. Chodzi mi o potwierdzenie tożsamości Teofili, a dokładnie jej rodziców, bo na 99% jest to ta sama Teofila, która mnie interesuje.

Adres kontaktowy wyślę na priv.
Pozdrawiam

Dorota
ahavita

Sympatyk

Rodzice są nieznani, niestety. Mogę przesłać inf, ale chyba nic nie da....
Pozdrawiam, Asia
Raczej nic nie da, od 5 lat nie był profil aktualizowany....
Awatar użytkownika
dorocik133

Sympatyk
Ekspert

Dzięki Asiu!

Ja chyba znam rodziców, tylko chciałam potwierdzić na 100%, że to jedna i ta sama osoba. Jeszcze pani Teofila jest w drzewie u Joanny Piotrowicz
Pozdrawiam

Dorota
ahavita

Sympatyk

:) powinnam od razu sprawdzic, ale zly dzien dzis mam. Rodzicow rowniez nie ma, drzewo nie aktualizowane od 3 lat. :)
Asia
Awatar użytkownika
dorocik133

Sympatyk
Ekspert

Asiu!

Dzięki za dobre chęci
Pozdrawiam

Dorota
Zablokowany

Wróć do „Zasoby internetowe”