Prośba o .. MyHeritage ... cz.1

Informacje genealogiczne dostępne w Internecie – linki do zasobów, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalog linków lub w wątkach tematycznych na tym podforum. Przed wysłaniem zapytania o nazwisko lub parafię, proszę sprawdzić wątki na podforum tematycznym: Poszukuję osób, rodzin oraz Poszukuję parafii, miejscowości

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech, adamgen

ahavita

Sympatyk

Post autor: ahavita »

Marek_Wysocki pisze:Witam
Bardzo proszę o podanie informacji na temat rodziny Starszewskich(starczewskich) z drzewa genealogicznego: " Cieszyński Web Site, zarządzana przez Tomasz Cieszyński"
Bardzo proszę o informacje na temat żony i dzieci Stanisława Starczewskiego i daty jeśli są, oraz o Józefie Starczewskim z drzewa pp_140501403 in Murawska, zarządzana przez Henryka Murawska

Z góry dziękuje
Marek W.
Witam,
Stanislaw: rodzice: Stanislaw i Maria
zona: Henryka zd. Zając
Rodzenstwo: Czesław, Franciszek, Antoni, Władysław, Stefan
Dzieci-prywatne
Dat brak

Jozef: ur 1913 Delejów, pow. rohatyński
Rodzice:Adolf i Franciszka zd. Pasznicka
Rodzenstwo: Wiktor, Stanisław, siostra (prywatne)

Prosba: podawajcie linki do stron, bedzie latwiej :) i swoj adres mailowy ( bez malpy)

Do Krzysztofa:
Nie wiem nawet czy jest opcja umieszczenia swojego maila na mh. Ale masz racje, powielanie blednych informacji jest irytujace i sama sie zastanawialam czy odczytywac innym dane... sama probuje korygowac bledne dane w naszej rodzinie i.... nie mam odpowiedzi na wiadomosci :)
Pozdrawiam, Aska
Poszukuje metryk ewanelikow Kribbe,Kripp,Kriep,ewent.Krübbe.
Awatar użytkownika
dorocik133

Sympatyk
Ekspert

My Heritage - prośba o kontakt

Post autor: dorocik133 »

Witam!

Wiem, że taki wątek już jest, ale nie umiem znaleźć. Prosiłabym o kontakt z Małgorzatą Strzelczyk z My Heritage, która ma w drzewie Teofilę Frykowską z domu Stefanowską. Chodzi mi o potwierdzenie tożsamości Teofili, a dokładnie jej rodziców, bo na 99% jest to ta sama Teofila, która mnie interesuje.

Adres kontaktowy wyślę na priv.
Pozdrawiam

Dorota
ahavita

Sympatyk

Rodzice są nieznani, niestety. Mogę przesłać inf, ale chyba nic nie da....
Pozdrawiam, Asia
Raczej nic nie da, od 5 lat nie był profil aktualizowany....
Awatar użytkownika
dorocik133

Sympatyk
Ekspert

Dzięki Asiu!

Ja chyba znam rodziców, tylko chciałam potwierdzić na 100%, że to jedna i ta sama osoba. Jeszcze pani Teofila jest w drzewie u Joanny Piotrowicz
Pozdrawiam

Dorota
ahavita

Sympatyk

:) powinnam od razu sprawdzic, ale zly dzien dzis mam. Rodzicow rowniez nie ma, drzewo nie aktualizowane od 3 lat. :)
Asia
Awatar użytkownika
dorocik133

Sympatyk
Ekspert

Asiu!

Dzięki za dobre chęci
Pozdrawiam

Dorota
ahavita

Sympatyk

No cóż ;) nie ma za co :) :D
Pozdrawiam, Asia
zenon

Post autor: zenon »

Witam,

Mam ogromna prosbe o sprawdzenie informacji o MIEJSCU zgonu oraz, jesli to mozliwe, przeslanie wiadomosci do wlasciciela drzewa, ze wnuk siostry tejze Wladyslawy, Heleny Obiała, poszukuje rodziny w Polsce.

Dane z MyHeritage:
----
Władysława Szablewska (z d. Obiała)

Drzewa genealogiczne MyHeritage
Trojanowski Web Site, zarządzana przez Paweł Trojanowski
Urodziny: Dzień Miesiąc 1912 - Miejsce
Śmierć: Dzień Miesiąc 1997 - Miejsce
Rodzice: Imiona obojga rodziców
Rodzeństwo: Helena Samelko (z d. Obiala (Obialska)) i nazwiska 6 kolejnych rodzeństwo
Mąż: Nazwisko mąż
Dzieci: <Prywatne> Strycharczyk (z d. Szablewska) i nazwiska 3 kolejnych dzieci

----

Bede bardzo wdzieczny za pomoc!

Zenon
ahavita

Sympatyk

Witam, poprosze o twoj adres mailowy. :)
Władysława zm.10 października 1997 we Włocławku.
Pozdrawiam, Asia
KurkowskaJustyna

Sympatyk

Post autor: KurkowskaJustyna »

Witam serdecznie

Bardzo chciałabym się skontaktować z Piotrem Toruniem z MyHeritage (zarządza stroną: Toruń Web Site \ Torun20150315 - 22032015). Myślę, że będę mogła mu posłużyć kilkoma informacjami do drzewa, a niestety nie mam konta premium, żeby się z nim jakoś skomunikować. Mój mail to: jukmar@poczta.onet.pl.

Pozdrawiam wszystkich genealogicznych zapaleńców i dzięki za waszą ciężką pracę, i pomoc :)
ahavita

Sympatyk

KurkowskaJustyna pisze:Witam serdecznie

Bardzo chciałabym się skontaktować z Piotrem Toruniem z MyHeritage (zarządza stroną: Toruń Web Site \ Torun20150315 - 22032015). Myślę, że będę mogła mu posłużyć kilkoma informacjami do drzewa, a niestety nie mam konta premium, żeby się z nim jakoś skomunikować. Mój mail to: jukmar@poczta.onet.pl.

Pozdrawiam wszystkich genealogicznych zapaleńców i dzięki za waszą ciężką pracę, i pomoc :)
Poszło ;)
Aśka
Awatar użytkownika
kleina_anna

Sympatyk

Post autor: kleina_anna »

Dzień dobry,

proszę o podanie informacji o: Ida Martha Müller (z d. Kauf), która znajduje się w drzewie: pp_142655177 in Familienseite, zarządzana przez Sabine Zoernack, szczególnie chodzi o rodziców i rodzeństwo, a także miejsce urodzenia.

Bardzo będę wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam
Ania
ahavita

Sympatyk

kleina_anna pisze:Dzień dobry,

proszę o podanie informacji o: Ida Martha Müller (z d. Kauf), która znajduje się w drzewie: pp_142655177 in Familienseite, zarządzana przez Sabine Zoernack, szczególnie chodzi o rodziców i rodzeństwo, a także miejsce urodzenia.

Pozdrawiam
Ania
Ur.6 kwietnia 1915 Stranddorf (Sarlowitz) Schlesien, Polen
Zm.14 listopada 1996 Hanau, Deutschland
Rodzice: Julius i Anna
Rodzenstwo: Julius, Maria, Hedwig, Paul

Pozdrawiam, A
Awatar użytkownika
kleina_anna

Sympatyk

Post autor: kleina_anna »

ahavita pisze:
kleina_anna pisze:Dzień dobry,

Pozdrawiam
Ania
Ur.6 kwietnia 1915 Stranddorf (Sarlowitz) Schlesien, Polen
Zm.14 listopada 1996 Hanau, Deutschland
Rodzice: Julius i Anna
Rodzenstwo: Julius, Maria, Hedwig, Paul

Pozdrawiam, A
Dziękuję bardzo :)

Pozdrawiam
Ania
Awatar użytkownika
ewulab

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: ewulab »

Wojciechowicz_Krzysztof pisze:Prośba
Kiedyś włączyłem się do tego tematu, z krytyką MyHeritage.
Od tego czasu ciągle otrzymuję w moim Mail Box powiadomienia o nowych wspisach. Jak je zastopować?

Druga sprawa. Moja krytyka MyHeritage spotkała się z potępieniem. Zarzuty, że chcę otrzymywać informacje za darmo, że uważam moją rodzinę za najważniejszą, itp.
Ale chodziło mi jedynie o to, aby użytkownicy MyHeritage, kolecjonujący przodków z innych stron Internetu, nie kryli się bezpiecznie poza Witryną MyHeritage, dostępną jedynie dla płacących członków.
Na przykład, dane mojej rodzonej prababki są dostępne w drzewach kilku członków MyHeritage - i są to dane nieprawidłowe.
Jeśłi właściciele tych drzew udostępniają publiczny dostęp do swych danych poprzez Wyszukiwarki, powinni także podawać bezplatnie swój kontakt, aby dane takie można było sprostować.
Dla nich moja prababka, czy pradziadek nie są żadną rodziną (sprawdziłem) - jakie więc mają prawo podawać fałszywe o nich informacje i kryć sie za zasłoną regulaminu MyHeritage?

Pozdrawiam

Krzysztof
Krzysztofie, pewnych spraw nie przeskoczysz. Zwracałam uwagę innym na nieprawidłowe dane w ich drzewach ponieważ wszystko co jest w moim drzewie popieram aktami ściąganymi za często sporą opłatą z archiwów. Okazuje się, że osoby te nie są w ogóle zainteresowane prawdą, nie posiadają aktów, a ich drzewa zbudowane są na podstawie samych indeksów co często jest mylne. Osoby takie wręcz się obrażają kiedy delikatnie informuję je, że mają błąd w drzewie. Osobiście nie interesuje mnie ilość osób w drzewie tylko jakość tego drzewa.
Pozdrawiam, Ewa Balmas.
Nazwiska:Balmas, Grudziąż, Mielnicki, Delekta, Szczubełek
Zablokowany

Wróć do „Zasoby internetowe”