Drzewakowski. Poszukuję osób.

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
Adam.55

Sympatyk

Drzewakowski. Poszukuję osób.

Post autor: Adam.55 »

Witam! Poszukuję osób o nazwisku Drzewakowski, pochodzących z Przedcza i okolic. Poszukuję swoich bezpośrednich przodków. Jak na razie mam informacje o : Genowefa Prusińska (z.d Drzewakowska)( moja babcia)
Jan Drzewakowski ur 11.06.1890 (pradziadek)
Józef Drzewakowski ur.1862 (prapradziadek)
Mikołaj Drzewakowski (praprapradziadek)
Będę wdzięczny za pomoc w poszukiwaniach.
Pozdrawiam
Adam
"Przedecz historia i ciekawostki"
drzewakowski

Re: Drzewakowski. Poszukuję osób.

Post autor: drzewakowski »

Adam.55 pisze:Witam! Poszukuję osób o nazwisku Drzewakowski, pochodzących z Przedcza i okolic. Poszukuję swoich bezpośrednich przodków. Jak na razie mam informacje o : Genowefa Prusińska (z.d Drzewakowska)( moja babcia)
Jan Drzewakowski ur 11.06.1890 (pradziadek)
Józef Drzewakowski ur.1862 (prapradziadek)
Mikołaj Drzewakowski (praprapradziadek)
Będę wdzięczny za pomoc w poszukiwaniach.
Pozdrawiam
Adam
Przedstawiam drzewo genealogiczne swojej rodziny:

Drzewakowski Maciej, ur. październik 1765, zm. 1828 (Arkuszewo)

Drzewakowski Andrzej (syn Macieja) ur. 26.11.1811 (Arkuszewo), zm. 9.04.1848 (zam. Rybno gm. Przedecz)

Drzewakowski Kazimierz ur. Rybno 1844, zm. 1915 Zalesie

Drzewakowski Józef (syn Kazimierza) ur.23.12.1866 w Psarach, zm. 1929 w Paprocinie

Drzewakowski Wacław (syn Józefa), ur. 24.10.1913, zm. 1984 Krukowo (gm. babiak)

Drzewakowski Józef, (syn Wacława) ur. 4.01.1952r, zam Krukowo gm. Babiak do chwili obecnej
Awatar użytkownika
Adam.55

Sympatyk

Re: Drzewakowski. Poszukuję osób.

http://scr.hu/17in/mtxv4

z tym że co do daty urodzon Macieja to nie mam żadnych informacji wnioskowałem tak plus minus tą datę 1776 i na pewno się myliłem a Jan miał kilku braci i właśnie Władysław Drzewakowski mieszkał w Arkuszewie :) kurcze zawsze myślałem że przed Drzewakowskimi z mojej rodziny nikt z tym nazwiskiem na Arkuszewie nie mieszkał a tu niespodzianka :) coś czuję, że te postacie z Arkuszewa i Rybnej sa powiązane :)
drzewakowski

Post autor: drzewakowski »

Z tego co mi wiadomo Drzewakowscy mieszkają w Przedczu i w Rybnej (dawno temu ich odwiedziliśmy ale nie znam stopnia pokrewieństwa).
Awatar użytkownika
Adam.55

Sympatyk

w Rybnej mieszka wujo Henryk i jego brat Krzysztof :) w Przedczu mieszkał wujo Janek Drzewakowski (brat babci) razem z synami Stefanem i Ryśkiem ale oni już niestety wszyscy nie żyją została tylko babcia i jej brat przyrodni Józef( z pierwszego małzeństwa ojca) :) Pokrewieństwo jest na pewno bo innych Drzewakowskich w tych okolicach nie było tak że to jest pewne tylko teraz sie dowiedziec na jakim szczeblu :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”