Trudno się z Tobą nie zgodzić z jedną wszakże poprawką, bo piszesz o dwóch różnych rzeczach - jedno to nie najlepszy transfer na serwerze, gdzie serwis jest postawiony, a drugie to BEZNADZIEJNIE TRAGICZNE oprogramowanie samego serwisu.Trotwood pisze:Ten system to jest dramat. Mam bardzo szybki Internet, ale na ten "zmyślny" system to nie wystarcza. Potrzebuję poświęcić ok. godziny-dwóch godzin by otworzyć rocznik i metrykę, której szukam...
Bubel za miliony złotych. Usability w porównaniu z genbazą, albo chociażby szukajwarchiwach.pl - leży.
Co do pierwszego, to od jakichś ok. dwóch dni jest wyraźnie lepiej, ale co do drugiego to brak symptomów jakiejkolwiek poprawy. Dokumenty metrykalne, które już zindeksowałem dawno temu (były więc dostępne, co się samo przez się rozumie), ale u siebie na komputerze, bo tryb indeksacji on-line nie był dostępny, teraz nie są dostępne. A jeśli są, to trzeba użyć tak karkołomnych sztuczek, aby się do nich dostać, że to robota dla człowieka co matkę i ojca zabił! Po co komukolwiek te dwa różne tryby poszukiwania aktu metrykalnego: raz z lewej pionowej kolumny, a dwa z górnego poziomego wiersza? A na dodatek prowadzą do zupełnie różnych rezultatów! Itd., itp.
Tak, wiem, że zaraz Włodek się odezwie