"Ruszkowscy herbu Pobóg"
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- Diabołek81

"Ruszkowscy herbu Pobóg"
Witam
Poszukuję następującej publikacji:
Stępiński WS.( Wacław Stanisław ?), „Ruszkowscy herbu Pobóg”, cz. 1-5, Łódź 1988-1990
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Piotrek
Poszukuję następującej publikacji:
Stępiński WS.( Wacław Stanisław ?), „Ruszkowscy herbu Pobóg”, cz. 1-5, Łódź 1988-1990
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Piotrek
"Ruszkowscy herbu Pobóg"
Witam,
pewnie to już nieaktualne, ale jeśli... to mam kserokopię opracowania Wacława Stępińskiego "Ruszkowscy herbu Pobóg" wydanie II.
Pozdrawiam
Monika
pewnie to już nieaktualne, ale jeśli... to mam kserokopię opracowania Wacława Stępińskiego "Ruszkowscy herbu Pobóg" wydanie II.
Pozdrawiam
Monika
"Ruszkowscy herbu Pobóg"
Czyli w formie papierowej?
Czy wspomniane są tam dobra Złoczew, Ruszków, Brzeźnio, Dębołęka?
Pozdrawiam,
Kuba
Czy wspomniane są tam dobra Złoczew, Ruszków, Brzeźnio, Dębołęka?
Pozdrawiam,
Kuba
- Diabołek81

Witaj Moniko
Aktualne
. Chociaż jakiś czas temu korzystałem z egzemplarzy u Sióstr Kamedułek w Złoczewie. To drugie wydanie z jakiego jest roku, też pięć tomów ? Nie wiem jak można by to załatwić: ksero,skany? Pewnie dużo bym potrzebował. Oczywiście koszty pokrywam. A gdzie mieszkasz Moniko?
Pozdrawiam
Piotrek
Aktualne
Pozdrawiam
Piotrek
Szukam: Stanisława Białeckiego - 1772-1779 r ślub Ludwika Kowalskiego i Kunegundy Sowińskiej - przed 1800 r zgony Ludwika Kowalskiego,Józefa Bukalskiego i Kunegundy Kowalskiej - po 1828 r Urban i Anastazja Melińscy - zmarli przed 1810 r
Pięć z 1991 r. plus uzupełnienie do wydania drugiego z 1995 r. Komplet dostałam jakiś czas temu od członka rodziny Ruszkowskich. A siostra mojego pradziadka po mężu była właśnie Ruszkowska.
Mieszkam w Warszawie. Skaner mam, tylko trochę mało czasu, ale możemy spróbować. Tylko to jest ksero, więc skany też mogą nie być najlepszej jakości.
Pozdrawiam
Monika.
Mieszkam w Warszawie. Skaner mam, tylko trochę mało czasu, ale możemy spróbować. Tylko to jest ksero, więc skany też mogą nie być najlepszej jakości.
Pozdrawiam
Monika.
- kwroblewska

- Podziękował: 5 times
- Otrzymał podziękowania: 5 times
Może warto sprawdzić czasopismo „ Na sieradzkich szlakach”
http://cyfrowa.pbp.sieradz.pl/dlibra/pu ... n/62?tab=1
Podobnież opracowanie „Ruszkowscy herbu Pobóg”, cz. 1-5, Łódź 1988-1990 autor p. Stępiński zostało opublikowane w kwartalniku „Na sieradzkich szlakach” nr 1/49/1998.
____
Krystyna
http://cyfrowa.pbp.sieradz.pl/dlibra/pu ... n/62?tab=1
Podobnież opracowanie „Ruszkowscy herbu Pobóg”, cz. 1-5, Łódź 1988-1990 autor p. Stępiński zostało opublikowane w kwartalniku „Na sieradzkich szlakach” nr 1/49/1998.
____
Krystyna