Stalka Czesław - Czeladź

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

AlicjaSurmacka

Sympatyk
Nowicjusz

Stalka Czesław - Czeladź

Post autor: AlicjaSurmacka »

Witam!
Od kilku lat nie mogę doprowadzić mojego drzewa o nazwisku Majchrzyk (wywodzących się ze wsi Biestrzyków parafii Rzejowice w pow. radomszczańskim) do współcześnie żyjących potomków.
Brakującym ogniwem jest m.in. rodzina Stalków z Czeladzi. Ze strzępów informacji jakie uzyskałam od rodziny dowiedziałam się, że rodzina Stalków wyprowadziła się do Czeladzi. W necie odszukałam, że w roku ubiegłym 50 lecie ślubu obchodził w Czeladzi Czesław i Elżbieta Stalka.
Zadzwoniłam do USC ale niestety potwierdzenia czy Czesław jest synem Franciszka i Józefy z Majchrzyków małż. Stalka nie uzyskałam.
Nie są to moi przodkowie i w myśl ustawy o ochronie danych osobowych nie mam prawa do żadnych informacji. Pokrewieństwo moje jest w dziadkach, którzy byli rodzonymi braćmi.
A może ktoś z forumowiczów zna tę rodzinę lub ma ją w swoim drzewie?

Alicja
Awatar użytkownika
jkpsgenealogia

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Stalka Czesław - Czeladź

Post autor: jkpsgenealogia »

Na FB masz 3 osoby zamieszkałe w Czeladzi-Piaskach. Napisz do nich.
julia
julia
Szukam ślubu: Bobrowski Stanisław z Urszula Marzec 1776-1779 w rejonie małopolska-świętokrzyskie
AlicjaSurmacka

Sympatyk
Nowicjusz

Stalka Czesław - Czeladź

Napisałam już wcześniej ale odpowiedzi jak narazie nie uzyskałam.

Pozdrawiam Alicja
AlicjaSurmacka

Sympatyk
Nowicjusz

Stalka Czesław - Czeladź

Witam,
Upłynęło już sporo czasu a ja nadal nic nowego do tej gałązki dopisać nie mogę. W miniony czwartek był pogrzeb w rodzinie Majchrzyków z Biestrzykowa, zmarł bowiem tragicznie Jerzy Majchrzyk lat 56 i byłam niemal przekonana, że pojawi się ktoś z rodziny Stalków z Czeladzi ale niestety nikt się nie pojawił. Pokrewieństwo znam...
To może chociaż znajdzie się osoba, która bywa na cmentarzu w Czeladzi i zrobi mi zdjęcie grobu Józefy Stalka z d. Majchrzyk zmarłej 17.05.2001 r w Czeladzi.
Jest pochowana na cmentarzu przy ul. Nowopogońskiej (rząd 7 miejsce 3)
Być może razem z nią spoczywają jej córki : Janina Zawadzka i Zofia Gwiazda.
Pozdrawiam Alicja
zerek28

Sympatyk

Stalka Czesław - Czeladź

Post autor: zerek28 »

Witaj Alu.
Próbowałas napisac do kogos z Zagłebiowskiej Sekcji Genealogicznej .Stalkowie mieszkali w Radomsku ? Pozdrawiam Bozena
AlicjaSurmacka

Sympatyk
Nowicjusz

Stalka Czesław - Czeladź

Witaj Bożenko,
Stalka to pospolite nazwisko w okolicach Radomska. Ci Stalkowie których poszukuję mieszkali w Biestrzykowie parafii Rzejowice i stamtąd wyjechali do Czeladzi. A pisamie mi do kogokolwiek mieszkającego w Radomsku czy Kodrębie mija się z celem bowiem nawet jak są rodziną to i tak o tym nie wiedzą. Spójż na wyniki jakie daje mi wyszukiwarka cmentarna:
http://www.icmentarze.pl/form2/szukaj_r ... it_fourth=
Alicja
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”