Witajcie. Od maja na stronie CMENTARZE wisi mój post następującej treści:
„Bardzo serdecznie proszę o pomoc, względnie podpowiedź, jak znaleźć miejsce pochówku kuzynki mojego taty Katarzyny (Zofii) Ficoń, ur15 03 1901 w Wieprzu k/Żywca, c.Jana i Katarzyny Figura. Zmarła ok. 1975 we Lwowie. Mieszkała na ul Partyzanckiej 33/3. Była niezamężna i udzielała się przy lwowskiej Katedrze. Opiekowała się bezdomnymi i ubogimi i była nawet tzw nadzwyczajnym szafarzem Eucharystii. Będę bardzo wdzięczny za każdą informację. Serdecznie pozdrawiam.”
Bardzo mi zależy na odszukaniu tego grobu. Mieszkała we Lwowie od lat 30-tych. Bardzo chciała wrócić do rodzinnej wsi, ale formalności bardzo się ślimaczyły i w końcu rodzina nawet nie wie, gdzie została pochowana. Pomóżcie mi, proszę, podpowiedzcie, komu zlecić poszukiwanie tego grobu, do kogo się zwrócić. Pokryję wszelkie związane z tym koszty.
Serdecznie pozdrawiam,
Z wyrazami szczerego szacunku Andrzej Ficoń
Lwów, prośba o pomoc
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- Batogowski_Sergij

RE: Lwów, prośba o pomoc
Witaj Andrzeju. Myślę, że najpierw musiałbyś napisać do Lwowskiego ZAGSu (USC). Do pisma musiałbyś przyłożyć kopi wszystkich dokumentów, które udowodniały by pokrewieństwo z poszukiwaną osobą. Ponieważ w zapisach zgonów może być napisane miejsce pogrzebu oraz powinna być podana osoba zgłaszająca tą śmierć. Myślę, że najpierw musiałbyś zacząć od tej strony...
Napisz mi maila pod ten adres: manualll80[AT]gmail.com a opowiem Ci szczegóły, jak ja to widzę.
Pozdrawiam,
Sergij Batogowski z Ukrainy
Napisz mi maila pod ten adres: manualll80[AT]gmail.com a opowiem Ci szczegóły, jak ja to widzę.
Pozdrawiam,
Sergij Batogowski z Ukrainy