https://drive.google.com/file/d/0B_pvTn ... sp=sharing
Bardzo proszę o przetłumaczenie aktu ślubu Pawła i Kunegundy Kolczyńskich. (nr 5)
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Patryk
Akt ślubu - 1799 Baboszewo
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
Gawroński_Zbigniew

To standardowy akt, ale czytelność tej kopii w odwróconych kolorach jest dla mnie koszmarna. Tłumaczę jedynie to co widzę:
3 lutego. Ja Sebastian Kowalewski ... ... małżeństwo pomiędzy sławetnym Pawłem Kolczyńskim, młodzieńcem, parafianinem ....[?] we wsi D.... i Kunegundą (Kingą) Puławską, parafianką Baboszewską, poprzedzone wg prawa trojgiem zapowiedzi w dni niedzielne .... ... ... wobec nie wykrycia przeszkód kanonicznych pobłogosławiłem i zatwierdziłem przed obliczem Kościoła w obecności .... świadków: Jakuba K...kiewicza i Pawła ... z [nazwa miejscowości] i innych.
Ja więcej nie widzę.
Pozdrawiam pięknie.
3 lutego. Ja Sebastian Kowalewski ... ... małżeństwo pomiędzy sławetnym Pawłem Kolczyńskim, młodzieńcem, parafianinem ....[?] we wsi D.... i Kunegundą (Kingą) Puławską, parafianką Baboszewską, poprzedzone wg prawa trojgiem zapowiedzi w dni niedzielne .... ... ... wobec nie wykrycia przeszkód kanonicznych pobłogosławiłem i zatwierdziłem przed obliczem Kościoła w obecności .... świadków: Jakuba K...kiewicza i Pawła ... z [nazwa miejscowości] i innych.
Ja więcej nie widzę.
Pozdrawiam pięknie.
- kwroblewska

- Podziękował: 10 times
- Otrzymał podziękowania: 13 times