Temat: "Mikołaj Drzewakowski. Prosze o pomoc."*
Witam! Poszukuje informacji na temat Mikolaja Drzewakowskiego. Byl to moj praprapradziadek. Interesuje mnie jego akt urodzenia lecz nie mam pojecia kiedy Mikolaj sie urodzil ani gdzie. Jedyne co wiem to to, ze jego syn Józef urodzil sie we wsi Rybno w gminie Przedecz. Czy jest ktos w stanie mi pomóc?bądź ukierunkowac gdzie mam szukac?USC w Przedczu nie posiada zadnych informacji o nim.
dowiedzialem sie,ze ślub bral w 1852 roku z Agatą z domu Borzęda.
Pozdrawiam
Adam
* moderacja tematu [Sianin_1948]
Drzewakowski Mikołaj. Prosze o pomoc.
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Haponiuk_Daniel

Mikołaj Drzewakowski. Prosze o pomoc.
Witam,
A znasz datę zgonu i miejsce? Widnieje duża szansa, że właśnie w akcie zgonu będzie podane miejsce urodzenia. W genetece widnieje Mikołay Drzewakowski z parafii Przedecz, który zmarł w 1833 roku, czy o niego chodzi?
Pozdrawiam
Daniel
A znasz datę zgonu i miejsce? Widnieje duża szansa, że właśnie w akcie zgonu będzie podane miejsce urodzenia. W genetece widnieje Mikołay Drzewakowski z parafii Przedecz, który zmarł w 1833 roku, czy o niego chodzi?
Pozdrawiam
Daniel
Mikołaj Drzewakowski. Prosze o pomoc.
Witam,
w Polsce jest tylko 18 osób o tym nazwisku. Musiało się kiedyś przekształcić w inne nazwisko. http://www.moikrewni.pl/mapa/kompletny/ ... owski.html
Gienia.
w Polsce jest tylko 18 osób o tym nazwisku. Musiało się kiedyś przekształcić w inne nazwisko. http://www.moikrewni.pl/mapa/kompletny/ ... owski.html
Gienia.
witam, niestety nie znam daty zgonu i miejsca ;/ jak bym znal to by bylo o wieeele latwiej. Z tego co wiem Mikolaj w 1852 roku bral slub wiec ten Mikolay z 1833 odpada chyyyba ze to ta sama osoba gdyz pare razy spotkalem sie juz z tym ze moj wujek byl wymieniony dwa razy wlasnie z inna data.
Pozdrawiam
Adam
Pozdrawiam
Adam
"Przedecz historia i ciekawostki"
-
Nagórka_Joanna