Podróże po cmentarzach Ukrainy cz.IV
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Pałamarz_Michał

Kasiu, sprawdź proszę w wolnej chwili nazwiska: Pełech, Pałamarz, Podgórny, Szum na Podolu (Iwanówka, Skałat, Kaczanówka, Podwołoczyska, Zadniszówka).
Pozdrawiam, Michał Pałamarz-Podgórny
Pozdrawiam, Michał Pałamarz-Podgórny
Pozdrawiam, Michał P-P
Szukam informacji o: Pałamarzach, Podgórnych, Bukarzach, Boryckich, Pełechach, Legwandach, Kwietniewskich i jeszcze innych w sumie też
Szukam informacji o: Pałamarzach, Podgórnych, Bukarzach, Boryckich, Pełechach, Legwandach, Kwietniewskich i jeszcze innych w sumie też
- Andrzej_Dmytryszyn

Drodzy forumowicze,
Czy jest wam znane podobne opracowanie dotyczące cmentarza Janowskiego we Lwowie? Jest tam pochowany mój pradziadek Andrzej (Jędrzej) Dmytryszyn (1883 - 1957), ale żadnych namiarów grobu nie posiadam. Nie posiadam też żadnych metryk. Interesują mnie także Smolińscy z Oleska, Bukowie (Buk) i Dmytryszynowie z okolic Lwowa
Czy jest wam znane podobne opracowanie dotyczące cmentarza Janowskiego we Lwowie? Jest tam pochowany mój pradziadek Andrzej (Jędrzej) Dmytryszyn (1883 - 1957), ale żadnych namiarów grobu nie posiadam. Nie posiadam też żadnych metryk. Interesują mnie także Smolińscy z Oleska, Bukowie (Buk) i Dmytryszynowie z okolic Lwowa
Pozdrawiam
Andrzej Dmytryszyn
---------------------------------
Poszukuję:
Samulski, Samul, Samuel - Cieciory, par. Turośl i Kolno, Grudusk, Ciechanów
Andrzej Dmytryszyn
---------------------------------
Poszukuję:
Samulski, Samul, Samuel - Cieciory, par. Turośl i Kolno, Grudusk, Ciechanów
-
maria.mazur

-
izahopkins
Witam serdecznie,Michał_Kazimierz pisze:Dzień dobry,
byłbym wdzięczny za sprawdzenie nazwiska Maczubski
i odmian - Maczulski, Maciulski, Maczuski, albo Moczubski itd.
z pozdrowieniami na nowy rok
Michał Kazimierz
Maczubski - niestety nie ma
Maczulski - też nie ma,
Maciulski - nie ma,
Maczulski - nie ma,
Maczubski - też niestety nie ma
Kotek - nie ma, jest Kotecka;mdanka pisze:Kasiu
czy możeszsprawdzić nazwiska Kotek. Błachowicz i Idec z Wołynia
pozdrawiam
Dankaū
Błachowicz - nie ma, jest Blachowicz Marja Janina (Równe): "Śp. Marja Janina z Marguliesów Blachowicz ur. dn. 16 marca 1895 r. na Podolu zasnęła w Bogu d. 16 września 1927 w Równem Prosi o westchnienie do Boga Zaznałaś w życiu cierpień wiele Ale posiadałaś łagodną moc charakteru Delikatność uczuć i rzadką ufność sądu Przez sześć lat byłaś mi wierną I kochającą towarzyszką słowem i czynem Pomagałaś mi dzielnie we wszystkim Zgasłaś! Wydarto mi Cię nagle I odtąd słońce mego życia też zgasło Janek"
Idec - nie ma;
Piątkowski:Piątkowski_Lech pisze:Bardzo proszę o sprawdzenie nazwiska Piątkowski, Piatkowski, Piontkowski.
-Jan (Szarogród) "Jan Piątkowski 184 -1906 spokój jego duszy"
-Rafał (Lubar): "Rafał Piątkowski żył lat 72 um. 20 października 1907 Ostatnią pamiątkę poświęcają Koteccy ukochanemu Stryjowi"
Piątkówna Zofia (Kowel): "Śp. Zofia Piątkówna przerzyła lat 26 zm. dn. 21 VIII 1931 r. Spokój Twej duszy, droga Zosieńko" Wg mieszkańców zginęła od uderzenia piorunem.
Piatkowski i Piontkowski - nie ma;
Witam. Pani Kasiu. Ponawiam moją prośbę sprzed paru tygodni.
O sprawdzenie nazwiska Zarzycki i nazwiska Specjalny okolice (parafia) Podhajce.
Pozdrawiam Grzegorz.
Ups. Przepraszam Pani Kasiu.
Dopiero teraz zauważyłem.
Czekam cierpliwie na moją kolej.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam Grzegorz.
Ups. Przepraszam Pani Kasiu.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony pn 20 lip 2015, 22:32 przez benyzet, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Urlich_Tomasz