Podróże po cmentarzach Ukrainy cz.IV
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Małgorzata2005

- historyk1920

Sadowski: "Teresa Irena Sadowska 1929-1934" cmentarz Wlodzimierz Wołyńskihistoryk1920 pisze:Witam !
Proszę o sprawdzenie nazwisk;
Sadowski
Sosnowski
Wierzbicki
Dziękuję
Pozdrawiam
Marek
" Śp. Wawrzyniec Sadowski żył lat 66 um. 21 października 1916r." cmentarz Kamieniec Podolski
Sosnowski: "Śp. Serefina Sosnowska żyła R. [...] um. d. 1 kwietnia 1860 Roku" instrypcja na przedzie. "[...] urodz. [...] umarł. [...] czerwca 1893 r." instrypcja na stronie prawej. Okazały, ozdobny nagrobek kamienny, pozbawiony krzyża. U podstawy ornament czaszki i piszczeli. Instrypcja uszkodzona. Cmentarz Korzec
"Marya Sosnowska żyła lat 41 um. 21 sierpnia 1921 roku" Nagrobek w kształcie pnia sękatego (ułamany). Tablica instrypcyjna z boiałego marmuru. Cmentarz Żmerynka.
"Sosnowski Stanisław Kazimirowicz 1915-1979" cmentarz Lubar
Wierzbicki - "Ci git notre cherie et bien aimee Aldona Wierzbicka decedee le 25 Fevrier 1895" Pomnik kamienny, pozbawiony krzyża, z instrypcją francuską. Cmentarz Czercze Podolskie
"Antonina Wierzbicka żyła lat 48 zm. 1914" Cmentarz Ostróg (nad Horyniem";
- historyk1920

-
Michał_Kazimierz

-
Podrozniczka
Michał_Kazimierz pisze:Niezależnie od wyników, jestem pełen uznania dla Pani pracy i czasu, jaki poświęciła moim dalszym korzonkom. Dziękuję za wszystko.
Nie ma za co! Kiedyś też mi ktoś pomógł, tylko spłacam dług
Ostatnio zmieniony pn 10 sie 2015, 20:10 przez KasiaMP, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzień dobry.
Czy mogłabym poprosić o informacje dotyczące osób noszących nazwisko Mazurkiewicz pochodzących prawdopodobnie ze Żmerynki na Podolu, okolice Winnicy. Tam urodziła się moja prababcia i jej brat, którzy w 1921 roku przyjechali do Warszawy, zostawiając tam rodziców i rodzeństwo.
Dziękuję bardzo i pozdrawiam, Aneta L.
Czy mogłabym poprosić o informacje dotyczące osób noszących nazwisko Mazurkiewicz pochodzących prawdopodobnie ze Żmerynki na Podolu, okolice Winnicy. Tam urodziła się moja prababcia i jej brat, którzy w 1921 roku przyjechali do Warszawy, zostawiając tam rodziców i rodzeństwo.
Dziękuję bardzo i pozdrawiam, Aneta L.