Baza nazwisk niemieckich osadników i ich potomków w Polsce
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
-
Marek_Gajowniczek

- Boretti_Jerzy

- Kontakt:
- A.Michałowski

Dziękuję za odpowiedż dot. rodziny Graul.Czy o ile nie sprawiłoby to kłopotu,mógłbym prosić coś więcej na ten temat chociaż w ogólnym zarysie?
Pozdrawiam.
Michał.
Pozdrawiam.
Michał.
Ostatnio zmieniony śr 10 cze 2009, 07:40 przez A.Michałowski, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Wodecki_Tomasz

-
TomaszPoznań
- annastregiel

Witam i dziękuję bardzo za sprawdzenie nazwiska Kamiński.
Szukam przodka o tym nazwisku, który mógł być luteraninem.
Czy mogłabym prosić o bliższe dane osadników o tym nazwisku, zawężając poszukiwania do XVIII w. i miejscowości Krzyżanowice, Krzyżanów, Krzyż - jeżeli to oczywiście jest możliwe.
Pozdrawiam.
Anna S.
Szukam przodka o tym nazwisku, który mógł być luteraninem.
Czy mogłabym prosić o bliższe dane osadników o tym nazwisku, zawężając poszukiwania do XVIII w. i miejscowości Krzyżanowice, Krzyżanów, Krzyż - jeżeli to oczywiście jest możliwe.
Pozdrawiam.
Anna S.
Ostatnio zmieniony śr 10 cze 2009, 11:16 przez annastregiel, łącznie zmieniany 2 razy.
Poszukuję:
-aktu ur. Antoniego Rudnickiego, s. Stefana, ok. 1805, ok. Kalisza, Ostrowa Wlkp.
- rodziców Stefana Rudnickiego (ok. 1780-1845), ekonoma w majątkach k. Ostrowa Wlk. męża Józefy ze Skarzyńskich, ślub - par. Tursko w 1804 r.
-aktu ur. Antoniego Rudnickiego, s. Stefana, ok. 1805, ok. Kalisza, Ostrowa Wlkp.
- rodziców Stefana Rudnickiego (ok. 1780-1845), ekonoma w majątkach k. Ostrowa Wlk. męża Józefy ze Skarzyńskich, ślub - par. Tursko w 1804 r.
-
Rusak_Slawomir

-
kowalczyk_maria

-
Sobieraj_Ewa

Witam serdecznie.
Panie Andrzeju, proszę o sprawdzenie w miarę wolnego czasu nazwiska Pagiel lub Pagel. Nie jest to dla mnie rodzina, tylko mój pradziadek dokupił sobie od Niemca o takim nazwisku ziemię (2 połowa wieku XIX, pogranicze powiatów Węgrów i Mińsk Mazowiecki, jeśli się nie przenieśli). Dlatego też informacja ta ma dla mnie drugorzędne znaczenie.
Z góry dziękuję.
Jeśli, zadając pytanie nie z obszaru swojej genealogii popełniam jakąś gafę, to przepraszam, i wycofuję prośbę.
Tadeusz
Panie Andrzeju, proszę o sprawdzenie w miarę wolnego czasu nazwiska Pagiel lub Pagel. Nie jest to dla mnie rodzina, tylko mój pradziadek dokupił sobie od Niemca o takim nazwisku ziemię (2 połowa wieku XIX, pogranicze powiatów Węgrów i Mińsk Mazowiecki, jeśli się nie przenieśli). Dlatego też informacja ta ma dla mnie drugorzędne znaczenie.
Z góry dziękuję.
Jeśli, zadając pytanie nie z obszaru swojej genealogii popełniam jakąś gafę, to przepraszam, i wycofuję prośbę.
Tadeusz