Archiwa w Kielcach digitalizacja i indeksacja
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Urszula_Pogoń

- Kontakt:
- Kornelia_Major

- Kontakt:
-
Napierała_Józef
- Kornelia_Major

- Kontakt:
Witam Pani Kornelio,
Mam pytanie odnośnie metryk z parafii Zborówek (świętokrzyskie).
Akta są zindeksowane (przez pana W. Liśkiewicza) do ok 1908 r już dość dawno, natomiast w internecie na stronie metryki.genbaza.pl są zamieszczone tylko allegaty ksiąg z lat 1875-1908. Czy może wiadomo gdzie są /będą zamieszczone fotografowane księgi z lat 1875-1908,bo rozumiem,że dokonano ich fotografowania skoro dostępne są indeksy z nazwiskami. Starsze akta Zborówka są widzę dostępne na genealodzy.pl od dawna.
Proszę o jakąś informację.
Pozdrawiam,
Ryszard
Mam pytanie odnośnie metryk z parafii Zborówek (świętokrzyskie).
Akta są zindeksowane (przez pana W. Liśkiewicza) do ok 1908 r już dość dawno, natomiast w internecie na stronie metryki.genbaza.pl są zamieszczone tylko allegaty ksiąg z lat 1875-1908. Czy może wiadomo gdzie są /będą zamieszczone fotografowane księgi z lat 1875-1908,bo rozumiem,że dokonano ich fotografowania skoro dostępne są indeksy z nazwiskami. Starsze akta Zborówka są widzę dostępne na genealodzy.pl od dawna.
Proszę o jakąś informację.
Pozdrawiam,
Ryszard
- Kornelia_Major

- Kontakt:
- Niewiadomski_Robert

Tak, tez tak mam. Poruaszlem juz ten temat na forum. Przypuszczalnie moga to byc jakiez prace przy uaktualnieniu strony, ale trudno powiedziec...ELADAB pisze:Czy to normalne, ze po nacisnieciu na "genbaza" pojawia mi sia biala (pusta) strona. Czy inne osoby tez tak maja? Obserwuje to caly dzisiejszy dzien.
Pozdrawiam
Elzbieta
Ostatnio zmieniony czw 06 sie 2015, 07:53 przez Niewiadomski_Robert, łącznie zmieniany 1 raz.
Robercie a sprobuj ten link http://metryki.genbaza.pl/genbaza,list,21,1 chociaz jedynie mi sie AP Lodz otwiera.
Pozdrawiam Agnieszka
Szukam:
Zynówka, Ostrowska- Podlasie
Józef Koziołkiewicz ok 1813 - 1893 + Julianna Rudnicka ok 1817 -? mogielnickie
Katarzyna Zdrojewska ok 1809 -1868 Wielkopolska
Urban Karski - Sokołów (łódzkie) i okolice
Szukam:
Zynówka, Ostrowska- Podlasie
Józef Koziołkiewicz ok 1813 - 1893 + Julianna Rudnicka ok 1817 -? mogielnickie
Katarzyna Zdrojewska ok 1809 -1868 Wielkopolska
Urban Karski - Sokołów (łódzkie) i okolice
- Niewiadomski_Robert

Tak, dzieki, ale faktycznie tylko Lodz sie otwiera:( Robertmoyra777 pisze:Robercie a sprobuj ten link http://metryki.genbaza.pl/genbaza,list,21,1 chociaz jedynie mi sie AP Lodz otwiera.
-
Krystyna_Stanisławska

- Kontakt:
Czy ktoś wie co z Genbazą?
Jak mamy indeksować gdy strona od 3 dni się nie otwiera? Podejrzewam, że trwa jakieś porządkowanie, ale szkoda, że nikt o tym indeksujących nie poinformował. Nie wiadomo też jak długo to potrwa.... a przecież można było jakiś komunikat podać....
Krystyna
O, przepraszam, jest informacja, to ja gapa jestem....
Jak mamy indeksować gdy strona od 3 dni się nie otwiera? Podejrzewam, że trwa jakieś porządkowanie, ale szkoda, że nikt o tym indeksujących nie poinformował. Nie wiadomo też jak długo to potrwa.... a przecież można było jakiś komunikat podać....
Krystyna
O, przepraszam, jest informacja, to ja gapa jestem....
- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt:
Prosimy osoby które indeksowały z GenBazy i chcą dalej indeksować, o informację do mnie.Krystyna_Stanisławska pisze:Czy ktoś wie co z Genbazą?
Jak mamy indeksować gdy strona od 3 dni się nie otwiera? .
leszek@cwiklinski.pl
Postaram się potrzebne skany dostarczać innymi kanałami.
pozdrowienia
Leszek