Sroczyński_Włodzimierz pisze:Poza obecnym zakresem prac WZI, czyli "wolne" są materiały zarówno w języku polskim jak i rosyjskim
Skany skorowidzów (w tym masynopisów) i aktów, zarówno z par. Wszystkich Świętych jak i Jana chrzciela
do wyboru do koloru:) kazdy znajdzie coś dla siebie
pozdrawiam
Dobry wieczór!
Ja właśnie w sprawie Św.Jana.Nic mi się nie wyświetla.o ile w parafii Wszystkich Śwętych nie ma problemu,to u Jana niestety nic.Co może być powodem?Pozdrawiam,Ewa Osipowicz
nie sądzę (ale to moja zupełnie prywatna opinia), aby do chwili przekroczania dośc odległej "masy krytycznej" wprowadzonych podstawowych danych ze skorowidzów ukazały się jakiekolwiek zdjęcia z Jana - za dużo poindeksowanych aktów z innych parafii czeka
pozdrawiam
Pytanie dotyczy zarówno materiałów opracowywanych przez Warszawski Zespół Indeksacyjny, jak i zdjęć metryk.
Myślę, że spójność w zamieszczaniu gotowych materiałów w różnych miejscach na sieci jest ze wszech miar pożądana, a strona tego Projektu powinna być, moim zdaniem, priorytetem.
Pozdrawiam serdecznie,
Aneta
Podbijam swoje pytanie do JACKA. Jacku, proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam,
A.
Ostatnio zmieniony wt 14 lip 2009, 14:53 przez Kaczmarek_Aneta, łącznie zmieniany 1 raz.
Znalazłam w skorowidzach ślubów par.Wszystkich Św.numery interesujących mnie aktów z roku 1922 i 1923.Nie
widać ich w wykazie skanów nawet tych niepodświetlonych.Uznałam zatem,że ich tu nie ma i zatelefonowałam
do parafii z prośbą o kopię.Dowiedziałam się,że wszystkie metryki zostały sfotografowane.Mam pytanie ,czy te
lata się pojawią i mam cierpliwie czekać,czy też dopominać się w parafii?Pozdrawiam,Ewa Osipowicz
Ogólnie:
W parafii na razie są zdjęcia zgonów -przekazane w ostatnią sobotę. Innych zdjęć nie ma.
lata 1868-1907 (ZG, Ur, ŚL) są dostępne w APW (po złotówce:), częściowo także w metryki.genealodzy.pl
A bardziej szczegółowo i konkretnie w tej sprawie wyślę PW
pozdrawiam
Witam!Do 31lipca w AP Lesznie są mikrofilmy ksiąg metrykalnych parafii Łuków pow.Siedlce,może znajdzie się osoba która podjęła by się indeksacji tej parafii.Kontakt-668035706.Pozdrawiam Zdzisław.
Witam
Dlaczego zawartość katalogu z fotografiami aktów małżeństwa z parafii Wszystkich Świętych z roku 1871 w projekcie indeksacji metryk nie jest dostępna? Znajduje się tam 166 aktów. Lata 1870 i 1872 można swobodnie przeglądać.
Pozdrawiam
Piotr Kozera
Witam
Chciałbym dowiedzieć się, kto odpowiedzialny jest za aktualizację zdjęć z parafii Wszystkich Świętych w dziale metryki.genealodzy.pl? Temat ten podejmowała już na początku czerca Aneta Kaczmarek, później Ewa Osipowicz. Ja także jakiś czas temu wysłałem zapytanie o dostępność akt małżeństw z roku 1871. Mój post chyba pozostał niezauważony, podobnie jak wymienionych Pań, ponieważ nie znalazłem odpowiedzi na nasze zapytania na forum. Nie zmieniła się także zawartość metryk.
Pozdrawiam
Piotr
Podpisuję się pod postem Piotra, jak również podtrzymuję swoje pytanie zadane Jackowi Młochowskiemu 10 czerwca b.r., na które jak dotąd nie otrzymałam odpowiedzi.
Kozera_Piotr pisze:Chciałbym dowiedzieć się, kto odpowiedzialny jest za aktualizację zdjęć z parafii Wszystkich Świętych w dziale metryki.genealodzy.pl? ...
Ja jestem odpowiedzialny za wszystko co zostało zrobione i za wszystko co jest jeszcze do zrobienia w projekcie metryki.genealodzy.pl . Przez aktualizację rozumiem dodawanie nowych zdjęć. Będą, niestety praca zawodowa (działalność gospodarcza) uniemożliwiła mi systematyczny rozwój projektu zabierając resztki wolnego czasu w ciągu ostatnich trzech miesięcy. Na szczęście w zeszłym tygodniu już się z uporałem z realizacją kontraktów. Mam teraz 5 dni wolnego czasu a potem 3 tygodniowy wyjazd na urlop.
Dziękujemy za informację.
Jacku! Nie chodzi o bicie się w pierś (czy tez wystawianie do orderów - jest za co!) ale o czystą informację. Ja nie czułem się odpowiednia osobą do przekazywania informacji - a sporo pytań było. Zainteresowanie naprawdę jest:)
Do zobaczenia we wrześniu - do czasu Twego powrotu większość chrztów z XIX wieku będzie można podłączyć do bazy. Chyba, że planujesz jakiś "zewnętrzny audyt" tj sprawdzenie na próbkach losowych poparwności wprowadzanacyh danych. Musiałaby to robic osoba spoza WZI - tzn nie ktoś kto wprowadzał czy weryfikował...
Dane zweryfikowane wydaje się, że będą we wrześniu, przed podłaczeniem indeksów do bazy można by je przetestować... taki pomysł ale z zastrzeżeniem że nie podejmuję się realizacji.
Mam drobne pytanie. Interesuje mnie akt małżeństwa z parafii Wszystkich Świętych z 1919r. Ten rok nie został jeszcze umieszczony w bazie (zdjęcia)- choć pod 1919 znajdują się powtórzone akty z 1918r. Czy można oczekiwać dołączenia 1919r. do bazy? Ktoś ten rok indeksował, stąd wiem, że jest tam interesujący mnie akt.
Pozdrawiam, Marek.
nie na temat (niezłośliwie ale świadomie to robię)
hanno_d:
Czy jest Pani zainteresowana wprowadzeniem zgonów z Wszystkich Świętych z roku 1868 na podstawie zdjęć aktów, które są gotowe i czekają na chętnego?
Marku (mpwch):
Czy jest Pan zainteresowany wprowadzeniem danych ze zdjęć którejś z ksiąg z parafii Wszystkich Świętych?
Przepraszam, ale nieprecyzyjnie się wyraziłem.
W Genetece znalazłem interesujący mnie akt. Uznałem, że został on zindeksowany w zbiorze, w którym występuje (małżeństwa 1919). Jednak w "metrykach" nie było zdjęć aktów z tego roku. Chciałem więc tylko wiedzieć, jak ma się fakt zindeksowania danego zbioru do udostępnienia (tu: braku tegoż) jego oryginałów.
Pozdrawiam, Marek
PS Moje ewentualne zainteresowania włączeniem się do godnego podziwu dzieła indeksacji metryk stoi chwilowo w poważnym konflikcie z chronicznym niedoborem czasu. Jeśli stan ten ulegnie zmianie postaram się dać o tym znać.
M