Dziękuję serdecznie i pozdrawiam!
Prośba o .. MyHeritage ... cz.1
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
Potrzebuję pomocy w myHeritage
Nie potrafię znaleźć wątku. Przepraszam.
Proszę o kontakt z osobą zarządzającą tym drzewem: http://www.myheritage.pl/research/indiv ... 4&rfr=tree
Nie mogę głębiej wejść, bo mi zaraz wyskakuje strona z ceną.
Chodzi mi o Pana Andrzeja Armańskiego, a konkretnie o Wincentego Szostaka urodzonego 1885
Proszę o kontakt z osobą zarządzającą tym drzewem: http://www.myheritage.pl/research/indiv ... 4&rfr=tree
Nie mogę głębiej wejść, bo mi zaraz wyskakuje strona z ceną.
Chodzi mi o Pana Andrzeja Armańskiego, a konkretnie o Wincentego Szostaka urodzonego 1885
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
-
Krasowska_Katarzyna

A ja bym bardzo serdecznie poprosiła o kontakt z Ryszradem Królakiem który zarzadza drzewem w którym występuje Wojciech Kimus, Wiktoria Kimus z d. Kowalczyk i stanisław Sadoch.
Z góry bardzo dziękuję!
Z góry bardzo dziękuję!
- Bialas_Malgorzata

Pani Jolu,
wysłałam na pw
Pani Kasiu wysłane - ostania aktualizacja Ryszarda Królaka - 1.08.br, więc jest szansa na kontakt
pozdrawiam
Małgorzata
wysłałam na pw
Pani Kasiu wysłane - ostania aktualizacja Ryszarda Królaka - 1.08.br, więc jest szansa na kontakt
pozdrawiam
Małgorzata
-
Krasowska_Katarzyna

Bardzo dziekuję!

Prośba o kontakt z osobą prowadzącą drzewo:
http://www.myheritage.pl/site-family-tr ... ID=1000070
Mejl: mstepie@gazeta.pl
Mieczysław Stępień
http://www.myheritage.pl/site-family-tr ... ID=1000070
Mejl: mstepie@gazeta.pl
Mieczysław Stępień
- Bialas_Malgorzata

Mieczysławie,
wysłane
wysłane
Witam!
Mam prośbę do osób posiadających pełny dostęp do portalu MyHeritage.
Oto link do rezultatów wyszukiwania na tym portalu:
http://www.myheritage.pl/research?formI ... th+ey.1916
Interesuje mnie Kazimierz Anielski ur. 1916 r. Pojawia się w kilku drzewach genealogicznych.
Najbardziej interesują mnie cztery pierwsze witryny rodzinne zarządzane przez Anielę Dec, Piotra Adamczewskiego, Leszka Kozłowskiego oraz Ewę Anielską.
Prosiłbym o przesłanie mi na PW adresów e-mail lub innej formy kontaktu z tymi osobami - wszystkimi lub chociaż jedną z nich.
Jeśli nie będzie to możliwe, prosiłbym o przesłanie do nich w moim imieniu wiadomości z prośbą o kontakt i podaniem mojego adresu e-mail aleator[małpa]interia.pl
Z góry dziękuję za pomoc.
Jerzy Jeziorek
Mam prośbę do osób posiadających pełny dostęp do portalu MyHeritage.
Oto link do rezultatów wyszukiwania na tym portalu:
http://www.myheritage.pl/research?formI ... th+ey.1916
Interesuje mnie Kazimierz Anielski ur. 1916 r. Pojawia się w kilku drzewach genealogicznych.
Najbardziej interesują mnie cztery pierwsze witryny rodzinne zarządzane przez Anielę Dec, Piotra Adamczewskiego, Leszka Kozłowskiego oraz Ewę Anielską.
Prosiłbym o przesłanie mi na PW adresów e-mail lub innej formy kontaktu z tymi osobami - wszystkimi lub chociaż jedną z nich.
Jeśli nie będzie to możliwe, prosiłbym o przesłanie do nich w moim imieniu wiadomości z prośbą o kontakt i podaniem mojego adresu e-mail aleator[małpa]interia.pl
Z góry dziękuję za pomoc.
Jerzy Jeziorek
- Bialas_Malgorzata

Serdecznie dziękuję.
Dodam kilka informacji na temat Kazimierza Anielskiego.
Przypuszczam, że to syn siostrzenicy mojego pradziadka ze strony ojca. Zgadzają się imię, nazwisko i rok urodzenia. Kazimierz we wrześniu 1939 r. został zmobilizowany. Przebywał w jednostce wojskowej w Oświęcimiu, jak przypuszczam w koszarach wojska polskiego, które później hitlerowcy zmienili na obóz koncentracyjny Auschwitz. W dniu 4 września został wzięty do niewoli i osadzony w obozie jenieckim Stalag III A Luckenwalde numer jeniecki 1421. Tyle wiedziałem dotychczas. Jeśli to jego dotyczą wpisy, oznacza to, że przeżył wojnę. Być może uda mi się uzyskać nowe informacje.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
Jurek
Dodam kilka informacji na temat Kazimierza Anielskiego.
Przypuszczam, że to syn siostrzenicy mojego pradziadka ze strony ojca. Zgadzają się imię, nazwisko i rok urodzenia. Kazimierz we wrześniu 1939 r. został zmobilizowany. Przebywał w jednostce wojskowej w Oświęcimiu, jak przypuszczam w koszarach wojska polskiego, które później hitlerowcy zmienili na obóz koncentracyjny Auschwitz. W dniu 4 września został wzięty do niewoli i osadzony w obozie jenieckim Stalag III A Luckenwalde numer jeniecki 1421. Tyle wiedziałem dotychczas. Jeśli to jego dotyczą wpisy, oznacza to, że przeżył wojnę. Być może uda mi się uzyskać nowe informacje.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
Jurek
- Pastuszko_Patryk

Bardzo proszę o skontaktowanie mnie z Rafałem Szrederem administratorem witryny: http://www.myheritage.pl/FP/tree-matche ... lyTreeID=1 , który któy jest potomkiem Mikołaja Nobisa (brata mojego prapradziadka Jakuba Nobisa, jednocześnie ojca chrzestnego mojej prababci).
Następnie proszę o skontaktowanie mnie z Justyną Kowalczyk administratorką witryny http://www.myheritage.pl/FP/tree-matche ... lyTreeID=1. Z Justyną mam wspólnych przodków Kajetana Nobisa i Franciszki z Gutów. Tylko ja jestem 4-prawnukiem ich syna Jacentego a Justyna 3-prawnuczką ich córki Katarzyny Dziedzic zd. Nobis i jej męża Augustyna Dziedzica.
Adres mailowy podam na priv
Pozdrawiam
Patryk
Następnie proszę o skontaktowanie mnie z Justyną Kowalczyk administratorką witryny http://www.myheritage.pl/FP/tree-matche ... lyTreeID=1. Z Justyną mam wspólnych przodków Kajetana Nobisa i Franciszki z Gutów. Tylko ja jestem 4-prawnukiem ich syna Jacentego a Justyna 3-prawnuczką ich córki Katarzyny Dziedzic zd. Nobis i jej męża Augustyna Dziedzica.
Adres mailowy podam na priv
Pozdrawiam
Patryk
- Bialas_Malgorzata

Witam,
Mogę skontaktować z Justyną Kowalczyk, bo mi się wyświetla
Co do Rafał Szredera - trzeba by podać wiek Mikołaja Nobisa, lub inną osobę z tego drzewa, bo mi się nie wyświetla z tym administratorem
Załączone linki nic nie dają, bo ja też nie mogę na nie wejść - strony prywatne
poproszę maila na prive
pozdrawiam
Małgorzata:)
Mogę skontaktować z Justyną Kowalczyk, bo mi się wyświetla
Co do Rafał Szredera - trzeba by podać wiek Mikołaja Nobisa, lub inną osobę z tego drzewa, bo mi się nie wyświetla z tym administratorem
Załączone linki nic nie dają, bo ja też nie mogę na nie wejść - strony prywatne
poproszę maila na prive
pozdrawiam
Małgorzata:)
- dorocik133

Witam i ja!
Proszę o kontakt z osobą Wandą Radzka, bo mamy w drzewie te same osoby, chodzi o drewo "Radzka Family Tree". Ta pani zamiast nawiązać kontakt w sprawie rodziny "pozwoliła sobie" skopiować dane z mojego drzewa.
Może jednak dogadamy się co do powiązań rodzinnych. Mail na priva
Proszę o kontakt z osobą Wandą Radzka, bo mamy w drzewie te same osoby, chodzi o drewo "Radzka Family Tree". Ta pani zamiast nawiązać kontakt w sprawie rodziny "pozwoliła sobie" skopiować dane z mojego drzewa.
Może jednak dogadamy się co do powiązań rodzinnych. Mail na priva
Pozdrawiam
Dorota
Dorota
- Bialas_Malgorzata

Witam,
Poszukuję informacji na temat Izydora Mazura. Wyjechał on w młodym wieku do Stanów, Chicago. Z informacji moich dziadków wiem, że miał dwójkę dzieci Annę i Józefa.
Znalezione dane poniżej:
Izydor Mazur ur. 10.05.1893 r.
syn Józefa Mazura (1870-1927) i Anny Mazur z d. Całka (1872-1954)
żona - Stanisława Olszewski
dzieci - Anna i Józef
ostatnie miejsce zamieszkania Chicago, Illinois
Poszukuję informacji na temat Izydora Mazura. Wyjechał on w młodym wieku do Stanów, Chicago. Z informacji moich dziadków wiem, że miał dwójkę dzieci Annę i Józefa.
Znalezione dane poniżej:
Izydor Mazur ur. 10.05.1893 r.
syn Józefa Mazura (1870-1927) i Anny Mazur z d. Całka (1872-1954)
żona - Stanisława Olszewski
dzieci - Anna i Józef
ostatnie miejsce zamieszkania Chicago, Illinois
Ostatnio zmieniony śr 19 sie 2015, 22:13 przez anusia715, łącznie zmieniany 2 razy.