Drwalewscy

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Em_Ku

Sympatyk

Drwalewscy

Post autor: Em_Ku »

Witam,
poszukuję informacji dotyczących rodziny Drwalewskich z której pochodzę. Nasza rodzina pochodzi głownie z okolic Łodzi i Łęczycy. Moja linia wywodzi się z Jana (ur.1885 zm.1974) i Franciszki Drwalewskich (z. d. Michalska ur.1885 zm. 14.08.1960). Gdyby ktos wiedział jak dotrzeć do ksiąg to byłabym wdzięczna. Wiem tylko tyle że mają 6 dzieci i wszystkie urodzone są w Błoniu k. Łęczycy i w Łodzi . Nie mam pojęcia w jakiej parafii łodzkiej się urodzili i tu jest problem. Nie wiem gdzie szukać. A wpisanie nazwiska nie pomaga :(
Ostatnio zmieniony pn 21 wrz 2015, 23:02 przez Em_Ku, łącznie zmieniany 1 raz.
Rebell_Cieniewska_Grażyna

Członek PTG

Drwalewscy

Post autor: Rebell_Cieniewska_Grażyna »

W Menu głównym jest zakładka - Od czego zacząć - warto najpierw chociaż to przeczytać.
Dalej znajdziesz - Nasze bazy - a tam : Geneszukacz, Geneteka - wpisujesz nazwisko i widzisz czasem tylko dane a częściej skan aktu - Drwalewskich w Łodzi sporo w tym akt ślubu Jana i Franciszki.
Przyjemniej się odpowiada na prośby podpisane choćby imieniem.
Powodzenia Grażyna
Moje nazwiska - Rebell, Cieniewski, Oleśniewicz, Łojko, Piotrowski.
Moje miejscowości - Subkowy, Nowogródek (na Kresach), Berest/Piorunka, okolice Częstochowy, Palikije.
Em_Ku

Sympatyk

Drwalewscy

Witam,
pisząc ten post byłam już świadoma istnienia aktu małżeństwa pradziadków i aktu urodzenia mojego dziadka w Łodzi oraz jego brata w Błoniu. Chciałam odnaleźć innych braci i siostrę dziadka.
Magda
Awatar użytkownika
kwroblewska

Sympatyk
Ekspert

Drwalewscy

Post autor: kwroblewska »

Em_Ku pisze: [..] byłam już świadoma istnienia aktu małżeństwa pradziadków i aktu urodzenia mojego dziadka w Łodzi oraz jego brata w Błoniu. Chciałam odnaleźć innych braci i siostrę dziadka.
Jesteś świadoma istnienia czy już je czytałaś, znasz dane w nich zawarte, jesteś w posiadaniu tych dokumentów?.
Nie podajesz gdzie zmarli, Jan w 1974r i Franciszka w 1960r, w Łodzi? Do jakich ksiąg chcesz dotrzeć?
Aby otrzymać w miarę dokładną pomoc trzeba szczegółowo pisać o co chodzi.

___
Krystyna
Em_Ku

Sympatyk

Witam, dawno nie zaglądałam. Tak czytałam już akt ślubu pradziadków i akt urodzenia mojego dziadka. Poszukuję natomiast aktów urodzenia pozostałego rodzeństwa. Nie mam pojęcia też gdzie zmarli pradziadkowie ale możliwe jest że Łęczyca jest tym miejscem. Całe rodzeństwo dziadka pochowane jest bowiem w Ozorkowie lub Łęczycy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”