Witam serdecznie,
Poszukuję informacji o swoich przodkach tj.
*Kacper Woźniak (~ ur. 1816 roku) - Jego żona Petronella Warczygłowa (~ ur. 1824). Mieszkali we wsi Ciosna (Wielkopolskie). Mieli dwie córki i syna - Marianna Konstancja i Walenty.
*Łukasz Orcholski (~ ur. 1806 roku) - Jego żona Julianna Rybicka (~ ur. 1816). Mieli minimum 4 dzieci - Adalbert (ur. 1839), Michał (ur. 1851), Franciszek (1852) oraz Jadwiga (1856). Pochodzili z Wrześni (Wielkopolskie)
*Tomasz Dominiczewski (~ ur. 1818 roku) - Jego żona Franciszka Grabarkiewicz. Mieli dwie córki i syna - Mariannę (1845) - zmarła wcześnie, Mariannę (1852) oraz Michała (1860). Pochodzili z Janowca Wielkopolskiego
*Stanisław Krasuski (~ ur. 1767 ?) - Jego żona Marianna Krasuska zd. Jastrzębska (~ ur. 1767 ?). Mieli syna Józefa Krasuskiego (ur. 1804r.). Józef wziął ślub z Barbarą Krasuską zd. Jastrzębską (ur. 1814r.). Cała rodzina pochodziła z okolic Domanic - Mroczki, Śmiary, Jastrzębie (okolice Siedlec)
Pozdrawiam,
Tomasz
Woźniak, Orcholski, Dominiczewski, Krasuski, Jastrzębski
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Dziękuję serdecznie
ale to chyba nie z moich Woźniaków.
Ja w swoich poszukiwanich utknęłam na moim prapradziadku Janie Woźniaku
zonatym z Emilią z Jóźwiaków. Tyle mam z aktu urodzenia mojego pradziadka Szczepana ur. w Zelgoszczy a zapisanego w parafii w Wieleninie.
Gdyby Pan coś natrafił szukając o Woźniakach na moich to bardzo proszę o
kontakt.
Pozdrawiam Elzbieta.
Ja w swoich poszukiwanich utknęłam na moim prapradziadku Janie Woźniaku
zonatym z Emilią z Jóźwiaków. Tyle mam z aktu urodzenia mojego pradziadka Szczepana ur. w Zelgoszczy a zapisanego w parafii w Wieleninie.
Gdyby Pan coś natrafił szukając o Woźniakach na moich to bardzo proszę o
kontakt.
Pozdrawiam Elzbieta.