Zrobiłem jak umiałem
http://agnieszki.ovh.org/APW/zamowienieAPW.html
procedura omówiona z pracownikami APW, chętnie skoryguję o Wasze spostrzeżenia.
pozdrawiam
Potrzebna pomoc niedoświadczonego genealoga
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Sroczyński_Włodzimierz

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Świetnie Pan to wymyślił.Ja też uważam,że skorowidze powinny być powszechnie dostępne,bo to jest połowa roboty.Sama nie miałam przykrych doświadczeń z Archiwami,ale też szukałam tylko w Archiwach Państwowych,
albo osobiście (po wcześniejszym zamówieniu mailem,np w Poznaniu-doskonała współpraca,potem skany też
mailem przysyłane do domu) albo sprowadzając mikrofilmy poprzez moje rodzime wrocławskie Archiwum
Państwowe.Czasem trzeba trochę poczekać,natomiast u Mormonów na zamówiony w marcu mikrofilm czekam do dziś.Oczywiście idealne rozwiązanie to digitalizacja wszystkich zasobów archiwalnych i tych państwowych i kościelnych.Ale to kosztuje.Tym cenniejsza akcja genealogów .pl.Pozdrawiam,Ewa Osipowicz
albo osobiście (po wcześniejszym zamówieniu mailem,np w Poznaniu-doskonała współpraca,potem skany też
mailem przysyłane do domu) albo sprowadzając mikrofilmy poprzez moje rodzime wrocławskie Archiwum
Państwowe.Czasem trzeba trochę poczekać,natomiast u Mormonów na zamówiony w marcu mikrofilm czekam do dziś.Oczywiście idealne rozwiązanie to digitalizacja wszystkich zasobów archiwalnych i tych państwowych i kościelnych.Ale to kosztuje.Tym cenniejsza akcja genealogów .pl.Pozdrawiam,Ewa Osipowicz