zasoby w AP - dostęp: częściowo

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

bozena_k

Sympatyk

Post autor: bozena_k »

Na stronie www. baza.archia.gov.pl w dziale instytucje ochrony prawa i wymiaru sprawiedliwości, kategoria: sądy, trybunały znalazłam domumenty w sprawie opieki i zabezpieczenia majątku spadkowego pozostalego po śmierci mojego przodka i zanim skontaktują się z AP chciałabym dowiedzieć się o podstawę prawną częściowej dostępności. Chciałabym sie przygotować do rozmowy i nie pozwolić się zbyć pracownikowi archiwym telefonicznie a na razie wyjazd osobisty jest trudny do realizowania. Czego mogę oczekiwać: skanu czy tylko wglądu do dokumentów na miejscu? Jakie macie doświadczenia?

Bozena
Awatar użytkownika
Bozenna

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Bozenna »

Witam serdecznie,
Mam podobne pytanie:
W bazie pradziad, w dziale "udostepnienie" jest napisane: WCALE. Czy mam rozumiec, ze nie ma dostepu do tych metryk ?
Moje pytanie dotyczy aktow z Kresow (metryk) znajdujacych sie w AGAD w Warszawie.
Z podziekowaniem za informacje
Bozenna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”