Cmentarz, Szukam grobu na Powązkach (zdjęcie)

Informacje o cmentarzach. Pomoc w wykonaniu lub uzyskaniu zdjęcia grobu ; w tym Informacje o Cmentarzach, Nekrologi, wyszukiwarki grobów..., linki

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Heropolitanska_Izabela

Sympatyk
Adept

Post autor: Heropolitanska_Izabela »

P.K.
Pod tym adresem
http://www.nekrologi-baza.pl/?page_id=1 ... 49&paged=1
jest Józef Luterek zm. 24.09.1932 r. Ponieważ są to spisy robione na Cmentarzu Powązkowskim i Bródzieńskim to pewnie jest Twój Luterek. Za odpłatnością właściciel witryny udzieli Ci informacji o adresie grobu.
Izabela
Sclavi

Sympatyk

Post autor: Sclavi »

Izabela
Serdecznie Dziękuję za podpowiedź gdzie szukać mojego Luterka
Pozdrawiam P.K
Wojciechowska_Ewka

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Wojciechowska_Ewka »

Marku,
oczywiście zrobię zdjęcie, postaram się jeszcze w tym tygodniu.

P.K
jak tylko będziesz miał lokalizację grobu to napisz.

pozdrawiam
ewa
Awatar użytkownika
Marek.Podolski

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Marek.Podolski »

Info dla Ewy.

Jest to kwatera 268-V-26/27

Pozdrawiam
Marek
Wojciechowska_Ewka

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Wojciechowska_Ewka »

Do Marka,
zdjęcia wysłałam

pozdrawiam
ewa
Awatar użytkownika
Marek.Podolski

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Marek.Podolski »

Wojciechowska_Ewka pisze:Do Marka,
zdjęcia wysłałam
Przesyłka do mnie dotarła. Bardzo dziękuję za pamięć i fotografie.

Pozdrawiam
Marek
Awatar użytkownika
Burdziński_Krzysztof

Sympatyk

Post autor: Burdziński_Krzysztof »

Heropolitanska_Izabela pisze:P.K.
Pod tym adresem
http://www.nekrologi-baza.pl/?page_id=1 ... 49&paged=1
jest Józef Luterek zm. 24.09.1932 r. Ponieważ są to spisy robione na Cmentarzu Powązkowskim i Bródzieńskim to pewnie jest Twój Luterek. Za odpłatnością właściciel witryny udzieli Ci informacji o adresie grobu.
Izabela
Czy znasz może cennik tych usług? Jak to jest liczone? Czy jak nie ma w bazie to też się płaci? Albo jeżeli poda złe dane- jak to jest? Podaj jakies szczegóły, bo na tym portalu nie widzę żadnego regulaminu tych usług.
Osoby:Olszyński,Krajewscy,Burdziński, Kursa, Wyroślak -Chodel, Ingrunt, Przemysław i Mieczysław Leszczyński-rej.Płońska,Piętka,Murawski-Mińsk Białoruś
Slawinski_Jerzy

Sympatyk

Post autor: Slawinski_Jerzy »

Witam

Koszystałem z usług tego portalu jakiś rok temu i informacja na temat "adresu" grobu oraz jego zdjęcie zostały mi przesłane po uiszczeniu opłaty 35 zł przelewem na podane przez nich w mailu konto. Jak nie ma w bazie to raczej nic się nie uzyska (to znaczy, że grób nie został jeszcze wciągnięty w ich bazę więc nie mają o nim informacji), ale najlepiej wysłać do nich maila z takim pytaniem. Może akurat już mają a jeszcze nie jest w bazie?

pozdrawiam
Jurek
Awatar użytkownika
Burdziński_Krzysztof

Sympatyk

Dzięki za odp. Wiesz, pytam, czy to przypadkiem nie jest jakieś oszustwo. Na portalu brak jest telefonu kontaktowego do administratora tej strony, nie wiadomo co to za firma itd...
Osoby:Olszyński,Krajewscy,Burdziński, Kursa, Wyroślak -Chodel, Ingrunt, Przemysław i Mieczysław Leszczyński-rej.Płońska,Piętka,Murawski-Mińsk Białoruś
Maślanek_Joanna

Sympatyk
Legenda

Post autor: Maślanek_Joanna »

Witam,
Rozumiem, że dla osób spoza Warszawy to nieistotne, ale sugeruję - w miarę posiadanych informacji - precyzować, kiedy chodzi o Stare Powązki a kiedy o Nowe inaczej Wojskowe lub Komunalne.
Polecam świetny link do 2 cmentarzy warszawskich - Starych Powązek i cm.Ewangelicko-Augsburskiego :
http://www.mapa.um.warszawa.pl/mapaApp1 ... =cmentarze
nie jest doskonały (są braki :(), ale i tak bardzo przydatny.
Liczę ( i pewnie nie tylko ja), że dla innych też takie bazy/wyszukiwarki powstaną... na razie jest tylko lista z lokalizacją - dobre i to.
Pozdrawiam
Joanna
Heropolitanska_Izabela

Sympatyk
Adept

Post autor: Heropolitanska_Izabela »

Dzień dobry,

Ja także korzystałam z usług tejże firmy. Nigdy mi się nie zdarzyło, żeby podali nieprawdziwe informacje. Podają tylko informacje o grobach znajdujących się w Spisie Zmarłych. Z tym, że w przypadku, gdy imię i nazwisko występuje kilkakrotnie a nie zna się roku zgonu zawsze jest ryzko, że kupi się informację o cudzym zmarłym. Jak się kliknie "Kontakt"pokazują się imiona i nazwiska administratora. Mówiąc uczciwie podawanie telefonu byłoby z ich strony nierozsądne. Nie opędziliby się od telefonów o podanie "tylko" adresu grobu.
Cennik jest zależny od tego co się zamawia. Oprócz adresu mają też zdjęcia grobów (nie wszystkich) i nekrologi. Z tego co wiem spis grobów był robiony na cmentarzach.
Najlepiej jest napisać do nich maila i zapytać.
Pozdrawiam
Izabela Heropolitańska
Slawinski_Jerzy

Sympatyk

Post autor: Slawinski_Jerzy »

Burdziński_Krzysztof pisze:Dzięki za odp. Wiesz, pytam, czy to przypadkiem nie jest jakieś oszustwo. Na portalu brak jest telefonu kontaktowego do administratora tej strony, nie wiadomo co to za firma itd...
Tak jak pisze powyżej Izabela oszustem to na pewno nie jest. W moim przypadku wszystkie dane, które otrzymałem były w 100% zgodne z prawdą.
Oszczędziło mi to obdzwaniania wszystkich cmentarzy w Warszawie z pytaniem czy dany zmarły przypadkiem u nich nie leży. Dodatkowo chodziło o osoby zmarłe jeszcze przed wojną więc sam mógłbym nie znalezć tego grobu, zwłaszcza, że niektóre cmentarze twierdzą, że nie mają u siebie bazy obejmującej przedwojenne pochówki (tak mi odpowidziano w kancelarii na Starych Powązkach).

pozdrawiam,
Jurek
Awatar użytkownika
Burdziński_Krzysztof

Sympatyk

No więc odważyłem się na skorzystanie z tych usług. I powiem,że ta Pani Ewa działa bardzo profesjonalnie/ kto wie, czy nie lepiej od niejednej kancelarii parafialnej/. Temat załatwiłem w ciągu 10 minut, wysyłka maila, za kwadrans dostałem informację o tym grobie, potem przelew na konto tej pani internetem, wysyłka potwierdzenia przelewu i zaraz miałem zwrotny mail z załączonym zdjęciem. Potem tylko telefon Bródno i wszystko się wyjaśniło. Trzeba tylko dodać,że pani Ewa posiada tylko bazę grobów, gdzie jest możliwy odczyt z grobu, a więc jak są widoczne napisy. A są przecież groby, gdzie napisy zatarły się z powodu upływu czasu.
Awatar użytkownika
A.Michałowski

Sympatyk
Nowicjusz

Zdjęcie na Powązkach

Post autor: A.Michałowski »

Witam,

Proszę o pomoc,czy mógłbym prosić o wykonanie zdjęcia nagrobka-tabliczki na cmentarzu komunalnym na Powązkach:

- plut.Podhorecki,Andrzej "Pereświet" Sołtan,lat 20,zginął 28.08.1944,batalion Zośka,komp.Rudy,plut. I - Sad.
Niestety nie znam lokalizacji kwatery powstańców tej kompanii.....

Pozdrawiam,

Aleksander.
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Cmentarze”